בראנץ': חוצלארץ בתל–אביב
• מסעדת קלארו שבמתחם שרונה היא אחד המקומות הכי חוצלארציים בארץ. בתוך בית אבן ישן מסתתר חלל ענק, מעוצב בקפידה, כשבין השולחנות משייטים מלצרים בביגוד אלגנטי. המתחם החיצוני רק מחזק את תחושת הניתוק, וממש קשה להאמין שאנו נמצאים בליבה הפועם של תל־אביב.
לאחרונה התחדשו בקלארו בתפריט בראנץ' חדש, המוגש במקום מדי סופ"ש, וגם הוא, כמנהג המקום, לוקח את המנות המוכרות ועושה אותן קצת חוצלארץ. כזאת היא, למשל, מנת הסביח המפורקת – מרכיבי הפיתה פוזרו על צלחת ובה חצילים מטוגנים, ביצה חומה, טחינה עמבה, סלסת עגבניות, לביבות ירק, וכמובן פיתות אפויות בטאבון (62 שקל). עוד במנות החדשות: "סטייק אנד אגז" - בריוש צרוב על הגריל, נתח של סטייק, ביצי עין, רוטב הולנדייז, מח עצם בעבודת יד עם חסה ערבית עשויה בגריל עם פפריקה מעושנת (86 שקל); ראגו פטריות שבושל בחמאה ומוגש עם ביצה עלומה, נתח פרשוטו של צוואר חזיר וגרגיר נחלים (68 שקל); מאפה פידה אפוי בטאבון עם מלוחיה וגבינת ג'בנה עם איירין מלפפונים וירקות (62 שקל); פרנץ' טוסט - פירות יער טריים על בריוש מטוגן, קרם פטיסייר וגלידה של שמנת חמוצה על פירורי קרמבל (62 שקל); וכמובן "אגז בנדיקט" שזכה לפרשנות מקומית: חלה קלויה בגריל שעליה מונחים תבשיל תרד טורקי, ביצה עלומה, רוטב הולנדייז, עגבניות שרי מיובשות, זיתי טאסוס מיובשים וקצוצים, גבינת כבשים ופלפל שאטה (64 שקל).
את שלל המנות אפשר ללוות בקוקטיילים חביבים, ואם אתם בעניין של ארוחת בוקר מסורתית על בסיס חביתה, סלט ולחם, גם אפשרות כזאת יש בתפריט.
• קלארו, רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל־אביב. טלפון: 03-6017777. הבראנץ' מוגש מדי שישי ושבת בשעות 09:00־12:30.

