פסטה זעתר כבר אכלתם?
לכבוד יום הפסטה הבינלאומי שמצוין היום ברחבי העולם — נשבעים, זה אמיתי — אספנו את מנות הפסטה הכי שוות ומפתיעות שמוגשות במסעדות בישראל. וגם: מבצעים מיוחדים שנתפרו במיוחד ליום הזה
חמין מקרוני בירושלים // במסעדת בראסרי עין כרם בירושלים תוכלו להתפנק על חמין מקרוני שמתחבר מצוין לסתיו הירושלמי הקריר (82 שקל, המנה כוללת גם ביצה וכרע עוף). כמו כן מציעים כאן רביולי ריקוטה ועגבניות (72 שקל), פפרדלה שרימפס עם חזה אווז מעושן (106 שקל).
הפסטה המשוגעת בקלאב // מסעדת סושיאל קלאב בתל־אביב מתהדרת בשש מנות פסטה קבועות בתפריט, המבוקשת מכולן היא "המשוגעת" — קרעי פסטה רחבה בעבודת יד עם נתחי פילה בקר וירקות צלויים (92 שקל).
בטטה עם גלידת ריקוטה // המסעדה החיפאית "אמיליה — בית איטלקי בכרמל" מציעה את "העננים של אמיליה", טייק־אוף מלוח על קינוח איטלקי מפורסם, וכאן מדובר במנת רביולי בטטה ברוטב שמנת פטריות, ועליה שני כדורי גלידת ריקוטה כמהין (42 שקל). גם המנה הבלקנית, פסטה עגבניות פיקנטית עם גלידת לאבנה, שמן זית ובזיליקום מסקרנת מאוד (42 שקל). המנות הייחודיות יוגשו במסעדה החיפאית עד סוף החודש.
רביולי ריבת דלעת // למנת הרביולי ריבת דלעת של השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה בתל־אביב יש מכורים רשומים, כנראה בזכות השילוב בין הכיסונים לכבד האווז, האמרטו וקציפת הכמהין (118 שקל).
סרט ספגטי // במסעדת אדום הירושלמית משתלבות חגיגות יום הפסטה בפסטיבל הקולנוע האיטלקי המתקיים בסינמטק הירושלמי, מה שהוליד מנת פסטה לימון וירוקים מבטיחה, הכוללת חמאה, יין לבן, שום, זוקיני, ברוקולי, שמנת ופרמזן (72 שקל) ומנת פסטה פפרדלה פירות ים עתירת שום, חמאה ויין לבן (98 שקל).
פסטה בלאדי מרי // מסעדת ליבירה החיפאית שברחוב הנמל השוקק מציעה מנת פסטה תורנית כספיישל באופן קבוע, ובימים אלה הולכים שם על חריף: פסטה בלאדי מרי: פסטה שחורה ושרימפס ברוטב עגבניות עם וודקה, סלריף ווסטרשייר וטבסקו, ואם זה לא חריף מספיק — תקבלו חיזוק בדמות תמצית פלפל ג'ולוקיה (78 שקל).
פפרדלה עם יוגורט ונענע // במסעדת לוקנדה במלון רמאדה בנצרת מוצעת מנת פפרדלה שישטאוק: פפרדלה טרייה בתוספת שישטאוק, מרינדה סורית המכילה יוגורט, נענע, זעתר, שום קונפי ובצל ירוק ומועשרת בסומאק טרי ושמן זית (68 שקל).
כדורי בשר טבעוניים // רשת לנדוור מתחדשת בפסטה מיטלס בולס — פסטה קמפנלה עם כדורי "בשר" טבעוניים שעשויים מאפונה, עדשים, טפיוקה, סויה וקקאו ברוטב עגבניות (63 שקל).
היצאניות של נאפולי // אנינה בשוק צפון בתל־אביב עושה כבוד למסורת האיטלקית ומציעה פסטה פוטנסקה, שהמצאתה מיוחסת ליצאניות של נאפולי, העשויה מפסטה רגטוני, אנשובי, עגבניות שרי, זיתים, צלפים, שום, פטרוזיליה וצ'ילי (54 שקל).
כפרה ערמונים // התפריט של מסעדת כפרה בעיר העתיקה של באר־שבע מציע שלל מנות פסטה מבטיחות, בהן למשל לזניית סרטנים ושרימפס בביסק פירות ים (92 שקל), ניוקי ערמונים ופטריות יער ברוטב שמנת (65 שקל) ופוזילי ריקוטה עם פולי אדממה ואספרגוס (68 שקל).
רוטב סרדינים ולימון // במסעדת גרציא בעמק חפר תקבלו כוס יין או בירה במתנה על כל מנת פסטה שתזמינו היום. בין הפסטות שמציעה המסעדה: פסטה סרדינים ברוטב צ'ילי ולימון (59 שקל), רביולי גבינות מתבקש עם ארטישוק, תרד ואפונים (55 שקל) ולינגוויני סלמון שמגיע עם כרובית ועגבניות מיובשות (62 שקל).
לינגוויני בעכו // מסעדת אלמרסא בעכו העתיקה מציעה, לא במקרה, מנת לינגוויני פירות ים עם קרם ארטישוק ירושלמי ושמן כמהין (99 שקל).
עם חמאת עיזים // בבית הקפה של מחלבת אלטו בגליל המערבי אפשר להתענג על רביולי בטטה בחמאת עיזים ומרווה (46 שקל).
תאוות בשרים // במסעדת אלומה בתרשיחא תוכלו לבחור בין סיפוק תאוות הבשרים באמצעות מנת הטורטליני בשר וקרם שורשים לבנים (88 שקל), לבין עונג חלבי בדמות טורטליני גבינות רכות בקרם עגבניות ופלפלים שרופים (86 שקל).
מנת השוק // באיטלקייה בפשפשים ביפו יחגגו את יום הפסטה לאורך סוף השבוע, עם מנות כמו: בוקטיני אלי אוליו כבדי עוף (74 שקל), בוקטיני בסלק עם טימין ושום, גבינת עיזים מקורמלת ושקדים קלויים (67 שקל), סוקטיני מוסר ועגבניות (82 שקל) וגם לינגוויני די מארה (88 שקל) וטליאטלה חריפה (58 שקל).
השנייה בחצי מחיר // מסעדת אפרטו בקיסריה מציעה פסטה שנייה בחצי מחיר לכבוד יום החג, החל מחמש אחר הצהריים. נסו למשל את הרביולי דלה קסה — רביולי ריקוטה ותרד ברוטב שמנת, עגבניות ושבבי צ'ילי עם אספרגוס טרי ופרמזן (59 שקל).
*
פסטה מזרח תיכון // ספגטי חמאת זעתר
החומרים:
חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן.
לרוטב:
1 חבילת חמאה
1 כף זעתר
1 כפית גרידת לימון.
1/2 כפית פלפל שאטה
2 שיני שום
1/4 כוס יין לבן
ההכנה:
משאירים את החמאה מחוץ למקרר עד שהיא מתרככת.
מוסיפים לה את גרידת הלימון, הזעתר והפלפל ולשים בידיים לאיחוד.
במחבת מטגנים שתי שיני שום במעט שמן זית, מוסיפים יין לבן עד אידוי וכף ממי הבישול של הפסטה ומצמצמים.
מוסיפים את הפסטה ולאחר דקה מוסיפים שתי כפות מהחמאה המתובלת, מערבבים במהירות ומגישים.
מנה של השף טום אביב, מסעדת קוקו במבינו, תל־אביב

