ערים ירוקות
הנערות של גבעתיים, הוד־השרון ונס־ציונה והנערים של מודיעין־מכבים־רעות, גבעת־שמואל והוד־השרון מובילים את דירוג הערים הכי "צבאיות" בישראל - שמביא בחשבון את אחוזי הגיוס, סוג השירות ומספר הקצינים • כך עולה מנתונים שמפרסם היום צה"ל, הכוללים גם את בתי־הספר שבהם המוטיבציה בשיאה
צה"ל מפרסם היום את אחד המדדים הכי מעניינים בנוגע לשאלה האם הולך ופוחת הדור – או שאנחנו סתם לא נותנים לנוער שלנו את הכבוד המגיע לו, ואילו מקומות מגדלים את הצעירים הכי ערכיים: נתוני הגיוס, לפי חלוקה לערים.
הדירוג שקבע הצבא שיקלל שלושה נתונים: אחוז המתגייסים מהצעירים בגיל גיוס, שקיבל משקל של 50% מהציון; 25% מהציון הוענקו על "שיעור המיצוי לקצונה", זאת אומרת כמה מהמתגייסים בעיר הפכו לקצינים; ועוד 25% מהציון ניתנו על אופי השירות: לוחמים ותומכי לחימה בקרב הגברים, ומי שממלאות תפקידים משמעותיים בקרב הנשים. מדובר על נתונים בנוגע למתגייסי שנת 2015, כלומר ילידי שנת 1997.
אז אילו ערים יכולות לשאת ראשן בגאווה? בין הגברים, במקום הראשון במדד המשוקלל נמצאת מודיעין־מכבים־רעות. אחריה ברשימה גבעת־שמואל, ובמקום השלישי הוד־השרון.
אבל לא רק המיקום הסופי הוא נתון שבו יתהדרו בוודאי הרשויות הרלוונטיות, כי אם המגמה. קחו למשל את אריאל, שזינקה בלא פחות משלושים מקומות והתברגה במקום העשירי. דימונה עלתה ב־11 מקומות לעומת השנה שעברה ונכנסה ל"20 הגדולות", גבעתיים טיפסה תשעה מקומות והגיעה עד המקום השמיני, קריית־שמונה עלתה שמונה מקומות וניצבת במקום ה־17, מעלה־אדומים זינקה שישה מקומות ונמצאת במקום השביעי, הרצליה התקדמה בחמישה מקומות במעלה הטבלה ונמצאת במקום ה־16, כפר־יונה עלתה בארבעה מקומות ומדורגת חמישית (הרשימות המלאות – בטבלאות).
ומה בקרב הנשים? שם מובילה גבעתיים עם 87.4% שיעורי גיוס, 90.8% שירות בעל אופי משמעותי ו־10% שהלכו לקצונה. במקום השני נמצאת הוד־השרון ושלישית נס־ציונה. ומי רשמו את הקפיצות הגדולות? כפר־סבא זינקה שבעה מקומות עד למקום התשיעי. הרצליה התקדמה ארבעה מקומות ומדורגת עשירית. בעשירייה השנייה ראויות לציון אילת, שדילגה שישה מקומות ומדורגת 18, ויבנה, עם קפיצה של תשעה מקומות עד המקום ה־20.
בקרב המועצות המקומיות הגדולות, בקטגוריית הגברים מובילות הן אפרתה, כוכב יאיר ושוהם, ובקרב הנשים כוכב יאיר, מזכרת בתיה ושוהם. בקרב המועצות הקטנות מובילות בקטגוריית הגברים הר אדר, אלפי מנשה וקדומים ובקרב הנשים סביון, הר אדר ועומר.
הרשימה הזאת לא חשובה רק לראשי העיריות והמועצות, אלא גם למנהלי ומורי בתי הספר שמתגאים לרוב בנתוני הגיוס הגבוהים. השנה, בקרב הגברים, מדובר בשק"ד דרכא שדה אליהו - עם 100% גיוס, מקיף עמקים תבור במשגב, ישיבת בני עקיבא לחינוך סביבתי בסוסיא, ישיבת צביה בלוד, ישיבת נווה שמואל באפרת, בית הספר המדעי־תורני כפר בתיה ברעננה, תיכון הרטמן בירושלים, תיכון בויאר בירושלים, מקיף אזורי עמי אסף בבית ברל וישיבת תקוות יעקב בשדה יעקב.
בתי הספר המובילים בקרב הנשים הם תיכון מכבים־רעות במודיעין, מקיף אזורי עמי אסף בבית ברל, בית הספר דרכא אילן ואסף רמון בגדרה, תיכון שוהם, עירוני א' במודיעין, מקיף העמק המערבי ביפעת, תיכון ליד האוניברסיטה בירושלים, ברנקו וייס מקיף רבין במזכרת בתיה, תיכון שמעון בן־צבי בגבעתיים ובית הספר עתיד למדעים בלוד. בין בתי הספר הממלכתיים־דתיים מוביל שק"ד דרכא שדה אליהו (ראו מסגרת), שמככב גם בקרב הגברים.

