yed300250
הכי מטוקבקות
    חייק | צילום: עמית שעל
    ממון • 11.11.2018
    מלונאים נגד נשיא ההתאחדות: "תוקע מקלות בגלגלים"
    אמיר חייק, שמתנגד ל־Airbnb, משמש גם דירקטור בפתאל שמשכירה דירות על בסיס יומי לתיירים • מלונאי בכיר: "התנהלות לא תקינה" • חייק: "פועל לפי מדיניות ההתאחדות"
    מאת דני שדה

    סערה בהתאחדות המלונות בעקבות חשיפת "ממון" לפיה רשת פתאל הסבה בנייני מגורים בתל־אביב כדי להשכיר אותם על בסיס יומי לתיירים בנוסח Airbnb. בעוד מדיניות ההתאחדות היא שמדובר ב"כלכלה שחורה" ואף נשקלת בנושא פנייה לבג"ץ, נשיא ההתאחדות אמיר חייק משמש כדירקטור באותה רשת פתאל שמשכירה את הדירות.

     

    אחד הבניינים שפתאל משכירה בת"א | צילום: יריב כץ
    אחד הבניינים שפתאל משכירה בת"א | צילום: יריב כץ

     

    בשנים האחרונות מנהלים המלונאים מאבק נגד התרחבות התופעה של השכרת דירות לתיירים על בסיס יומי. נשיא התאחדות המלונות הקודם, אלי גונן, והנשיא הנוכחי חייק הגדירו את התופעה כ"כלכלה שחורה" שתפגע בכל ענף המלונאות. בתל־אביב יש היום כ־9,000 חדרי מלון וכעשרת אלפים יחידות דיור שמושכרות לתיירים על בסיס יומי. תיירים רבים לא לנים בבתי מלון אלא מתארחים בדירות להשכרה.

     

    קראו עוד: שלושת הצדדים של המטבע | דני שדה

     

    לפני חודשיים אמר חייק בראיון למגזין "פספורטניוז" כי בהתאחדות המלונות מתכוונים לפנות לבג"ץ אם נושא השכרת הדירות לא יוסדר. לדבריו, בהתאחדות כבר קיבלו חוות דעת משפטיות לפיהן יש למלונאים תשתית להגיש עתירה נגד המדינה: "יש זליגה גדולה של תיירים ל־Airbnb. המלונאים מפסידים, אזרחים מפסידים, וגם המדינה. הכל קורה בגלל אוזלת יד של הרגולטורים שאינם מונעים את הכלכלה השחורה הזו. מי שרוצה לבנות מלון חדש ורואה שמעודדים את הכלכלה השחורה שוקל פעמיים האם כדאי לו לעשות את זה".

     

    בראיון שהעניק ביולי האחרון ל"כלכליסט" אמר חייק: "איני רוצה לפגוע בבעלי הדירות שרק רוצים להשכיר את דירתם אך אני כן סבור שיש לטפל בתקיפות במי שמעוניין להפוך את דירתו להוסטל שאינו כפוף לשום רגולציה. רשות המסים הודיעה שתטפל בנושא אך איננו רואים מציאות בשטח. בתל־אביב יש חברות שעיסוקן מציאת דירות, השכרה שלהן והפיכתן לבתי מלון של Airbnb. זו כלכלה שחורה הפועלת ללא תשלום ארנונה של עסק וללא כל רישום מוסדר".

     

     
    דוד פתאל | צילום: עמית שעל
    דוד פתאל | צילום: עמית שעל

     

     

    לפי חישובי התאחדות המלונות, ענף השכרת הדירות לתיירים מגלגל מאות מיליוני שקלים בשנה, זאת כשאין כל פיקוח על ההכנסות שרובן אינן מדווחות לרשויות המס. נקודה אחרת שהעלו המלונאים היא שאין פיקוח על התשתיות של הנכסים המושכרים, שחלקם מסכנים חיים משום שאינם עומדים בדרישות כיבוי אש וכו'.

     

    מלונאי בכיר אמר לנו אתמול כי העובדה שנשיא ההתאחדות יושב במקביל בדירקטוריון פתאל היא אבסורד: "חייק הוא לא מלונאי ולא הגיע מענף המלונות. הוא לא ניהל מלון ואין בבעלותו מלון, ולכן הוא כנראה לא בדיוק מבין מה לא בסדר בהתנהלותו שמהווה תקיעת מקלות בגלגלים של הענף. זה מעשה לא הגיוני והיה ראוי שלא ייעשה".

     

    לדברי מלונאי אחר, "הנהלת ההתאחדות צריכה להתכנס ולדון בנושא. ראוי שהוא ייתן הסברים". מנגד, מלונאי בכיר אחר אמר: "יש פה מצב מוזר שיצרה המדינה. היא מאפשרת כל מיני מצבים אבסורדיים ואחר כך אנשים מוצאים את עצמם במצבים האלה. אם המדינה מוכנה לוותר על הכנסות, אז שתוותר על הכנסות לכולם. החלום של כל איש עסקים וגם מלונאים זה לא לשלם מסים. יתרה מכך, בדירקטוריון של פתאל חייק הוא רק חבר, הוא לא קובע מדיניות".

     

    כשביקשנו אתמול את תגובתו של חייק הוא אמר שאינו יכול להתייחס לנושא משום שפתאל חברה ציבורית. לדבריו, הוא יודע שפתאל משלם מסים לפי החוק. "אנחנו כהתאחדות פועלים לפי המדיניות שבה אנחנו רוצים שתהיה הסדרה של כל הנושא הזה", אמר חייק. "יש מדיניות שנקבעת במוסדות ההתאחדות. יש לי הרבה מה לומר, אבל לא אומר. נמשיך לפעול להסדרה. אנחנו בודקים את העניין משפטית. כל מה שאני אומר עלול לפגוע במאמצינו. אנחנו מטפלים בזה בצורה הכי רצינית שיכולה להיות".

     

     


    פרסום ראשון: 11.11.18 , 19:10
    yed660100