yed300250
הכי מטוקבקות
    מפגינה בקמפיין מאבק באלימות כלפי נשים | צילום: גיל נחושתן
    חדשות • 17.12.2018
    עלייה חדה במספר הגברים המכים שמבקשים סיוע
    על רקע ההפגנות במחאה על רצח נשים על ידי בני זוגן, גם גברים מחפשים עזרה • לקו של ויצו התקשרו בשלושת השבועות האחרונים 150 גברים שרוצים לצאת ממעגל האלימות, לעומת 45 פונים בממוצע בחודש
    תלם יהב | כתבנו לענייני רווחה

    מסע ההפגנות הנרחב במחאה על רצח נשים והאלימות נגדם מצד בני זוגן עושה את שלו: בשלושת השבועות האחרונים נרשם זינוק חד במספר הגברים המכים שמתקשרים ומבקשיםתעזרו לנו להתגבר על היצר הרע.

     

    מדובר בנתונים שנמסרו מארגון ויצו, המפעיל מוקד מיוחד לגברים מכים שרוצים לצאת ממעגל האלימות. בדיקה מעלה כי מספר הגברים שפנו בשלושת השבועות האחרונים הוא 150, זאת בעוד מספר הפניות הממוצע מדי חודש עומד על 45. במילים אחרות: זינוק של יותר מ־200%. חלק גדול מהפניות האחרונות הגיעו מגברים צעירים, שנמצאים בשנות הנישואים הראשונות שלהם ומבקשים סיוע בהתמודדות עם כעסיהם.

     

    רכז הקו, אבי מור: "הפנייה מונעת במקרים רבים הסלמה של האלימות בבית. מעבר לכך, גברים רבים שפנו לקו מגיעים לאחר מכן לטיפול במרכזים לטיפול באלימות במשפחה ברחבי הארץ". הקו מיועד לא רק לגברים אלא גם לבני משפחה הסובלים מאלימות וזקוקים לסיוע. "כולם יכולים להתייעץ ולקבל הכוונה", מוסיף מור. מספר הקו: 1-800-393904.

     

    מנתוני ויצו עולה כי מדי שנה מתקבלות בקו כ־500 פניות של גברים, 70% מהם מופנים להמשך טיפול.

     

    תזכורת כואבת: מתחילת ינואר נרצחו בישראל 25 נשים על ידי בני זוגן. נוכח המספרים המחרידים נפתח לפני כמה שבועות קמפיין, שבמסגרתו התקיימו הפגנות גדולות בכל רחבי הארץ. המפגינות והמפגינים דרשו מהממשלה, שבעיקר מבטיחה ומבטיחה, להזרים תקציבים שיאפשרו להתמודד עם הבעיה. למחאה הצטרפו חברות עסקיות רבות.

     

    גילה אשרת, יו"ר ויצו ישראל, הביעה ביטחון שכל גבר שירצה לשנות את התנהגותו האלימה יוכל לעשות זאת: "זה לא מובן מאליו שגברים יוזמים פנייה לקבלת ייעוץ וטיפול. ההצלחה ודאית, שכן כל אלה שרוצים מצליחים לצאת ממעגל האלימות ולשקם את משפחתם".

     


    פרסום ראשון: 17.12.18 , 23:39
    yed660100