למה כדאי לאכול אפרסמון?
1. האפרסמון הוא מקור עשיר ומרוכז של נוגדי חמצון שונים: הוא מכיל לוטאין וזיאקסנטין שתורמים להגנה על העיניים ולנטרול נזקי חמצון הפוגעים במבנה העין ובראייה. כן יש בו ויטמיני C ו־E וליקופן, המתפקדים כנוגדי חמצון חיוניים לבריאות הלב וכלי הדם, וגם כמות מרשימה של ויטמין A, החיוני להתפתחות תקינה, לראיית לילה, לתפקוד תקין של מערכת החיסון ולעור.
2. האפרסמון מכיל כמות גבוהה של אשלגן, מינרל שכמותו התקינה חיונית ללחץ דם מאוזן ולתפקודם התקין של כל תאי הגוף ואיבריו.
3. האפרסמון עשיר בסיבים תזונתיים מסיסים, שתורמים לאיזון רמות הסוכר בדם ולתחושת שובע. יש בו גם סיבים בלתי מסיסים, שתורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
4. האפרסמון הוא חטיף בריא: מקור המתיקות הרבה של האפרסמון בסוכרים טבעיים, לכן מדובר בחלופה מזינה וטובה למזון ממותק תעשייתי ומעובד.
5. בשל קליפתו הקשה וכמות הסיבים התזונתיים הגדולה, כדאי לקלפו במקרים של עצירות ובעיות בעיכול. רצוי לשלבו במתינות בתפריט, ולהעשיר בעזרתו סלטים ירוקים ועוגות פרי.
באדיבות הדיאטנית יעל חן רביע מ"שירותי בריאות כללית"