איזה זוג מוש

הוא הולך בדרך של אבא, מוש בן־ארי, ופותח בקריירה מוזיקלית, היא דוגמנית מבטיחה שכבר קוטפת קמפיינים נחשקים. ריאיון זוגי עם הפאוור קאפל בהתהוות, ניתן בן־ארי ונועה כהן

בשעת ערב מוקדמת בכניסה לקפה דלאל שבצפון תל־אביב, המוזיקאי ניתן בן־ארי, 23, והדוגמנית נועה כהן, עוד רגע בת 17, משלבים ידיים, ולמרגלותיהם מכשכש בזנב ריי, הכלב המשותף. כאשר אנחנו מתיישבים בשולחן הפיקניק החיצוני, ניתן מוציא סיגריה, ונועה מחבקת את ריי ביד אחת ואת השנייה מניחה על רגלו של בן זוגה שמחזיר לה חיוך. כן, מדובר בסוג של פאוור קאפל בהתהוות. הוא הבן של מוש בן־ארי וזמר בזכות עצמו עם סינגל שלישי שיצא השבוע, היא דוגמנית מצליחה ומבטיחה. הם הכירו על הסט של סדרת הטלוויזיה 'סוואגרז 2'.

 

"בכלל ידעת מי אני לפני שנפגשנו על הסט?" נועה מתקילה, וניתן כנראה יודע למה הוא לא ממהר לענות. "האמת שלא", הוא מודה. בסוף הצילומים כל אחד מהם הלך לדרכו. "רק אחרי שנפרדנו נזכרתי שכבר שמעתי את השיר שהוא שר בצילומים, וברפרוף מהיר באינסטגרם שלי מצאתי אותו. מסתבר שג'ני, בת הזוג של מוש, אבא שלו, שלחה לי את השיר וביקשה ממני לפרגן לו ולהעלות אותו לעמוד שלי. אחרי שהבנתי שזה הוא, שלחתי לו הודעה באינסטגרם, ומאז פשוט כל הזמן רציתי לדבר איתו".

 

ניתן: "גיליתי ילדה קטנטנה שבוגרת ממני פי כמה. יש בינינו שש וחצי שנים הבדל, אבל היא מיוחדת ברמות, אחת לארבעה מיליון מוצאים אחת כזאת, והיא יפה כמו אלוהים".

 

לא רק יפה

 

 

בן־ארי עושה בימים אלה את צעדיו הראשונים בעולם המוזיקה, אבל עם משקל של ציפיות על הכתפיים בגלל אבא שלו, מוש בן־ארי. אתמול הוא הוציא את הסינגל השלישי שלו, ואת הקליפ מובילה כהן, דוגמנית בסוכנות יולי שכבר מציגה מניפת קמפיינים נוצצים ועמוד אינסטגרם עם רבע מיליון עוקבים.

 

אבל נועה גאה במיוחד בפעילות שלה נגד הנושא הכאוב של בריונות ברשת. "כבר ארבע שנים שאני נלחמת בבריונות אצל ילדים. דרך עמוד האינסטגרם שלי אני מדברת עם ילדים בהודעות פרטיות, מסתמסת בווטסאפ עם מי שצריך סיוע וגם מרצה על הנושא בקייטנות ובימי הולדת. גם בכל ריאיון איתי בתקשורת אני דוחפת את הנושא, כי חשוב לי להגיע לכמה שיותר ילדים".

 

כן, וזה לא סתם שהנושא נוגע בה. כהן בעצמה סבלה מבריונות קשה בילדותה: "מכיתה א' ועד כיתה ד' הייתי מאוד בודדה, הרגשתי שאני בן אדם שקוף, שאף אחד לא רואה אותי. היו לנו שתי 'מלכות כיתה' והן השליטו משטר דיקטטורי, החליטו מי שווה ומי לא, ואני קוטלגתי בין הלא שווים. לצערי לא שיתפתי בכך את ההורים וסבלתי בשקט. מתוך המקום הזה קיבלתי כוח ולמדתי לאהוב את עצמי. היום אני לא פלקט יפה באינסטגרם או בטלוויזיה, הילדים שפונים אליי היום פונים בגלל העשייה הרבה שלי וההערכה שלהם כלפיי", אומרת מי שבתיק העבודות שלה קמפיינים למאק, קליניק, דלתא, הוניגמן, ועוד.

 

אתה כבר אחרי צבא, היא בשלב הבגרויות. מה אמרו מסביב?

 

 

"לאנשים יש מה להגיד. ההפרש הוא לא גדול, אבל מסביב טענו שאנחנו נמצאים במקומות שונים בחיים. יכול להיות שזה נכון — אני הולכת לבית הספר והוא הולך לעבודה, אבל אנשים לא מבינים שלפעמים אהבה מרגישה כל כך טבעי, שהגיל נעלם".

 

"היא כל כך ילדה טובה ואחראית, אז בחיים לא הייתי כל כך רגוע בזוגיות", ממשיך ניתן, ונועה מוסיפה: "זאת הזוגיות הכי נטולת אגו שהייתה לי עד היום. יש בינינו פרגון הדדי ברמה מאוד גבוהה. התעשייה לא פשוטה ולא מפרגנת, וכיף שיש פינה שהיא אמיתית, מכל הלב ובמאה אחוז".

 

חזקים ברשתות החברתיות. נועה כהן וניתן בן ארי, מתוך האינסטגרם
חזקים ברשתות החברתיות. נועה כהן וניתן בן ארי, מתוך האינסטגרם

 

קאברים לעומר אדם

 

את חוסר הפרגון וצרות העין חווה בן־ארי גם בהקשר שלו, כאשר שוב ושוב אומרים לו שהוא מצליח בזכות אבא שלו. "אנשים לא מפרגנים", הוא אומר. "המון פעמים שמעתי אנשים ממלמלים 'הוא מצליח בזכות אבא שלו', או 'אבא שלו הקפיץ אותו', אבל אני לא מתייחס. מוש הוא אבא שלי, גדלתי לתוך החיים האלה, וכן, יש לו חלק גדול בהצלחות שלי. הוא לימד אותי המון. כילד הייתי מסתכל עליו כמו על גיבור, ראיתי איך כולם מעריצים ומעריכים אותו. ויודעת מה? הלוואי שאגיע להיות זמר מוערך כמוהו".

 

ובאותה הנשימה הוא ממהר ומדגיש שלמרות האהבה וההערכה לאבא, הסגנון המוזיקלי של שניהם שונה. "הלכתי עם אבא לכל הבמות הגדולות שעליהן הופיע, כאחראי על תחזוק הגיטרה והמיקרופון. כל מה שאני יודע למדתי מאבא ומהמפיק שלו, שכל השנים נהגו לשמוע את המוזיקה שלי ולתת לי פידבקים. בגיל חמש ביקשתי את הגיטרה הראשונה שלי, בגיל 13 כבר כתבתי את השיר הראשון, וכמה שנים לאחר מכן קיבלתי מההורים את האולפן הביתי שלי. הייתי יושב בו במשך ימים שלמים ומנגן. כשעברתי לגור באילת כדי לחפש מוזה ולמצוא את הכיוון שלי, יצא שחייתי שלוש שנים בחוף של אבא שלי (החוף של מוש באילת, ש"פ) וניהלתי את הבר בחוף. כשחזרתי למרכז, כבר ידעתי מי אני ומה אני רוצה להעביר במוזיקה שלי".

 

"כל הזמן אומרים שאני מצליח בזכות אבא, אנשים לא מפרגנים". ניתן ומוש בן ארי | צילום: שלומי פינטו
"כל הזמן אומרים שאני מצליח בזכות אבא, אנשים לא מפרגנים". ניתן ומוש בן ארי | צילום: שלומי פינטו

 

ניתן התארח לא אחת גם על הבמות של אבא מוש, אבל עכשיו הוא רוצה לפרוס כנפיים. "אני רוצה למכור כרטיסים, שאנשים ישלמו כדי לראות ולשמוע אותי!", הוא אומר. ואכן, בסוף החודש (27.12) תיערך ההופעה הראשונה שלו בפאב הפרה בשבי ציון. מלבד השירים המקוריים ניתן יבצע קאברים לעומר אדם, דודו טסה ואחרים.

 

אתה פוחד שהאולם יהיה ריק?

 

"לגמרי. זו ההופעה הראשונה שלי", אומר בן־ארי, שמיוצג אצל הסוכן רוברטו בן־שושן. "ההופעה הראשונה שבה אנשים באים לראות רק אותי. אני בתחילת הדרך, ויש לי רק שלושה שירים מקוריים, אז ברור שיש פחד ואפילו גדול שלא אמלא את האולם, אבל זה חלק מהדרך. אני רוצה להאמין שגם אם האולם לא יהיה מלא אני אקבל את זה באהבה, אף אחד לא מתחיל מהטופ. בעבר הגעתי לראיון בחברת הפקות גדולה ונאמר לי שאני מדהים בעיניהם, אבל שהם לוקחים רק פליטי ריאליטי ובאמת לא קיבלו אותי. זה עיצבן אותי, אבל אני מבין שיש אנשים שזאת האופציה היחידה שלהם להיכנס לתעשייה וזה בסדר, אני לא נגד, אני פשוט לא שם".

 

נועה: "ריאליטי לא מתאים לו, המוזיקה אצלו זה מהנשמה ולא ממקום של תחרות. הוא עושה מוזיקה כל רגע ביום שלו. ככה אני חווה אותו".

 

ומה החלום הבא שלך, נועה?

 

"לעלות על במות. הדוגמנות הולכת ודועכת, היום כל מפורסם לרגע הוא טאלנט, וכדי להצליח לא מספיק להיות רק יפה, צריך גם לדעת לשחק, לשיר ולרקוד, ולכן בעוד כמה שנים אני רוצה ללמוד משחק אצל יורם לוינשטיין ולעבוד בארץ ובחו"ל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים