פיש אנד צ'יפס: מטוגנים בשוק
• תגידו, מה יכול להיות יותר נכון מלאכול דגים שמגיעים היישר מחנות דגים בשוק? אז חנות דגים ותיקה מאוד בשם "דגי אלי" הפועלת בשוק הכרמל מאז 1971 פתחה לא מזמן מזללת פיש־אנד־צ'יפס חדשה, הצמודה אליה. ולמה זה רעיון כל כך טוב? כי זה אומר שהדגים המוגשים בה הגיעו הבוקר מהים והם טריים מאוד - וזה אולי הדבר הכי חשוב כשמדובר בדגים.
את מנות הדגים המטוגנים מכינים פה בעיקר מנתחים של דג הבקלה (קוד בלע"ז), שהוא גם הדג שממנו מכינים את המנה הזו בחו"ל. הבקלה הוא דג גדול ובשרני מאוד, המגיב היטב לטיגון ונשאר עסיסי וטעים. ויש גם רטבים טובים כמו קארי או שום, שמוסיפים טעמים לדג המטוגן. ויש גם ברבוניות מטוגנות, מעולות בסוגן.
חוץ מדגים מטוגנים אפשר לאכול פה כמעט את כל סוגי הדגים כשהם שלמים ומוכנים בטיגון או על האש, וגם הם מגיעים ישר מהחנות הסמוכה. ויש גם מנות כמו סביצ'ה מצוינת (זאת שאנחנו אכלנו הייתה משופעת בנתחים נאים של מוסר ים), צ'יפס, סלט ירקות גדול, שלל בירות מהחבית, מלבי לקינוח ועוד.
והמחירים? לא בשמיים. זוג שמתחלק במנה או שתיים יכול לאכול פה טוב בכ־60 שקל לאדם, שיכללו גם בירה או שתיים.
•"פיש אנד ציפס", יום טוב 7, תל־אביב, סמטה משוק הכרמל. להזמנות ומשלוחים: 03-7399953.

