5 מסעדות ביתיות באילת

בבוקר ובערב קר, אבל בצהריים אפשר אפילו להשתזף • נוסעים לאילת? הנה חמש מסעדות קטנות עם אוכל טעים, שגם האילתים אוהבים לאכול בהן, הרחק מאזורי המלונות הנוצצים

אילת, עיר הנופש הלאומית שלנו, מקסימה בחורף. הבקרים, הערבים והלילות קרירים, אבל בצהריים חם מאוד ואפשר לקפוץ לים, שהטמפרטורה בו – 21 מעלות – ממילא קבועה כל השנה. אנחנו ביקרנו באילת בשבוע שבו הגשם כמעט הטביע את גוש דן. צללנו, שחינו וברוב חוצפתנו אפילו השתזפנו קצת. מצד שני, אי־אפשר שלא לחוש את צביטת ההחמצה הקבועה, המלווה כל ביקור בעיר הדרומית הקטנה: כל כך הרבה פוטנציאל, וכל כך מעט ממנו באמת מנוצל. יותר מדי מלונות ריקים עדיין ניצבים כפילים לבנים לצידי הדרך, ונמל התעופה הרועש עדיין תופס את חלקה הטוב של העיר, לפחות עד מארס 2019 – אז יוחלף בשדה התעופה רמון הנבנה במרחק 19 ק"מ צפונית מהעיר.

 

הפעם ירדנו דרומה כדי לגלות את המסעדות הקטנות, הביתיות, אלה שהאילתים אוכלים בהן או מזמינים מהן משלוחים. אלה מוסדות קטנים ופעילים מאוד, הנמצאים הרחק מאזורי המלונות הנוצצים ומשרתים בעיקר את התושבים המקומיים.

 

1. עומר'ס – במחבת או בכריך

 

את עומר'ס פתח לפני כמה שנים השף טל הרשקוביץ. למעשה, מדובר במזללת שף, במובן החיובי של הביטוי. זהו מקום קטן עם תפריט גדול, שיספק לגמרי את חובבי הסנדוויצ'ים והסליידרים למיניהם, עם מנות כמו סנדוויץ' שניצל ביתי, עוף צלוי, המבורגרים וסטייקים, וגם מנות צמחוניות וטבעוניות כמו חביתת צ'יפס, פטריות פורטובלו צלויות וסביח.

 

בין המנות המומלצות: התעשייה – קציצות בקר ברוטב עגבניות ופלפלים, טחינה, צ'רשי וסלסה ירקות (33 שקל), סטייק & אגז – רצועות אנטריקוט, ביצת עין ואיולי פלפלים (44 שקל), או בוכרי – קוביות אנטריקוט וחציל קלוי מוקפצים עם טחינה, עמבה וסלט עגבניות (40 שקל).

 

אנחנו אכלנו מנה גדולה של נתחי פילה שהוקפצו על הפלנצ'ה עם בצל ופטריות והוגשו עם צ'יפס והמון רטבים מכל הסוגים (44 שקל) ומנה של כבדי עוף שהוקפצו בהרכב דומה והוגשו מידיום־וול שהותיר בהם הרבה מאוד עסיס. בכל מקרה, שני סועדים רעבים יכולים לסגור פה עניין ב־100 שקל, כולל שתייה, ולצאת מרוצים ושבעים. ואפשר כמובן גם לעשות משלוח.

 

כתובת: שדרות התמרים 83. הזמנות:   08-6521646  https://www.rol.co.il/

 

 

 

ללו. תזמינו את הפקיילה
ללו. תזמינו את הפקיילה

 

 

 

 

2. ללו – אוכל לנשמה

 

עוד מסעדה מקומית ותיקה מאוד המגדירה עצמה "מרוקאית עצבנית", ושוכנת במעלה העיר, בלב שכונת מגורים. התפריט מציע למעשה את רוב סוגי התבשילים המזרחיים. למשל, קוסקוס עם בשר ראש (לחי בקר), קוסקוס עם קציצות דגים, חציל ממולא בבשר (מנת הירק הממולא משתנה מיום ליום).

 

הארוחה נפתחת תמיד במבחר סלטים טריים – סלט ירקות, סלט עגבניות חריף, טחינה – המוגשים לצד פרוסות עבות של לחם אחיד או חלה. אכלנו קוסקוס עם קציצות בקר ועוף, ותבשיל טוניסאי חגיגי בשם פקיילה, שאותו מכינים מבשר, תרד ושעועית לבנה. אצלנו במשפחה קראו לו "אוכל שחור" בגלל התרד שמשחיר בטיגון הראשוני. לא אכלתי כמוהו מאז שסבתי אלגרה זיכרונה לברכה נפטרה, ובמשפחה כבר אין מי שיכין אותו. אחר כך טעמנו דגימה מתבשיל חריף של ריאות. מכיוון שלא היינו צפויים לנהוג, ליווינו את הארוחה המצוינת בכוס ערק בלתי נמנעת ורצויה תמיד. מחיר כל מנה הוא בסביבות 50 שקל, כך שגם כאן זוג יכול לאכול ארוחה מצוינת בקצת יותר ממאה שקלים. תענוג.

 

כתובת: החורב 7. שימו לב: פתוח כל יום מ־12 עד חמש.  08-6330578.

 

קולוניה. אוכל ונוף להרים
קולוניה. אוכל ונוף להרים

 

 

 

3. קולוניה – מטר מהגבול

 

את ארוחת הבוקר אכלנו בקולוניה, המלון שבו התאכסנו, בקצה הדרומי ביותר של העיר, מטרים ספורים ממסוף הגבול של טאבה. מדובר במלון שחדריו הם אוהלים לבנים גדולים ומהודרים, הכוללים את כל הפינוקים (חוץ מטלוויזיה, כי אם כבר ניתוק אז עד הסוף). המסעדה הפועלת פה היא ים־תיכונית ומציעה כל שילוב אפשרי של אוכל ערבי, יווני וספרדי. התפריט מורכב ממנות קבועות ומתחלפות. גולת הכותרת היא ארוחת הבוקר (136 שקל לארוחה זוגית למי שמתאכסן במלון) המוגשת מדי יום עד הצהריים ומורכבת משש מנות טאפס, סלט הבית, לחם הבית עם מטבלים, ביצים כבקשתך, שתייה חמה ומיץ סחוט טרי.

 

 

בצהריים נכנס לפעולה גם תפריט עם פיצות, פסטות ומנות נוספות. אנחנו אכלנו את ארוחת הבוקר, הנפתחת בפוקצ'ה לוהטת המוגשת עם מבחר סלטים (איקרה, לאבנה, טחינה, סלט ירקות גדול, ועוד), מיץ תפוזים סחוט טרי ואחריה ביצים המוכנות לפי בחירה. אוכלים מול החוף המשגע, עם נוף ההרים. המלון מפעיל גם מועדון צלילה. למי שעוד לא ניסה מומלץ מאוד לצאת אפילו לצלילת ניסיון כדי לגלות את קסמי הים (240 שקל עם מדריך), או להישאר לקורס של 5 ימים (רק מגיל 12, אם אתם מגיעים עם ילדים).

 

כתובת: דרך מצרים 160.  08-9334993.

 

ברנז'ה. חריימה בשישי
ברנז'ה. חריימה בשישי

 

 

 

 

4. ברנז'ה – בלב העיר

 

עוד מקום נחמד מאוד לארוחת ערב. זהו מעין בר־מסעדה במרכז העיר, שהקימו כפיר קלרו וגל כהן־אכד, שני חברי ילדות שגדלו יחד באותה שכונה בעיר, הסתובבו קצת בעולם ובארץ וחזרו לאילת כדי להקים בה בית קפה אמיתי.

 

גם כאן התפריט ענקי וכולל מגוון מנות פתיחה, כריכים, ארוחות בוקר, סלטים, פסטות ועיקריות בשריות וחלביות. אם אתם מגיעים מוקדם יש גם ארוחות בוקר קלות, קפה ועוגה, בראנצ'ים, מנות צמחוניות וטבעוניות ותפריט עשיר של אלכוהול ויין. בימי שני נערכים פה ערבי רוקנרול אקוסטי, וכל המשקאות האלכוהוליים נמכרים במחירי מבצע. בימי שישי אפשר לקבל את השבת עם חריימה - דג מרוקאי ביתי. אנחנו הגענו לפה אחרי יום ארוך בים. אכלנו המבורגר מבשר אנגוס עם הרבה צ'יפס (64 שקל) וסלט תרד וירקות עם ארטישוק (54 שקל) – שניהם גדולים ומצוינים. מקום קטן אבל נעים וטעים מאוד.

 

 כתובת: דרך יותם 9.  08-8649900.

 

 

 

 

 

5. המבשלה – באזור התעשייה

 

המבשלה. בירה בטעמים ותפריט עצום
המבשלה. בירה בטעמים ותפריט עצום

 

 

את הביקור חתמנו במסעדת המבשלה, שהיא במידה רבה המוכרת והמתוקשרת מכל המסעדות הקטנות של אילת. את המקום הזה הקימו ב־2015 באזור התעשייה של העיר שלושה שותפים האחראים על העיצוב, הבירות והתפריט: נתן ארטיונוב, יעקב זיריוקין ותומר אנקרי. מאז היא התרחבה והפכה למסעדה של ממש עם תפריט עשיר.

 

פתחנו את הארוחה בטעימה מכמה סוגי בירה, המוגשים בכוסיות קטנות: היו שם בירה בטעם דבש ודובדבנים (מתוקה מדי), בירה בטעם קפה (זוועה), בירה בטעם תפוח (נניח) ובירה בהירה וקלה מהסוג הנורמלי. בטעימה דומה במבשלת בירה בפראג לפני כמה שנים טעמתי גם בירה בטעם מנטה (נורא) ובירה וניל (מחריד). בכל מקרה, השיטה היא שאחרי הטעימות הסועד מזמין את הבירה שהכי נראית לו בכוס גדולה יותר.

 

לאחר סבב הבירות תוכלו ליהנות מארוחה עסקית (אם תגיעו לכאן בצהריים), או ממנות אחרות כמו ביף ג'רקי שמכינים ומייבשים במקום (19 שקל), צ'יפס אנשובי מטוגנים עם איולי טקילה (31 שקלים), בנגרס אנד מאש – שתי נקניקיות אסאדו ביתיות על מצע פירה בליווי רוטב ברביקיו וריבת בצל (58 שקל), פוזילי פירות ים בבירת שיפון, חמאה, שמנת ועשבי תיבול (94 שקל) ונזיד אנטרקוט ופילה עגל שמתבשלים בבירת פורטר עם פטריות (78 שקל).

 

כמו שאפשר להבין, התפריט פה עצום וכולל המון מנות מכל אגפי הבשר והדגה.

 

אנחנו חלקנו מנה של כנפיים מטוגנות בבלילה עם רוטב ברביקיו (32 שקל), מנת פיש אנד צ'יפס (37 שקל) שבה הדג מושרה בבלילה ומוגש אחרי טיגון בתוספת צ'יפס ביתי ורוטב טרטור, וכמובן המבורגר גדול וטוב שהוגש עם הרבה צ'יפס (45 שקל).

 

 כתובת: האורגים 2. . 08-9350550.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים