סיר קציצות ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות

קציצות בשר נימוחות, רכות ועשירות, המוגשות עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות לימוני. מה צריך יותר מזה כשחוזרים הביתה?

חוזרים הביתה מהעבודה, ומחכה לכם על הגז הסיר הזה - קציצות בשר רכות מאוד, פלחי תפוחי אדמה, רכים גם הם, ורוטב עגבניות ארומטי, מתקתק־לימוני קצת ומתובל, שמפזר ריח נעים בכל הבית. סיר משפחתי לצלול לתוכו בשמחה ובתיאבון, ואת מה שנשאר לשמור גם למחר. מתחילים?

 

 

המרכיבים (8־10 מנות)

 

2 בצלים, קלופים וחצויים

 

4 שיני שום קלופות

 

1 ו־1/2 כוסות גבעולי פטרוזיליה

 

2 כפות שמן זית

 

1 ק"ג בשר בקר טחון

 

1 ביצה

 

1 כפית מלח

 

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

כף וחצי תבלין בהרט

 

2 כפות פירורי לחם

 

6 תפוחי אדמה בינוניים, עם הקליפה, חתוכים ל־8 פלחים כל אחד

 

לרוטב:

 

4 כפות שמן זית

 

1 כפית מלח

 

1/8 כפית פלפל שחור גרוס

 

1־2 כפיות סוכר (לפי הטעם)

 

כף בהרט

 

200 גרם רסק עגבניות

 

1־2 כפיות מיץ לימון (לפי הטעם, אולי תצטרכו עוד)

 

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

 

1/3 כוס מים

 

ההכנה:

 

מכינים סיר, כדאי שיהיה סיר גדול ורחב, לבישול. שמים בקערת מעבד המזון את הבצלים, שיני השום, הפטרוזיליה וכף אחת משמן הזית ומעבדים יחד למחית גסה. שמים מחצית מהכמות בסיר ואת המחצית השנייה בקערה.

 

כדורי הבשר: מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, הביצה, המלח, הפלפל השחור, הבהרט ופירורי הלחם ולשים יחד לעִיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל שזיפים.

 

הרוטב: מוסיפים למחית שבסיר את שמן הזית, מחממים מעל להבה בינונית גבוהה תוך ערבוב ומטגנים כמה דקות עד שהבצל שקוף, מוסיפים פנימה את המלח, הפלפל השחור, הסוכר והבהרט, מערבבים, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים יחד כדקה מעל להבה בינונית גבוהה, יוצקים פנימה את מיץ הלימון, העגבניות המרוסקות והמים, מערבבים ומחממים כמה דקות, מעל להבה בינונית עדשהרוטב מגיע לרתיחה קלה. מסדרים את כדורי הבשר בתוך הרוטב, וביניהם את פלחי תפוחי האדמה. שימו לב, חשוב לא להזיז אותם יותר מדי בשלב הזה כי הם עלולים להתפרק.

 

מכסים ומבשלים כ־15 דקות מעל להבה בינונית.

 

מסירים את המכסה והופכים בזהירות את כדורי הבשר ואת פלחי תפוחי האדמה.

 

מנמיכים את הלהבה להכי קטנה, ומבשלים בסיר מכוסה 30 דקות נוספות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 4־5 דקות עד שהרוטב מצטמצם קלות ובסיר תפוחי אדמה וכדורי בשר רכים ברוטב סמיך.

 

מגישים חָמִים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים