הפוקצ'ה המושלמת שלי

מי יכול לעמוד בפני פוקצ'ה לוהטת שיצאה מהתנור? האופה ארז קומרובסקי מלווה אתכם צעד אחר צעד מהבצק ועד הסוף החם

את הפוקצ'ה הזו מכינים בבית ממש בקלות, ויש בה סכנת התמכרות אמיתית, כי אין הרבה דברים מפתים כמו מאפה חם שזה עתה יצא מהתנור, בעיקר כאשר מדובר בפוקצ'ה שהיא לחם רך ומנחם במיוחד. האמת היא שאני לא מכיר הרבה אנשים שיכולים לעמוד בפני המאפה האיטלקי הזה, שלי באופן אישי מזכיר גם פרנה מרוקאי.

 

כדי שתצא פוקאצ'ה טובה צריך להיות סבלני ולחכות כמה שיותר עד שהבצק יתפח, חשוב להוסיף לבצק מים קרים, להאיץ קצת את קצב התפיחה על ידי קור ולאפות בתנור חם במיוחד. כמו כן, למניעת הידבקות של הבצק לתבנית, כדאי לְצַפּוֹת את תחתית הפוקצ'ה בקמח.

 

מתכון לפוקצ'ה

 

לבצק:

 

1 ק"ג קמח פוקצ'ה (מומלץ של סוגת)

 

30 גרם שמרים טריים

 

700־750 גרם מים קרים

 

25 גרם מלח

 

100 גרם שמן זית

 

הכנה:

 

1. מנפים את הקמח, מערבבים עם השמרים הטריים עד שהם מפוררים לגמרי, מוסיפים את המים הקרים ולָשִׁים 6 דקות על מהירות נמוכה.

 

2. מוסיפים את המלח וממשיכים בלִישה עוד 5 דקות על מהירות בינונית, מוסיפים את שמן הזית וממשיכים בלִישה עוד 2 דקות, או עד שהבצק מתאחד בשנית.

 

3. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומתפיחים מכוסה בניילון כ־45 דקות.

 

4. מקפלים את הבצק וממשיכים בתפיחה עד 45 דקות.

 

5. על גבי משטח מקומח בקמח פסטה, מחלקים את הבצק לחמישה חלקים, עליהם בוזקים קמח פסטה. מכסים בניילון לא הדוק ומתפיחים כשעה־שעה וחצי, תלוי בטמפרטורת החדר.

 

6. בינתיים מחממים תנור ל־250 מעלות, פותחים בעדינות את כדור הפוקצ'ה לצורה אובאלית. אם הבצק מתנגד לכם ומתכווץ בחזרה, סימן שהבצק לא תפח מספיק זמן ובמקרה הזה אנא תנו לו עוד רבע שעה מנוחה.

 

7. על כל יחידה מטפטפים שמן זית ובוזקים מלח גס ואם אתם אוהבים גם עלי מרווה קרועים או רוזמרין.

 

8. אופים בתנור החם עם תבנית לוהטת, או על אבן אפייה שחיממתם לפחות שעה. משך האפייה: 12 דקות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים