ירושלים: מסעדות פתוחות
• פחזניות צדפה וקופסאות טונה שוקולד מבית היוצר של קפה קדוש, סדנאות בישול לילדים בהשראת סיפורים אהובים, חגיגת אוכל ואהבה בסגנון תנועת הסלואו פוד ב"אברהם הוסטל" הירושלמית, קוקטיילים בבגדי נשף במוזיאון מגדל דוד והצצה לחיי הלילה (והאוכל) ברחובות מאה שערים הם רק חלק קטן מאירועי פסטיבל "מסעדות פתוחות בירושלים" שחוזר לבירה בפעם השלישית. עשרות מסעדות ומוסדות אוכל בעיר, בהם "אדום", בר היין "פרימיטיבו", "ג'קו סטריט", "דוויני פיתה בר" ועוד, יפתחו את דלתות המטבחים למבקרים ויציעו חוויה קולינרית מיוחדת. כן יתקיימו במסגרת הפסטיבל תערוכת פורטרטים שיצרה אמנית הנייר אפרת דה בוטון כמחווה לאושיות הקולינריה הירושלמיות (חפשו שם את אסף גרניט, מושיקו גמליאלי, עזרא קדם ואחרים); ארוחת ערב איטלקית בהשפעת המסדר הפרנציסקני שיבשלו האב סברינו ושף סילביו בוגטה בכנסיית יוחנן בהרים בעין כרם; ערב טבעוני שכותרתו "איך אומרים רוקנרול בטבעונית", שבו יופיע גבע אלון וישוחח, בשיתוף מנהלי קבוצת "טבעונים ירושלמים", על טבעונות, מוזיקה, מיתוסים ומהפכות (לפחות אלה שקורות על הצלחות); וארוחת טעימות ספרדית בסגנון מהשוק לצלחת, בניצוחם של השפית טלי פרידמן והשף חואנחו פרלס שירקחו מנות טאפאס מסקרנות בהשראת ההיצע בשוק מחנה יהודה וישתלטו לכמה שעות על בר "השכנה" האהוב בשוק.
• מסעדות פתוחות בירושלים, 17-13 בנובמבר. לפרטים ולקניית כרטיסים: אתר פסטיבל מסעדות פתוחות ירושלים.

