שתף קטע נבחר
 

מהכרמל עד התחתית

יום כיף בחיפה תמיד עושה טוב בלב | 5 המלצות לארוחות חיפאיות ומלון אחד

בתחילת החורף, חיפה מקסימה מתמיד. כשבמישור החוף עדיין חם ולח מדי פעם, על הכרמל, בגובה של 200 מטר מעל פני הים, כבר נושבות רוחות קרות באמת. במסגרת של סוף שבוע אחד, מצאנו למעלה על הכרמל ולמטה בעיר התחתית כמה מקומות המחדשים את העניין בעיר המרתקת הזאת, שלא תמיד זוכה לכבוד הראוי לה על המפה התיירותית.

 

 

מלון ספא פנינה בכרמל - המלון הקטנטן הזה שוכן במבנה טמפלרי יפהפה בן 150 שנים, הנמצא סמוך למרכז הכרמל, ומציע חבילת אירוח בסוויטות מעוצבות ובספא חדיש. במרכז המלון - חצר מרכזית שופעת ירק ומזרקות, עם פינות ישיבה אינטימיות, וג'קוזי הנמצא תחת כיפת השמיים. יש גם סאונה יבשה הנמצאת במבנה עץ דמוי חבית. בחדרי הטיפולים אפשר להירגע עם שלל מסז'ים מקצועיים. המלון שוכן אמנם ברחוב צדדי ושקט מאוד, אבל נמצא במרחק הליכה קצר ממרכזי הבילוי והפנאי ובהם בתי קפה רבים, מסעדות, סינמטק חיפה, המוזיאון היפני ועוד.

 

למי זה מתאים? לכל מי שמבקש להעביר סוף שבוע בפינה שקטה במיוחד, ולמטיילים בעיר חיפה וסביבתה המחפשים מקום איכותי ללון בו. וכמובן - לשוחרי טיפולי הספא. סך הכל מדובר בחוויה איכותית ומרגיעה מאוד.

פאב בראון. עמד במבחן הזמן

 

והמחירים? לינת לילה הכוללת עיסוי זוגי של 45 דקות, שימוש במתקני הספא, בקבוק יין וארוחת בוקר (בקפה מנדרין) תעלה לזוג 1,290 שקל באמצע השבוע ו־1,390 שקל בסוף שבוע. חבילה יומית, ללא לינת לילה, הכוללת סוויטה ל־3 שעות, עם ג'קוזי פרטי, עיסוי זוגי של 45 דקות ובקבוק יין תעלה 1,097 שקל בימים א' עד ו'.

 

• מלון ספא פנינה בכרמל, שדרות הצבי 3. 04-8101199

 

 

קפה מנדרין - מכיוון שבפנינה בכרמל אין ארוחות בוקר, בבוקר אפשר לעשות טיול קצר ונחמד ברגל לבית קפה קטן בשם מנדרין, הנמצא במרכז הכרמל. שם, בחצר פנימית מוצלת, מוגשות ארוחות בוקר משובחות. אנחנו אכלנו למשל אומלטים שהוכנו במקום עם שלל סלטים טריים ולחמים שזה עתה נאפו.

מורל בתחתית. טעים

 

• קפה מנדרין, שדרות הנשיא 129.

 

יקב ווטרמן - אחת ההפתעות הגדולות של הטיול בכרמל הוא יקב בוטיק, היחיד בחיפה, שהחל את דרכו בשנת 2003, כאשר ניטע הכרם הראשון בבית המשפחה בחיפה. חי וורטמן, מייסד ובעל היקב, הוא דור שלישי למייסדי רחוב נתיב אופקים שהקימו את ביתם אל מול נוף הכרמל והים עוד בימיה הראשונים של המדינה, כשהבריטים חילקו כאן מגרשים.

 

כיום, היקב משתמש רק בענבים הגדלים באזור הר הכרמל. ב־2003 ניטע כרם יין קטן בטרסות שלמרגלות הבית. בהמשך, ניטעו כרמים נוספים בעמק שפיה הסמוך לזכרון יעקב. במרכז המבקרים של היקב, שבו ביקרנו, ניתן להצטייד במיטב היינות של היקב, ומתקיימות בו טעימות יין ליחידים וקבוצות, בתיאום מראש.

 

המחיר לטעימת יינות היקב עומד על 30 שקל לאדם. אם מעוניינים לשדרג את הביקור עם גבינות בוטיק של מחלבת עין כמונים, לחם שאור ממאפיית הבוטיק "לחם גל" ושמן זית ביתי המיוצר עבור היקב, המחיר יעמוד על 60 שקל לאדם. כמו כן, מתקיימים במקום אירועים לקבוצות, הכוללים סדנאות יין ארוחות, ישיבות ועוד. הטעימות מלוות כמובן בהסבר אישי ומפורט של אנשי היקב על כל יין ומאפייניו.

יקב ווטרמן. הפתעה

 

את יינות היקב אפשר למצוא בעיקר במסעדות, רובן בתל־אביב. בחיפה ניתן ליהנות מהיין במסעדת מורל שבעיר התחתית, ובמסעדות נוספות. מהטעימות שלנו התברר שהיינות של יקב ווטרמן בלתי שגרתיים ומצטיינים במעין קלילות ממזרית, המעניקה להם חתימה ייחודית.

 

• יקב וורטמן, אופקים 23, חיפה. 054-4787546

 

 

מסעדת מורל - למטה, בעיר התחתית, נמצאת מסעדת מורל שהוקמה על ידי השף לירז קריספין. מורל מגדירה את עצמה כמסעדת טאפאס, אבל האמת היא שהיא מגישה כל מיני מנות, בכל מיני גדלים, מכל מיני מטבחים בעולם. למשל, קציצות כרישה או סלט טוסקני; רביולי צאן ברוטב פטריות יער, שום, מרווה ויין לבן. ויש גם מאכלי ים דוגמת סלמון בכבישה ביתית, פיש טאקו או בשר כמו אנטריקוט ברוטב חרדל דיז'ון; קרפצ'יו ונקניקייה סיציליאנית איטלקיים, ועוד ועוד.

 

אז הקונספט אולי קצת מבולגן, וגם השירות למען האמת רחוק מלהיות פורמלי, אבל האוכל במורל פשוט טוב. כל המנות מטופלות היטב וניתנות לחלוקה בין שני סועדים לפחות - כך שבמחיר של 100 שקל לאדם (לא כולל יין) כל סועד יכול ליהנות פה משלוש או ארבע מנות שונות. אנחנו אהבנו במיוחד את הסביצ'ה הלימונית, את קדירת השרימפס שהוגשו עם גבינה כחולה ובייקון, ואת ההמבורגרים הקטנים שהוגשו בלי שום תיבול בלחמניות חמימות והפתיעו מאוד ברכותם.

 

• מורל, הנמל 33 חיפה. שעות פתיחה א'־ה' 17:00־00:00, ו', ש' מ־13:00. טלפון: 04-8441404.

 

פאב בראון - בערב, אם בא לכם לצאת ולשתות קצת, תשכחו מזה שחיפה היא עיר מנומנמת שהולכת לישון בתשע. כיום זהו הפאב הוותיק ביותר בציר מוריה ובין המעטים שעמדו בהצלחה גדולה במבחן הזמן של הכרמל.

 

המקום פתוח מדי ערב ושוקק חיים עד לשעות הבוקר המוקדמות, דבר שאינו שכיח בעיר הנמל הצפונית. מה אפשר לאכול פה? מנות כמו קרפצ'יו סינטה עם בלסמי, שמן זית, מלח אטלנטי, פרמזן וארוגולה (49 ש"ח); כריך קורנדביף, עם עגבנייה על הגריל, איולי חזרת, ארוגולה ובצל סגול (59 ש"ח); או שווארמה פרגית בפיתה, עם טחינה, בצל סומק (59 שקל). בקיץ, כך מספרים לנו, מתקיימות בימי שישי מסיבות צהריים במרפסת של הפאב תחת כיפת השמיים, עם די־ג'יי, והרבה בירה.

 

• בראון, מוריה 131. 04-8112391. שעות פתיחה 06:00־18:00.

 

 

מסעדת רולא - מסעדת רולא של השף מועין חלאבי ואשתו רולא דיב ידעה תהפוכות רבות במשך השנים עד שהתייצבה במיקומה הנוכחי בעיר התחתית. כיום היא המסעדה היחידה בארץ העוסקת במטבח ההאשמי, שהוא המטבח של "סוריה הגדולה".

 

פתחנו במנה נהדרת של שני פלפלים ירוקים חריפים ממולאים בגבינה ערבית ובקצח (29 שקל). אחר כך הוגשה מחמרה (29 שקל), שהיא ממרח של פלפלים אדומים ואגוזי מלך. אחריה הוגש קבב אורפא (68 שקל) תחת מעטה של שבבי פיסטוק ירוק. קינחנו, איך לא, בכנאפה ובכוס ערק.

 

סך הכל, רולא מסעדה נעימה, עם אוכל עדין ומיוחד, אבל בסופו של דבר אוכל ערבי, מבחינה אתנית, עם כל הטריקים המוכרים: הרבה טחינה, פלפלים, וקבב מסוגים שונים. זוג יכול לסגור פה עניין ב־200 שקל, כך שלא מדובר במסעדה יקרה.

 

• רולא, הנמל 33, חיפה. 052-2273812

פורסם לראשונה 08.11.18, 19:13

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים