מרק עדשים ועוף לימוני

מה יותר כיפי בחורף מאשר סיר מרק מהביל וריחני של עדשים, ירקות, עוף ולימון? איילת הירשמן מחממת את הכיריים

אין כמו סיר מרק שהכנתם וממתין לכם עם שובכם הביתה. אז קבלו הצעה למרק טעים ומשביע, שגם יפיץ ריח של אוכל חם בבית וגם יהיה מוכן תוך פחות משעה, בזכות העובדה שלא חייבים להשרות עדשים במים לפני הבישול, פשוט שוטפים ומבשלים אותן. יחד עם הכוסברה, הסומאק, הבצל והעוף יקרו להן בתוך הסיר רק דברים טובים. לעיתים, ביום גשום, זה כל מה שצריך. אולי עם לחם טרי ליד.

 

 

המצרכים:

 

3 כפות שמן זית 

 

2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק 

 

2 גזרים, קלופים מגוררים או קצוצים דק  

 

צרור כוסברה, קצוצה  

 

ליטר מים  

 

2 כוסות עדשים ירוקים, שטופים 

 

5 שוקי עוף

 

1/8 כפית פלפל שחור 

 

סומאק טחון, לפי הטעם 

 

2 שיני שום, קלופות וקצוצות 

 

כפית מלח

 

 

אפשרויות להגשה:

 

כוסברה קצוצה, מלח גס, עוד סומאק

 

ההכנה:

 

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים מעל להבה בינונית־גבוהה כעשר דקות, או עד שהוא הופך שקוף ורך. מוסיפים  את הגזרים, מבשלים מעל להבה בינונית־גבוהה חמש דקות. מוסיפים את העדשים ומבשלים יחד עם הבצל והגזר 2־3 דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה (אפשר לשמור כמה כפות ממנה בצד, להגשה), מערבבים. מוסיפים את שוקי העוף ומתבלים בשום, בסומאק ובפלפל השחור, מטגנים אותן כחצי דקה, סוחטים פנימה מיץ מחצי לימון ומכסים במים, כך שיגיעו לגובה של 5 ס"מ מעל המרכיבים.

 

2. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות, עד שהעדשים רכות והעוף עשוי (אם חסרים מים והמרק סמיך מדי, מוסיפים מעט). מוסיפים את המלח ומבשלים 5 דקות נוספות. מוציאים העוף ומפרקים את הבשר מהעצמות.

 

3. מניחים בקעריות נתחים מהעוף, יוצקים מלמעלה את המרק ומוסיפים עוד מיץ לימון וכוסברה קצוצה. מגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים