פריסת דרך

האמצעי: בצק עלים, שפזורים עליו עלים, גבינות וירקות, לצד ביצים עלומות. המטרה: בראנץ' יפהפה, בעשר דקות

בכל רחבי ארה"ב קיימת תעשייה עצומה של תיעוד צימרים, פונדקים קטנים, נופיהם, עיצובם וארוחות הבוקר שלהם.

 

והשיא, כמובן, הוא הנדבך העיקרי בארוחת הבוקר: המאפה הדשן והמשביע של מרכז השולחן. בעלי הפונדק מכינים אותו יום לפני והוא מכיל, בדרך כלל, תפודים, גבינות, ירקות, נקניקים ורוטב בשמל גבינתי שנמסך על הכל.

 

אופים אותו מוקדם בבוקר. לאט. וכתוצאה מכך שואפים האורחים בהקיצם את אדי התרכובת, ובתוך שעה מוכנים להרוג כדי לזכות בריבוע שחום מן התנור. או אז, מניסיוננו, שולחים אותם ג'ים והלן מבותביי הארבור (שבמדינת מיין) למשל, לצעדת צפרירים וציפורים על המים, וכשהם שבים – דבר לא יחסום אותם בדרכם להתנפלות.

 

אנחנו מציעות לכם אפשרות מרנינה לבראנץ’ בנוסח אותם מאפים מרכזיים ניחוחיים: בצק עלים פתוח, ממולא בארוחת הבוקר עצמה. לא תפנימו?

 

בראנץ' בדואי

 

את ההשראה למתכון הספציפי הזה קיבלנו מהבלוגרית ומסגננת המזון Rukmini Iyer, שיש לה גם ספר בישול שווה: "The Roasting Tin", ובו המון מתכונים של דברים צלויים במגשים קטנים. השתגענו.

 

הרעיון הפשוט הזה, לקחת בצק עלים אפוי (תמיד טעים) ולהוסיף לו כל מיני דברים מהמקרר וכמה ביצים רכות או ביצים עלומות (בחרנו בעלומות), הוא תמצית של פינוק ועצלנות – אולי השילוב האהוב עלינו במטבח ובחיים בכלל.

 

אז הנה הצעת ההגשה: תוכלו כמובן להמיר את הרוקט בעלים טריים אחרים, את הפטה בבולגרית או בגבינת עיזים, ובכלל להוסיף ירקות או עשבים או פלפל חריף.

 

מומלץ לאכול קצת כמו בחפלה בדואית, ולבצוע חתיכת בצק עם כל התוספות השוות שמעליה.

 

 

מאפה בצק עלים עם גבינות וביצה עלומה

 

החומרים:

 

300 גרם בצק עלים מופשר אבל לא מרודד

 

1 ביצה טרופה

 

לביצים העלומות:

 

5 ביצים (או כמה שתרצו) הכי־הכי טריות

 

2 ליטרים מים

 

2 כפות חומץ

 

לתוספות האחרות:

 

עלי רוקט או בייבי רוקט טריים

 

פטה צאן שווה

 

1 בצל ירוק פרוס

 

חופן אפונה, חלוטה לשתי דקות במים רותחים (אפשר לצקת עליה מהקומקום ואז לסנן)

 

קצת שמן זית

 

מלח ופלפל שחור גרוס (בנדיבות)

 

אפשרות: צ'ילי גרוס או סומק. שניהם מתאימים.

 

ההכנה:

 

1. מחממים מראש תנור ל־180 מעלות. חותכים מלבן מבצק העלים ברוחב התבנית שלכם.

 

2. אם הבצק ארוך מדי בשוליים, מקפלים אותם מעליו ליצירת מסגרת משני הצדדים. חותכים רצועות מהבצק הנותר ומהדקים אותן לשוליים שנותרו נמוכים, כדי לייצר מסגרת. השלב הזה אינו חובה.

 

3. מנקבים במזלג את הבצק בתבנית, למעט השוליים, ומורחים את כולו בביצה טרופה. שולחים לתנור לרבע שעה.

 

4. בינתיים מביאים לרתיחה סיר גדול עם שני ליטרים מים וחומץ. שוברים את הביצים בזהירות, אחת־אחת, לתוך המים הרותחים, ומבשלים אותן כדקה וחצי. מוציאים לצלחת עם כף מחוררת וחותכים את פיסות החלבון הדקיקות שמרחפות מסביב כדי לתת לביצים העלומות צורה.

 

5. מפזרים על הבצק האפוי עלי רוקט, מפוררים קצת פטה, בצל ירוק ואפונה.

 

6. מוסיפים את הביצים העלומות בזהירות וזולפים עליהן מעט שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ואפשר גם בסומק או צ'ילי גרוס. אוכלים חם!

 

מה עוד אפשר לפרוס?

 

יש כאמור אינספור אפשרויות לקשט בצק עלים מוכן. למשל:

 

סלט גן יווני־יפואי

 

1. אפשר ללכת לכיוון של סלט יווני ולפזר על הבצק גבינות צאן, ועליהן לפזר עגבניות חתוכות לשישה פלחים.

 

2. בוזקים מעט שמן זית, ועל כל זה זיתי קלמטה מגולענים, חצויים ומטופטפים בחומץ בלסמי.

 

3. לא לשכוח מחטי רוזמרין במשורה ולהמטיר על הכל ענן קטן של צנוברים קלויים.

 

גבינת פטה בדבש

 

1. מניחים על הבצק הפריך והחם פירורים גסים של גבינת פטה שטופה מעט מהמליחות המיותרת, ומעט רוקט חתוך לפסים דקיקים.

 

2. מגירים על כל אלה קילוח דקיק של דבש.

 

3. רוצים להוסיף גם כאן קצת רוזמרין? לכו על זה.

 

עוף שמח

לרוני ואיילת שרייבר, בעלי "אנינה" המוצלחת ברמת אביב, יש כבר רוטיסרי ברמת החייל, ואת טעמיה מכירים שוחרים רבים, אבל כבר שנה שהקונספט השתדרג לו לכלל סניף כפרי ומתוק בקניון דרורים, ליד צומת בני־דרור.

קניון? צומת? פריפריה? עוד מעט הרוסו'ז האלה ימליצו לנו לרוץ גם אל מושב אלקוש! אבל מבחינתנו, החן, הקסם והירק של הקניון המתוק (אוקסימורון) הזה, הם עוד שחקנים רבי־עוצמה בחוויית המפגש עם חצי עוף מושלם. לנו הם עשו את היום.

וחוץ מזה, בצהריים לא רק שיש חניה, אלא שמגרש החניה (החיצוני!) מחופה בצל עצים טבעי (קלורוטריה, כמדומני). כמו כן, מה שמכה באדם הנכנס, הוא השקט היחסי בשדרה המרכזית של הקניון: לרוטיסרי יש גם שולחנות עץ מחוץ למסעדה, ושומו שמיים והאזיני ארץ – יכולנו כולנו גם לשמוע זה את זה.

"רוטיסרי" היא מונח טעון אכזבות וזעם. בצרפת רואים את מתקני הגריל המסתובבים בכל קרן סופרמרקט וכיכר שוק פתוחה. הניחוח מסחרר ותפודים משחימים בתבנית ברזל, תחת רוטב הצלייה הנוטף. חלום אירוטי שזוף, לא? אז זהו, שכל כך לא. העוף מתגלה פעם אחר פעם כחזה מיובש, והתפוד אמנם זהוב, אך קשה עורף.

שיבואו לכאן ללמוד: עסקית הצהריים האהודה היא חצי עוף שמצליח להיות שחום, פריך עור, רך, עסיסי וטעים. אנחנו מלווים בצ'יפס בטטה או עם שפצלה, מנת הדגל של מסעדות הקבוצה. טוגני הבטטה מבלים בתוך מרינדת ציפוי פריך כלשהו, ובסוף: אין דברים כאלה.

השפצלה, הבצקניות הקטנטנות, נגישים ועשירים. הסלט הנלווה טרי ורענן. יש רטבים ויש שירות מקסים וטווח עצום של משלוחי טייק־אוויי.

יש במקום עוד פריטים טובים בתפריט: שניצלים מצוינים, סלט עם עוף צלוי או ראפ עוף או רוסטביף, אבל עוצמתו וארומתו השחומות של העוף השלם או החצוי, בצלייה איטית, מה לעשות, מסכסכות את דעתם של רעבי הצהריים. אנחנו חזרנו לדלפק ולקחנו עוד מנה הביתה.

כמה? עסקית צהריים של חצי עוף, צ'יפס בטטה וסלט מסתכם ב־60 שקל. ויש מבחר.

רוטיסרי צ'יקן קלאב, קניון דרורים, צומת בני־דרור, טל': 900־551־700־1

 

חצי עוף ותפודים. שחומים ופריכים
חצי עוף ותפודים. שחומים ופריכים

 

אבירות השולחן העגול

הפסטיבל הבינלאומי ראונד טייבל שכל שנה מביא לארץ שפים גדולים מחו"ל המתארחים באחת ממסעדות ישראל ומגישים לשבוע אחד את התפריט שלהם, חוגג ארבע שנים והשנה מביא לארץ אך ורק שפיות. וכולן מעולות ומהוללות.

בשונה משפים בנים ‑ שמהם יש אלפים, טובים יותר או פחות ‑ הניסיון שלנו לימד אותנו ששפיות, נשים, ששרדו והתברגו לצמרת העולם הקשה והשוביניסטי הזה, היו צריכות להפגיז בכל נדבך של המטבח. הרשימה כוללת שפיות ענקיות מכל רחבי הגלובוס, עם מטבחים ממקסיקו, קוריאה, איטליה, קולומביה, שוויץ וספרד. וזאת הזדמנות יפה לחגוג קולינריה במיטבה ומזווית נשית. לא קורה כל יום.

הפסטיבל מתקיים בשבוע השני של נובמבר, מ־9 ועד ה־16 (משתנה בהתאם לכל שפית) וכרטיסים אפשר להזמין מראש באתר: roundtablestour.com

סורבה של השפית ג'ודי ג'ו שתתארח ב"דוד ויוסף"
סורבה של השפית ג'ודי ג'ו שתתארח ב"דוד ויוסף"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים