yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אביגיל עוזי
    24 שעות • 30.10.2018
    מעצב הרהיטים של המפורסמים
    לעומר אדם הוא אירגן את הסלון, בן־אל תבורי ואורטל עמר קנו אצלו פינת אוכל ולריטה הוא סידר "בית רגוע ורך". שימי שרגא, מעצב הרהיטים של הסלבס, והשותף של עדי הימלבלוי ושלום מיכאלשווילי, מספר על הטרנדים החמים בעיצוב הבתים של המפורסמים
    אמיר קמינר

    אם תעשו גוגל ותחפשו בעזרת מנוע החיפוש את שימי שרגא, מנהיג אימפריית הרהיטים והעיצוב "חסני הנמל", מיד יקפוץ בפניכם סרטון משותף של שרגא עם ריטה, המזמרת את "ימי התום".

     

    "ריטה היא אחת הלקוחות האהובות והנאמנות שלי", אומר שרגא ועיני השקד החומות היפות שלו נוצצות. "היא מדהימה. אין דברים כאלה. אין לי מילים. יש בינינו יחסים מאוד קרובים. אנחנו חברים. ריטה הגיעה אליי ב־2013 עם אמה והאחיות שלה, בעקבות המלצה של בת המשפחה לירז צ'רכי. לירז אמרה להן: 'אתן חייבות ללכת לשימי'. ונוצר בינינו חיבור מיוחד.

     

    "כשריטה עברה לדירה חדשה, היא התייעצה איתי בכל מה שקשור לעיצוב וגם עיצבתי לה את הסלון. יצא בית מאוד רגוע ורך, בסגנון מודרני ובהיר. אפילו העלינו סרטון הומוריסטי מאוד יפה לרשת"

     

    גם נינט נמנית על חוג החברים של שרגא. "היא אחת הלקוחות הכי טובות שלי, ולא קונה רהיטים בלי להתייעץ איתי. היא חברת אמת".

     

    נינב טייב | צילום: גטי אימג'ס
    נינב טייב | צילום: גטי אימג'ס

     

     

    איך נרקמה החברות?

     

    "נינט ויהודה לוי נכנסו אליי לחנות לפני שבע שנים, נוצר חיבור. אחרי שהם נפרדו, יהודה בא אליי לקנות אצלי בנפרד, ונינט באה לקנות בנפרד. עזרתי לנינט בתקופה הקשה הזאת, וסיפקתי לה תמיכה. היא מאוד רוקיסטית, אז הטעם שלה פחות פנסי ויותר משוחרר. כשעשיתי לה כריות לסלון, היא ביקשה הדפסים של הביטלס. למרות שהיא חייה עכשיו בלוס־אנג'לס, ויש הפרשי שעות, אנחנו מדברים על בסיס שבועי. הסלבריטאים החלו לבוא אליי מפה לאוזן, ומן הסתם זה גרר צילומים משותפים בחנות. גם בן־אל תבורי והחברה שלו אורטל עמר רכשו אצלי פינת אוכל וספה, לניל, אח של בר רפאלי עיצבתי את הבית. לעומר אדם עשיתי את כל עיצוב החלל בסלון".

     

    כל הסלבריטאים אצלי

     

    לא לחינם כאשר השיק לפני מספר חודשים את מחסני הנמל "SHOWROOM" ("השקעה מטורפת של שלושה מיליון שקלים. הוא בנוי חללים־חללים, ומחבר את כל הסגנונות באולם תצוגה אחד"), לא מעט סלבריטאים התייצבו. רשימה חלקית: רוסלנה רודינה, לירן כוהנר, מיקי מוכתר, נתן גושן, חנן בן ארי ,קובי אפללו, סאבלימינל, גנ'י צ'רוואני ורוני מאנה, דורית ריבליס, שירלי בוגנים, זאב רווח, טילטיל, אלכסה דול, ג'קי אזולאי, שלל ניצולי ופליטי ריאליטי וגם נציגים מעולם הכדורגל; ממשה סיני, לירן שטראובר ובוני גינצבורג ועד מאור בוזגלו, אלירן עטר, ברק יצחקי ורמי גרשון. "בניגוד לשמועות, כולם משלמים פה", ממהר שרגא להבהיר. "אין חינם. יש גם קמצנים שלא קונים, אז שלא יקנו. זה שמישהו מפורסם מנסה לפתות אותי לתת לו משהו בחינם תמורת תמונה באינסטגרם, לא אומר שאתפתה. פעם, לפני עשר שנים, אם היה בא אליי איזה ידוען, זה היה מלהיב. אבל היום כשאני חי בתוכם ומכיר את הנפשות הפועלות, אז אני לא מתרגש".

     

    שלום מיכאלשווילי | צילום: דנה קופל
    שלום מיכאלשווילי | צילום: דנה קופל

     

     

    עכשיו הוא נכנס גם לתחום רהיטי הילדים והתינוקות, ופתח ביחד עם שלום מיכאלשווילי ועדי הימלבלוי את "בייביז בנמל".

     

    "שלום ועדי הם חברים טובים, וגם לקוחות. אנשים הוגנים עם שם טוב. הכל התחיל כששלום אמר לי: 'אני וענבל בהיריון ומחפשים דברים טרנדיים ויפים לחדר תינוקות, ולא מוצאים'. עדי נכחה במקרה בפגישה, ואמרה: 'גם אני בהיריון וגם אני מחפשת משהו שהוא לא סטנדרטי'".

     

    ובעקבות אותה פגישה, השלושה החליטו לכונן מותג משותף. "אנחנו שווה בשווה. ענבל, אשתו של שלום, מנהלת את העסק, נדב, בעלה של עדי, הוא מנהל הרכש ואשתי מיטל היא המעצבת. היא גם מופקדת על כל הלבשת הבית ותחום השינה שלנו. היא מאוד מוכשרת".

     

    עדי הימלבלוי | צילום: ענת מוסברג
    עדי הימלבלוי | צילום: ענת מוסברג

     

    איך אתה ומיטל מסתדרים ביחד בעבודה?

     

     

     

    "אין חיכוכים, בגלל שהיא עובדת בתחום נפרד ממני, וההערות שלה לא מופנות אליי באופן אישי. הצוות הוא זה שמקבל אותן. היא לא מעורבת ברמת הכספים, אלא ברמת העיצוב. אני מת עליה".

     

    הזוג שרגא מגדל ארבעה ילדים, בגילאים 3־13, "ובשבע ודקה בערב לא תראה אותי בעבודה. אני עובד בשעות שפויות ויודע לנווט את העומס שלי ולהאציל סמכויות".

     

    לצד זאת, שרגא, 37, הוא גם אושיית אינסטגרם: "יש לי 50 אלף עוקבים. האינסטגרם שלי מאוד דינאמי וצעיר. אני מביים את הלקוחות והחברים וזה מייצר עניין. ככה אתה יכול לראות למשל את רוסלנה רודינה שרועה על השטיח באולם התצוגה שלי. היא אגב קנתה ספה אפורה מדהימה".

     

    מסע ארוך ומרשים עשה שרגא בן הנגר ומנהלת החשבונות מבת־ים, בדרכו לחלוש על עסק שמגלגל מחזורים של עשרות מיליוני שקלים. "הייתה לי ילדות חמה, אבל סבלתי קצת מבעיות של קשב וריכוז. המורה היה אומר משפט, ולא הצלחתי לזכור אותו. במבחנים הצלחתי איכשהו לצאת מזה, בעזרת הבלחה של זיכרון. הייתי תלמיד ממוצע ולא בולט.

     

    ריטה | צילום: גיא כושי ויריב פיין
    ריטה | צילום: גיא כושי ויריב פיין

     

     

    "היום אני מתעל את בעיות הקשב האלה לטובתי - אני מולטי־טאסקינג ורואה ועושה הרבה דברים בעסק בו־זמנית. אני מספיק כיום הרבה יותר מכל אדם ממוצע. האנגלית שלי, שכיום היא ברמה של שפת אם, לא נרכשה בבית הספר. למדתי אותה מסדרות טלוויזיה".

     

    בחופשות, שרגא נהג לעבוד עם אביו, שהרים פרויקטים לבנק דיסקונט ובנה סניפים. "עזרתי לו לסחוב עצים בנגרייה. למדתי בזכותו משמעת וחריצות. מגיל קטן הוא אמר לי: 'צריך להתחיל מלמטה - הנה המטאטא', ובסוף כל יום הייתי מפנה את השאריות של האבק ומנקה את המשרד. ראיתי גם איך אבא מטפל בעובדים ומתייחס אליהם בהערכה. אבא כל הזמן אמר: 'עובדים זה לב העסק, אחר כך אתה'. הוא לימד אותי גם את משמעותה של חברות ובזכותו אני יודע לזהות מי אינטרסנטי ומי רוצה את טובתי".

     

    בצבא הוא שירת בכלא 4. "הייתי אחראי על בעיות משמעת של הסגל ועל ניהול הבסיס. בגיל 18 ראיתי דברים קשים כמו התאבדויות ופגשתי רוצחים, אנסים ואסירים שנשפטו למאסרי עולם. יצאתי משם חזק ומחושל".

     

    אחרי שהשתחרר עבד שנתיים עם אביו, והחל לחפש לעצמו כיוון חדש, "ואז חבר הציע לי לרכוש סטוק של רהיטי מעצבים ממפעל בטורקיה. הבאתי מכולה למחסן ששכרתי, ופירסמתי בקרב החברים. בעקבות ההצלחה המשכתי להביא עוד סטוקים. וכששאלו אותנו איפה אנחנו יושבים ואמרתי: 'במחסנים ליד הנמל ביפו', כך נוצר השם 'מחסני הנמל'. אחר כך עברנו לבית המכס הישן. בהמשך התחלתי לייצר רהיטים לפי דרישה".

     

    יהודה לוי | צילום: דנה קופל
    יהודה לוי | צילום: דנה קופל

     

     

    החיים שלי צנועים

     

    האימפריה של שרגא כוללת את הבלוק ביפו, רשת חנויות שמתמחה בתחום השינה (באר־שבע, קריית־אתא, ירוחם) וסניף של "מחסני הנמל" המתכנה "קונספט" וממוקם בבאר־שבע. "אני מביא בשורה של ריהוט מעוצב מאירופה, במחירים שלא מגיעים למחירי הגלריות בישראל. אם בשעתו נכנסת לקסטיאל ורצית להתפנק על ספה ברמה גבוהה, סביר להניח שהיית צריך להיפרד מ־30 אלף שקלים. אני שיכללתי את השיטה - חתמתי הסכמי בלעדיות עם חברות מפולין, בלגיה, דנמרק, ומהמזרח הרחוק, ותיכננתי דגמים שיתאימו לקהל הישראלי, שאותם אני מוכר בסכומים זולים בהרבה. אנחנו מייצרים גם בארץ ויש לנו מרפדיה שלנו".

     

    חוץ מסלבס, מי הקהל שלך?

     

    "בעיקר זוגות צעירים, שרוצים לקבל את העיצובים והטרנדים הכי חמים".

     

    במה אתה שונה מחנויות הרהיטים ברחוב הרצל בתל־אביב?

     

    "פעם כשהיית נכנס לחנות ברחוב הרצל היית רואה איזה מוכר מנומנם, שקם לך מהשולחן, ושואל: 'מה אתה צריך?' 'מה אתה לא צריך?' לא שיש לי משהו נגדם, אבל הענף היה מנומנם. אני הבאתי לענף את האופנה הצעירה, הדינאמית, המקפיצה, הסטייליסטית והצבעונית, במחיר נוח. אתה יכול למצוא אצלי ספה עשויה מעץ מלא ברמת ישיבה נוחה מאוד ב־5,900 שקלים. הספה הכי יקרה שלי עומדת על 15 אלף שקלים".

     

    זאב רווח | צילום: טל שחר
    זאב רווח | צילום: טל שחר

     

    איך אתה מתמודד עם הקניות באינטרנט?

     

    "אני חושב שייקח הרבה מאוד זמן עד שענף הרהיטים יעבור לאון־ליין. קשה לבדוק דרך המסך האם הספה נוחה".

     

    ההצלחה והחברות עם המפורסמים לא שיבשו אותך?

     

    "אני די צנוע. עדיין הולך עם טי־שירטים, ולא חי חיי פאר. אני גם מאוד זהיר בניהול העסק, בפעולות, ברכישות, בתדמית שאני בונה מול הלקוח. אני לא חי מאשראי ולא נתון לחסדי בנקים".

     

    שרגא אף נשאר לגור במחוזות ילדותו. הוא חי בבת־ים ("אני מאוד אוהב את העיר. היא מספקת לי את הכל"), על הים. "אני מאוד מחובר לים. גולש מגיל שש. אדם של שמש ואוויר טוב, ומאוד מכבד את הדת ואת השבת אנחנו לוקחים לעצמנו מבחינה רוחנית, לחברותא שלנו, כל המשפחה יחד. אנחנו סוגרים טלפונים ולא מדברים על עבודה. זה מספק מאוד".

     


    פרסום ראשון: 30.10.18 , 21:22
    yed660100