yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    חדשות • 09.12.2018
    מסירים דאגה מהלב
    בשבועות הקרובים תצא לדרך תוכנית "שיקום לב מרחוק", שבמסגרתה יועבר הליך השיקום של החולים מבתי־החולים לבתי המטופלים • חולי הלב יקבלו צמיד אלקטרוני ומכשיר אק"ג, והנתונים יועברו ישירות לרופאים
    רותם אליזרע

    כל חולה שעבר התקף לב ובעקבותיו צנתור, ניתוח מעקפים או השתלת דפיברילטור זכאי לשיקום לבבי על מנת להתאושש, לחזור לשגרה ובעיקר כדי להקטין את הסיכוי לאירוע לב נוסף. אולם פחות משלושה מכל עשרה חולים שעברו אירועים לבביים מקפידים להגיע למכוני שיקום הלב שנמצאים בבתי־החולים ובמרכזים הרפואיים. כעת, במשרד הבריאות מובילים מהפכה ומעבירים את השיקום לבתיהם של החולים.

     

    לפי המצב היום, מטופל שמגיע לשיקום בבית־חולים מקבל הדרכה לביצוע פעילות גופנית, עובר בדיקות מעקב כמו לחץ דם ואק"ג, ומבצע את הפעילות תחת השגחה רפואית. חולים שמעשנים מוזמנים להצטרף לסדנאות גמילה, ובמידת הצורך מתקיימות גם פגישות עם פסיכולוג או עובד סוציאלי על מנת לסייע למטופלים להתמודד עם הקושי הנפשי שעלול להתעורר אחרי התקף לב.

     

    על פי ההערכות, בישראל יש כ־50 אלף חולים שעומדים בתנאים לעבור שיקום לב, אבל פחות מ־30 אחוז מהם מנצלים את זכאותם. העובדה שאין מספיק מכונים המבצעים את הטיפולים השיקומיים האלה, והקושי הכרוך בהגעה אליהם שלוש פעמים בשבוע למשך תקופה שנעה בין שלושה חודשים לשנה וחצי, הביאה את המועצה למניעה וטיפול במחלות לב וכלי דם להמליץ למשרד הבריאות לבצע מהפכה - ולעבור לשיקום לב בבית.

     

    התוכנית ,"שיקום לב מרחוק", צפויה לצאת לדרך כבר בשבועות הקרובים. במסגרתה מטופל שזכאי לשיקום לב יקבל תוכנית פעילות גופנית שאותה יצטרך לבצע בביתו. כדי לוודא שהחולה עומד ביעד שנקבע לו, הוא יקבל מד צעדים שיעביר את הנתונים למכון השיקום, שם יתבצע מעקב אחרי ביצועי החולה. בנוסף, המטופל יקבל צמיד אלקטרוני מיוחד שמנטר את הדופק. המערכת תדע לתת התרעה גם לרופא וגם למטופל במקרה שהנתונים מעידים על סכנה.

     

    זאת ועוד: כל מטופל גם יקבל לביתו מכשיר אק"ג קטן, שיינתן על ידי חברת שחל, המובילה את התוכנית יחד עם משרד הבריאות. הנתונים על מצבו של החולה יסונכרנו יחד לאפליקציה מיוחדת ויועברו לרופא ולצוות המשקם במכוני הלב בבתי־החולים ובמרכזים הרפואיים השונים ברחבי הארץ.

     

    וכך, במקום להגיע שלוש פעמים בשבוע לבית־החולים, המטופל יצטרך להגיע לביקורת רק פעם אחת בכל שישה שבועות. במשרד הבריאות מקווים שתוכנית שיקום לב מרחוק תגרום לחולים רבים יותר לעבור שיקום לבבי ותמנע התקפי לב חוזרים ומקרי מוות כתוצאה מהם.

     

    אם מטופל לא ירצה לעבור שיקום לב מרחוק, או שלחילופין הרופא המטפל יקבע שמצבו הרפואי אינו מאפשר זאת, החולה יוכל לעבור את הליך השיקום במכון הלב בבית־החולים. גם חולים המוגדרים חולים בסיכון גבוה - ובכללם חולים הסובלים מהפרעות קצב - ייאלצו להגיע לבתי־החולים לקבלת הדרכה, ביצוע תרגילי שיקום ומעקב צמוד.

     

    סמנכ"ל רפואה בשחל, ד"ר יצחק אבנד, שהוא מומחה בקרדיולוגיה, הסביר אתמול: "המהלך החדש, המאפשר שיקום לב מרחוק, מאגד את שחל וחברת O2. התוכנית שנבנתה מאפשרת את יישום חזון הרפואה מרחוק ותתרום להפחתת תמותה, שיפור איכות החיים, מניעת אשפוזים והפחתת סיבוכים בקרב החולים הנזקקים לשירות זה".

     


    פרסום ראשון: 09.12.18 , 22:49
    yed660100