לא רק שניצל ופסטרמה: "עוף טוב" רוכשת חברה לגידול דגים
"עוף טוב", יצרנית השניצלים והפסטרמות, במו"מ לרכישת קבוצת "דגת הארץ "שעוסקת בגידול ושיווק דגים טריים וקפואים.
עוף טוב נמצאת בבעלות קיבוצי עמק הירדן ובקעת בית־שאן. "דגת הארץ" מצויה בבעלות שתי קבוצות מגדלי הדגים הגדולות בישראל — דג העמק המאגדת את בריכות הדגים של הקיבוצים מעוז חיים וניר דוד, וכיפת הדג שבבעלות קיבוצים של המגזר הדתי כמו טירת צבי.
ל"ממון" נודע כי בשבוע שעבר הגישה עוף טוב בקשה לרשות ההגבלים לאשר לה את המיזוג.
באחרונה נכנסה עוף טוב לראשונה לתחום הדגים תחת המותג "דג טוב", שהושק בהשקעה של 3 מיליון שקל ומכיל סדרה בת 6 מוצרים - פילה דג מצופה, מקלוני דג בציפוי צ'יפס, קציצות דג ועוד.
עוף טוב, שמחזור המכירות השנתי שלה הוא יותר מ־800 מיליון שקל, מתכוונת לרכוב על הגל הצומח של קהל שמפחית אכילת בשר ומגוון את התזונה עם דגים שערכיהם התזונתיים גבוהים. הרכישה של "דגת הארץ" סינרגטית לכניסתה של עוף טוב לתחום הדגים ותבטיח לה שליטה על מקורות האספקה.
ענף הדגה באזור עמק בית־שאן חווה משבר בימים אלה בעקבות מדיניות שר האוצר כחלון להפחית מכס על דגי אמנון מיובאים מחו"ל (בעיקר מסין) ולהוזיל את מחירם. נוסף לתחרות מהיבוא, על הענף מאיים גם ייקור תעריף המים לחקלאות כך שהמיזוג עם עוף טוב הרווחית יכול להוות פתרון למשבר.
נתח השוק של דגת הארץ בדגים טריים הוא 45%, והיא מחזיקה בהסכמי אספקה בלעדיים עם תשע חוות דגים בארץ וכמו כן מייבאת דגים מחו"ל. השנה זכתה בתואר מוצר השנה על הדגים הטריים הארוזים תחת המותג הפרטי של שופרסל. יוסי ניר, מנכ"ל עוף טוב, אמר ל"ממון": ''את המוניטין והמומחיות שצברנו בתחום מוצרי העוף, אנחנו מאמצים כעת גם לתחום מוצרי הדגים".
קטגוריית הדגים הקפואים המוכנים לאכילה נאמדת ב־24 מיליון שקל, גידול של 12% לעומת אשתקד. המותג דלידג (של נטו שבשליטת דודי עזרא) מוביל את הקטגוריה עם כ־50% מהשוק. המותג הפרטי של רמי לוי מחזיק ב־3.6% נתח שוק, וביתרה מחזיקים יצרנים/מותגים קטנים (על פי נתוני סטורנקסט).
ניר: "צריכת הדגים בארץ נמצאת בעלייה מתמדת, אך היא עדיין נמוכה ביחס לעולם. הצריכה הממוצעת לנפש בישראל היא כ־12 ק''ג בשנה, כשבמערב אירופה היא כ־20 ק''ג וביוון ואיטליה כ־35 ק''ג. בכוונתנו להיות שחקן מוביל בתחום הדגים הקפואים המונים לאכילה ולהשיג 25% מנתח השוק בשנה הראשונה".

