מונית הכסף: יאנגו נכנסת היום לשוק הישראלי

אפליקציית המוניות הרוסית מגייסת נהגים בהבטחה לפטור מעמלות ובונוס על נסיעות • גייסה את ראשי אחד משני ארגוני הנהגים כשותפים עסקיים • מובילת השוק גט נערכת: הכניסה שיפורים שיגדילו את זמינות המוניות והכנסות הנהגים

תחרות חדשה בשוק אפליקציות המוניות: Yango, שירות המוניות של ענקית האינטרנט הרוסית יאנדקס, יחל לפעול היום בישראל, לאחר שבועות ארוכים של הכנות. יאנגו תתחרה על נוסעי המוניות ב־GETT, ב־RAXI, במה שנשאר מהפעילות הישראלית של UBER ובתחנות המוניות הוותיקות.

 

יאנגו מנסה למשוך כעת נהגי מוניות באמצעות פטור מתשלום דמי סדרנות לתקופת ההשקה, תשלום שיכול להגיע ליותר מאלף שקל באפליקציות אחרות ובתחנות הוותיקות. בנוסף, יקבלו הנהגים בתקופת ההשקה בונוס של 10 שקלים לכל נסיעה שיבצעו דרכה. לנוסעים תציע יאנגו הנחה של 50% בתקופה הקרובה על נסיעות במחיר של עד 45 שקל כדי לעודד שימוש באפליקציה (גט מציעה הטבה מצטברת של 100־150 שקל ל־5 נסיעות ראשונות לנוסעים חדשים).

 

|
|

 

יאנגו גייסה בינתיים את תחנת קסטל, שלה 750 נהגים. פעילות החברה תחל היום בנסיעת שיירת מוניות בתל־אביב לרמת החייל.

 

גט היא האפליקציה הגדולה בשוק, עם כ־8,500 נהגים, לעומת כ־5,000 ברקסי שהחלה לפעול בשנה שעברה. רקסי בנתה את עצמה על רקע הביקורת של הנהגים נגד דמי הסדרנות שגובה גט, כ־1,100 שקל בחודש, ו־1,500 שקל ממצטרפים חדשים מ־1 בינואר. רקסי לעומת זאת חינמית ולא גובה תשלום מהנהגים, אם כי מציעה לנהג פחות שירותים. 25 אלף נהגי המוניות בארץ נאבקים בעלויות השוטפות המתייקרות ובבעיות התנועה המתגברות, מול התעריפים הקשיחים שקובעת המדינה.

 

בענף המוניות סוערות הרוחות לאחר שמנהיגי אחד משני ארגוני נהגי המוניות, שתמכו עד כה באפליקציית רקסי המתחרה, עברו באחרונה לקדם את יאנגו. מדובר במצי שבתאי ושי דיין, שהשתתפו בהשקת רקסי מוקדם יותר השנה. דיין נשמע באחרונה מסביר כי החל לעבוד עבור יאנגו. שבתאי אמר אתמול ל"ממון" כי אינו מקבל "בשלב זה" תשלום עבור תמיכתו באפליקציה החדשה, וכי הוא עושה זאת כדי להגביר את התחרות והאפשרויות של הנהגים בשוק. דיין אמר ל"ממון" כי החל באחרונה לגייס נהגים לתחנת המוניות שלו, "ריקו" באזור, וכי התחנה עובדת גם עם יאנגו. מיאנגו נמסר כי "שי דיין הוא בעל תחנת מוניות ומספר אתרי אינטרנט מקודמים שמספקים עבודה לנהגים. בחיבור בין המודל העסקי של יאנגו בעבודה עם שותפים עסקיים והידע והניסיון של שי ומצי מצאנו חיבור משלים ורצון לעבוד יחדיו, כך שיאנגו מספקת את הטכנולוגיה והאפליקציה ושי ומצי ייתנו מענה לנהגים ויצרפו נהגים לשירות. הנהגים מצורפים לתחנה של שי כי אנחנו עובדים רק עם תחנות".

 

רקסי: "רקסי היא אפליקציית המוניות החברתית היחידה בארץ, אינה גובה תשלום מהנהג או מהנוסע ולכן היא אובייקטיבית ושוויונית. רקסי תישאר עצמאית והיא צומחת בעשרות אחוזים בחודש".

 

גט השיקה בשבוע האחרון שיפורים טכנולוגיים כדי להגדיל את הכנסות נהגיה. היא משדכת להם את הנסיעה הבאה לפני שסיימו נסיעה נוכחית, כדי להקטין את הזמן שייסעו ריקים ולא ייהנו מהכנסה. אם אין לה באותו רגע נסיעה נוספת עבורם, היא מסמנת להם לאיזה אזור כדאי להם לנסוע מאחר שצפויות להתקבל בו כרגע יותר נסיעות. גט גם מתגמלת נהגים שמבצעים עבורה נסיעות רבות, בכך שהיא פותחת רק להם נסיעות עתידיות רווחיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים