על אדומים וכתומים
אחיין של כוכב עבר ששלף שישה אדומים, קבוצת אוהדים שהודחה על ידי נס־ציונה ונציגה אחרונה מליגה ג' שלא הצליחה לשרוד - סיבוב ז' בגביע סיפק כמה סיפורים פיקנטיים
דניאל בריילובסקי היה בעברו כדורגלן ומאמן מצטיין. האחיין שלו יוסף בריילובסקי כנראה הבין שכדורגלן הוא לא יהיה, אבל החליט בכל זאת להישאר בענף כשופט. כעת הוא ייזכר כמי שעמד במרכז אחת הופעות השיפוט ההזויות בתולדות גביע המדינה כאשר בית"ר נורדיה ניצחה את עירוני קריית־גת 2:5 (בהארכה) במסגרת סיבוב ז' והוא שלף לא פחות משישה אדומים!
ואלו שמות המורחקים: עמית ביטון, אור אלקבץ, שי ביטון ואביעד מיארה מקריית־גת. עמית שלמה ואסף גובזה מנורדיה.
לשתי הקבוצות היו טענות דומות. שלומי משה, מאמן קריית־גת שסיימה את המשחק בשבעה שחקנים, אמר בסיום: "עברנו חוויה קשה. הזוי מה שקרה פה, לא יודע מה עבר על השופט, נכנס בו אטרף".
בלם קריית־גת, עמית ביטון שכאמור נשלח למקלחת מוקדמת, הודה: "שתי הקבוצות סבלו מהשופט שיצא משליטה, איבד את המשחק ושלף אדומים בלי הכרה. כבר לא היה ערך ספורטיבי למשחק".
מאמן נורדיה שלומי עמר: "לא היה לשופט נעים להוציא עוד אדומים אז הוא הסתפק בשישה. זו הייתה חוויה שלא בא לי לעבור עוד פעם".
גיא ברגר, יו"ר שופטי ליגות א'־ב': "בריילובסקי דיבר איתי. הוא הודה שהיה לו יום פחות טוב. נשב איתו וננתח את המשחק. נקווה שזו הייתה מעידה חד־פעמית שלו".
כבשו לנורדיה: עמית ביטון (9, עצמי), דייויד גומז (83), אוראל בניטה (105), דביר ברוך (118), עומר בן שאנן (120). לקריית־גת: ליאל סספורטס (22, 64).
מעבר לשערוריית שיפוט, מי שחיפש הפתעות דרמטיות לא קיבל אותן אתמול. מ.ס רובי שפירא מליגה א' צפון קיוותה להפתיע בחוץ את העולה ללאומית, נס־ציונה, וגם החזיקה מעמד למעלה משעה, אבל זה לא הספיק. בדקה ה־62 קבע סהר לוי 0:1 למארחת. קבוצת האוהדים מחיפה כמעט השוותה, אבל דווקא ניר שרון המחליף כבש (83) בצד השני והבטיח את עליית נס־ציונה לסיבוב ח'.
הפועל מגדל־העמק ניצחה את הנציגה האחרונה מליגה ג', עירוני גדרה, 0:4. כבשו: יותם כהן (45, 74), שחר בן ארי (68), רון כהן (90).
אחי נצרת - הפועל כאוכב 1:4. לאחי: עלאא בכר (28, 40), עידו אקסברד (31, 48). לכאוכב: אברהם מלכה (33). במשחק על טהרת ליגה ב' ניצחה מ.ס דבוריה את הפועל הוד־השרון 2:4. לדבוריה: אסעד עמאשה (20, 67), ויאם עמאשה (87), רוברט ארחיל (90). להוד־השרון: שמעון לוגסי (48), סהר אזולאי (51).
הכח עמידר – הפועל הרצליה 0:3. כבשו: שרון גורמזנו (15), יאיר שפונגין (76), אדג'י הייפורד (84). נצרת־עילית – עירוני נשר 1:3. לנצרת: איתן וולבלום (57), אוהד חזוט (68), אוהד רבינוביץ' (88). לנשר: עלי כנענה (86).
הפועל ראשל"צ – הפועל עפולה 4:1. לראשל"צ: גיל יצחק (16). לעפולה: שי בן דוד (10), ענר שכטר (13, פנדל), בן ויצמן (41, עצמי), אדריאן רוצ'ט (72).
הפועל רמה"ש – צור שלום 1:3. לרמה"ש: דניאל גרץ (30), יניב מזרחי (47, 90). לצור שלום: ג'פרי ניסמבאום (41).
היום יושלם סיבוב ז': הפועל פ"ת – מ.ס כפר־קאסם, הפועל ר"ג – הפועל אשקלון.
קלינגר התקבל בפרחים
ניר קלינגר ערך אתמול את אימון הבכורה שלו כמאמן בית"ר ירושלים והחל להתכונן למשחק החוץ ביום שני מול מכבי חיפה.
המאמן, שהתפטר מהפועל חיפה בסוף השבוע שעבר, התקבל בפרחים בבית וגן ואמר: "אני מגיע לאתגר הזה מאוד מנוסה ומפוכח. אני מגיע בלב שלם ובתשוקה רבה. אני שלם עם ההחלטה שלקחתי, ימים יגידו אם זאת הייתה החלטה נכונה". (נדב צנציפר)
יורוליג. סקוטי ווילבקין התאמן אתמול עם מכבי ת"א והוא נמצא בתוכניות של המאמן נבן ספאחיה למשחק מחר נגד ברצלונה במסגרת המחזור החמישי ביורוליג. (רפאל נאה)
כדורסל נשים. הפועל פ"ת תארח הערב (19.30) את אליצור רמלה במשחק מוקדם במסגרת המחזור השלישי בליגת העל. (רענן וייס)
כדורעף. ניצחון חוץ גדול למעפיל/מנשה/עמק חפר על מכבי ת"א 2:3 (26:24, 25:27, 25:15, 25:25, 13:15), במשחק שנמשך שעתיים ורבע במסגרת המחזור הרביעי בליגה. מכבי הוד השרון ניצחה בחוץ את אליצור אשקלון 0:3 (17:25, 20:25, 15:25). הערב (19.00): מטה אשר/עכו - הפועל כפר סבא. (ברק חקלאי)

