טבריה: בעקבות המאפיה
• אם אתם מזדמנים לנופש בטבריה, ולא משנה באיזה מלון, כדאי לכם מאוד לפקוד את מאפיית אליס המקומית. נכון, נדרשת נסיעה קצרה למרכז העיר, אבל היא לגמרי שווה את ההצטיידות האיכותית לקראת הנופש שבדרך. זאת בהנחה שתצליחו לפלס את דרככם בין המוני המקומיים שגודשים את המקום.
המבחר במאפייה הזו מסחרר, הריחות משגעים והטעמים מוצלחים במיוחד. זה מתחיל במאפים שגרתיים, מתוקים ומלוחים, כמו קרואסונים למיניהם, בורקסים, רוגלעך וגביניות, וממשיך עם עם קולקציה מפוארת של בייגלה מכל הסוגים והמינים. גם לחמים יש פה, מכל מין וסוג, מלחם לבן ושחור ועד לחם שאור, חיטה נבוטה, אגוזים ועוד.
גולת הכותרת של מקדש הפחמימות הזה הן הפוקאצ'ות, שמקבלות את פני הבאים מסודרות בשורה. בחלקן גם גבינה, חלקן מעוטרות בשלל ירקות בכל צבעי הקשת וכולן יפות יפות. בסופי שבוע מפארת את המדפים שורת חלות, כולל חלה מקמח מלא, חלת דבש וחלת בריוש.
• מאפיית אליס, הירדן 1, טבריה. טלפון: 072-272-7275 פתוח בימים ראשון-חמישי בשעות 22:00־06:00, שישי מ־5:00 בבוקר ועד שעה לפני כניסת השבת, שבת מצאת השבת ועד חצות

