להפסיק את ציד האריות
בדרום אפריקה מנסים סוף־סוף לחוקק חוק שימנע גידול של אריות לצורך התעללות בהם
גם מי שלא טבעוני או חבר בארגון PETA יכול להתחלחל מהרעיון של חופשת ציד. די אם תכתבו בגוגל "ספארי ציד" כדי לקבל מידע מעשרות אתרים המציעים חבילות שכוללות בעלי חיים שמשלמים בחייהם כדי להגביר את הנאתו של התייר. המחיר כולל מלון, ארוחות וגם תעריפים של בעלי חיים, הנעים מ־100 דולר לציד בבון, 550 דולר ליען, 700 דולר לאיל, 2,500 דולר לזברה, 4,000 דולר לצבוע ו־11 אלף דולר לבאפלו. אם תרצו לצוד פיל, תצטרכו להזמין ולשלם דמי קדימה כדי לקבל תעריף, אבל ברור שהוא לא יהיה נמוך מ־40 אלף דולר. ואחריהם ברשימה ניצבים האריות, שמחירם יכול להגיע ל־30 אלף דולר. אז מה הפלא שיש מי שמחליטים לגדל אותם בחוות מגודרות רק כדי להשתמש בהם במסעות הציד של התיירים?
עד לאחרונה היה ענף גידול האריות מוקדש כולו למטרותיהם של תיירים עשירים שמוכנים להשקיע עשרות אלפי דולרים כדי לירות במלך החיות, אלא שהתדמית הציבורית אילצה אותם לשנות יעדים, וכיום התיירים מוזמנים גם ללטף גורים, להצטלם עם אריות בוגרים, או לצאת לטרקים כשהם מלווים במשפחה מלכותית. ויש גם ענף משגשג של יצוא חלקי גוף ועצמות של אריות למזרח הרחוק, למדינות כמו לאוס, קמבודיה ווייטנאם, שם הם משמשים לייצור תכשיטים, תכשירים לטיפול באין־אונות ולרקיחת תרופות שהיעילות שלהן לא מבוססת כלל.
מדובר בתעשייה המגלגלת 36 מיליון דולר בשנה. בדרום־אפריקה לבדה יש כיום כ־8,000 אריות שגדלים מאחורי גדרות מחושמלות ב־300 חוות גידול, ואלה – לעומת אחיהם הגדלים בשמורות הטבע – מותרים לציד ולכל שימוש אחר, כי האמנות הבינלאומיות המגינות על חיות הבר אינן כוללות אותם אריות שגדלים בשבי. עכשיו יש מי שקם להגנתם.
קבוצת חברי פרלמנט בדרום־אפריקה מנסה לגייס קולות כדי לחוקק חוק האוסר על המקומיים לגדל אריות בשבי למטרות תיירות ציד, או לכל מטרה אחרת. "זה פוגע בתדמית שלנו כמדינה המעלה על נס שימור והגנה על בעלי חיים", אומר פילמון מאפולאנה, מי שעומד בראש הוועדה לשימור הסביבה. "זה פוגע בתדמית שלנו ובתוכניות שימור אחרות שנעשות במדינה, וכל זה לטובת מספר מצומצם של מגדלים ותירוצים ללא כל ביסוס מדעי".
"אריות הם בעלי חיים נערצים בתרבות המסורתית של השבטים בדרום־אפריקה, וגידולם למטרות ציד הוא עיסוק נתעב", אומר צ'יף פאטקייל סונגו הולומיסה, נשיא הכבוד של ה"קונטראלסה", מועצת ראשי השבטים בדרום־אפריקה. "יש להניח לאריות לשוטט חופשי בטבע, ולא להיות קורבן לפחדנות מתועבת כל כך". עכשיו צריך רק לקוות שיהיו מספיק מחוקקים שיסכימו לדלג על המשוכה הכלכלית - על אובדן ההכנסה לקופת המדינה ועל מאות אזרחים שימצאו עצמם מובטלים – ויוציאו אל מחוץ לחוק את ענף גידול האריות למטרות ציד.

