ג'אסיה: יפו עטופה באצה
• קחו אדם שחי רחוק מהים, הציעו לו לראות את השמש שוקעת בין גלי הים – עשיתם אותו מאושר. הציפייה הטבעית אחרי המראה הים־תיכוני המרהיב הזה תהיה לאכול אוכל מקומי. כלומר ים־תיכוני, או, אם השקיעה התרחשה ביפו, ערבי. זה עשוי להיות ההסבר לכך שהמנה הכי מוצלחת בעיניי, ירושלמית מלידה, במסעדת ג'אסיה הייתה מנת ספיישל של סושי טאבולה (39 שקל). זה נשמע מוזר, אבל איכשהו, בתוך האנומליה המובנית בניסיון לשלב בין המטבח האסייתי בגרסתו הישראלית לבין המטבח הערבי, מעטפת האצה לסלט שכולנו מכירים הייתה הפתעה משמחת.
גם הפאפאדם, עלי בצק קריספיים על הגריל בסגנון הודי (20 שקל), כיפית להפליא ונותנת קונטרה מאזנת לסום טאם (42 שקל) – סלט פפאיה חרפרף וחמוד. סירת הסושי שקיבלנו בהזמנת קומבינציית ג'אסיה (116 שקל, 28 יחידות סושי) לא ניסתה לחבר בין מזרח למערב, והייתה פשוט מהנה.
ג'אסיה, הגשמת חלום ישן של שני חברי ילדות ילידי יפו, נמצאת בבית אבן עתיק ויפהפה שהיה פעם מחסן. קירות האבן החשופים והקשתות חברו לקורות עץ ולחבלי דייגים כדי לייצר תחושה חמימה של חיבור בין עבר להווה. חיבור נוסף, בין הקינוח מבית אמא לביקוש המתגבר למנות טבעוניות, הוליד כאן את המלבי פנקוטה מקרם קוקוס (36 שקל), והוא שבה אפילו את ליבו של מי שאינו טבעוני ואינו חובב קוקוס בימים כתיקונם.
• ג'אסיה, לואי פסטר 7, יפו, א'־שבת מ־12:00 עד חצות

