סיור: נחלת שבעה

לאן: שכונת נחלת שבעה הוקמה ב־1869 כחלק מתהליך יציאת היהודים מתחומי חומות העיר העתיקה בירושלים. אחד ממקימיה היה בנימין בייניש סלנט, מצאצאי משפחת סלנט הידועה, שחיה בעיר סלנט בליטא. ב־1841 עלה הרב שמואל סלנט, שהיה למנהיג הקהילה האשכנזית ולימים לרב האשכנזי הראשי הראשון בירושלים. גם ערן גל־אור, החתום מטה, הוא נצר למשפחה ודור עשירי בעיר: סבו מצד אמו היה יהודה סלנט, שנולד בנחלת שבעה ונפטר לפני כשבועיים.

 

איך מגיעים: חונים ברחוב הלל או באחד החניונים בסביבה.

 

מה כותבים ב־waze: כיכר החתולות ירושלים.

 

מסלול ההליכה: הולכים אל צומת הרחובות הלל ומנשה בן ישראל, ופונים צפונה (שמאלה) אל מדרחוב יואל משה סלומון הססגוני והיפה, שמקורה רוב ימות השנה במטריות צבעוניות. המדרחוב עובר בין מסעדות, חנויות וגלריות. מימין נמצאת שכונת נחלת שבעה ההיסטורית. בבית מספר 21 נבחין בכניסה צרה שמובילה אל תוך השכונה. בערב היא סגורה בדלת מתכת עתיקה ועליה הכיתוב "ציון". דלתות כאלה הקיפו את נחלת שבעה מכל עבריה ושמרו עליה מפני שודדים. מעבר לדלת נמצא אחד מעשרות מעברים צרים המתחברים זה לזה, דרכם יכלו תושבי השכונה לחצות אותה מבלי לצאת לשטח הפתוח שבחוץ.

 

נמשיך במדרחוב ונחלוף על פני בית הכנסת "קהל חסידים", ומיד אחריו נפנה ימינה אל סמטה צרה על פי השילוט ל"תמול שלשום". נעבור בכניסה מקושתת ונתקדם אל החצר המרכזית של השכונה, חצר בתי הכנסת. בעבר הייתה זו הכיכר המרכזית של השכונה, שסביבה התקיימו שיחות, משחקי ילדים ופגישות של יום־יום. מומלץ להמשיך ולשוטט בשכונה הציורית, להכיר את שמות רחובותיה שנקראו בשמם של מייסדיה, ולשבת בבתי הקפה ובמסעדות.

 

אופי ההליכה: מישורית • אורך המסלול: כ־350 מטר • זמן הליכה: כשעה.

 

• למידע מפורט על המסלול ולניווט לנקודת החנייה – סדרת ספרי הסיורים "לכל אחד ירושלים, 50 מסלולי סיור בירושלים", אתר ואפליקציית מסלולים > להתאהב בארץ מחדש, www.maslulim-israel.co.il

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים