כוכבת שביט
עשרות אלפי לקוחות, עשרות מעצבים וחלום ילדות אחד שהתגשם: כך הפכה קרן שביט את הבלוג שלה לעסק מצליח של תכשיטים ואופנה - ולא רק באינטרנט
שם העסק: קרן שביט
בעלים: קרן שביט (46)
שנת הקמה: 2008
תחום פעילות: מעצבת תכשיטים ובגדי אופנה
מיקום: תל־אביב
מספר עובדים: 14
קרן שביט התחילה כנערה בעלת מידה גדולה שלא מצאה מה ללבוש, ובעיקר - איך להגשים את עצמה. כבר בגיל 12 הבינה שהתשוקה הכי גדולה שלה זה עיצוב, והיום, בגיל 46, היא מנהלת מותג מצליח הכולל חנות דגל בשוק הפשפשים ביפו. בנוסף היא מקיימת ימי מכירה בבתים פרטיים המציגים מעצבי אופנה מהארץ ומהעולם, שסוחפים אחריהם אלפי אנשים.
"הקמתי את העסק כשגרנו במזכרת בתיה", היא מספרת. "כשאבא שלי נפטר הייתי צריכה לנהל את העסק המשפחתי של מכונים אורתופדיים, אבל הייעוד שלי היה ברור לי מהיום שאני זוכרת את עצמי: לעסוק בעיצוב. אמנות זה ליצור מהבטן ועיצוב זה מהבטן ומהראש, והחיבור הזה משך אותי למקצוע".
לפני כעשר שנים החלה לכתוב בלוג שנקרא "טוב ויפה". "כתבתי בו על כל מה שטוב ויפה בעיניי, וכשראיתי שהוא מצליח החלטתי לפתח אותו גם בפייסבוק. הבנתי שכדי להמשיך לכתוב, ושיהיה לי זמן לתחביב החדש שלי, אני צריכה להכניס כסף ולפרנס את הבית. התחלתי לעצב תכשיטים ומאחר שכבר היה לי קהל גדול בפייסבוק הרמתי את המכירה הראשונה שלי בסטודיו שנמצא בבית שלי. 'קולאז' סייל של קרן שביט'. הזמנתי למכירה עוד מעצבות שהתחברתי אליהן ובאותו יום הגיעו 150 איש. הבנתי שנכנס לי הוריקן לחיים. מחזור המכירות היה מטורף והחלטתי שמעכשיו אני עושה את זה אחת לחודש. חודש לאחר מכן הגיעו 300 איש, בחודש שאחריו זה עלה ל־2,500 איש, והמכירה הכי גדולה, שכללה 120 מעצבים, הייתה בגני התערוכה - 30 אלף איש. והכל התחיל מהבלוג האישי ומדף הפייסבוק שלי".
מה הייחוד של המוצרים שלך?
"90 אחוז מהמעצבים שעובדים איתי הם ישראלים, וגם את הפריטים שלי אני מייצרת אך ורק בארץ. התעדוף שלי הוא לפרנס את מדינת ישראל, מה גם שאני מתה על היצירתיות הישראלית. להתפרנס מלייף־סטייל במדינה שאנשים נלחמים בה על פרנסה זה משהו שלא חלמתי עליו. לקחתי איתי למסע הזה את כל מי שיכולתי ואני בודקת כל סיפור שעומד מאחורי כל מעצב שלי. חשוב לי הבנאדם שמאחורי המוצר. היום העסק שלי הוא סניף אחד שנראה כמו ארמון, וזו חנות הדגל שלי בשוק הפשפשים: 'בית קרן שביט'".
האם היית רוצה להתפתח?
"יש לי קהל מאוד יפה שנמצא ברשתות החברתיות, אבל יש גם קהל נהדר שלא נמצא באינטרנט ואליו אני רוצה להגיע. עד לפני שלוש שנים הייתי אישה מאוד גדולה, לבשתי מידה XXXL ועשיתי את האופנה שלי כדי שיהיה לי מה ללבוש. מאז אני תמיד מנחה את המעצבים שהמידות של הדגמים שהם מייצרים יגיעו עד שלושה אקסטרה לארג'".

