כוננות ינשוף
במשטרת התנועה נערכים עם הינשופים לקראת חגיגות השנה האזרחית החדשה • בשנת 2018 נרשמו 6,213 דוחות לנהגים שיכורים — עלייה של 15 אחוז לעומת התקופה המקבילה אשתקד
ביום שני הקרוב ייצאו ישראלים רבים לחגוג את השנה האזרחית בערב עתיר אלכוהול, וגם השנה ימתינו למבלים הרבים שוטרי אגף התנועה בכוחות מתוגברים עם מכשירי הינשוף.
מנתוני משטרת ישראל שהגיעו לידי עמותת "אור ירוק" עולה כי בעשרת החודשים הראשונים של שנת 2018 רשמו שוטרי אגף התנועה 6,213 דוחות לנהגים שיכורים לעומת 5,408 דוחות בתקופה המקבילה אשתקד - עלייה של 15%. בגלל הסכנה הרבה בנהיגה בשכרות, מדובר בעבירה שבצידה הזמנה מיידית למשפט, שלילת רישיון לשנתיים וקנס של אלפי שקלים. יצוין כי לפי החוק רשאי נהג לדרוש שיערכו לו בדיקת אלכוהול בדם, בעיקר מי שסובל מבעיות נשימה וריאות שבעטיין הוא עלול להיחשב כמי שמתחמק מבדיקת ינשוף, עבירה שדינה כמו נהיגה בשכרות — אך השוטרים מסרבים לעשות זאת.
בחמש השנים האחרונות ניתן לראות כי חלה ירידה במספר הדוחות לנהגים שיכורים. בשנת 2013 נרשמו 8,529 דוחות לנהגים בגין נהיגה בשכרות/תחת השפעת סמים, ואילו בשנת 2017 נרשמו 6,707 דוחות כאלו — ירידה של 22 אחוז.
עוד עולה כי גם החלוקה הגיאוגרפית של הדוחות אינה אחידה. בשנת 2017 כולה נרשמו במחוז תל־אביב מספר דוחות גבוה פי 5 מאשר במחוז ירושלים, ופי 15 מאשר במחוז בצפון. במחוז תל־אביב חולקו לנהגים 1,380 דוחות כאלה, לעומת 274 בירושלים ו־91 בלבד במחוז הצפון. מדובר בנתון שמעיד לא רק על מיקום עיקר אזורי הבילוי, אלא גם על סדרי העדיפויות השונים של שוטרי התנועה.
המשטרה מסרבת למסור כמה דוחות שכרות קיבלו נהגים צעירים (עד גיל 24) ומקצועיים, שעליהם מוטל רף אלכוהול מחמיר. לנהג מהשורה מותר שיימצאו באוויר הנשוף שלו בידי מכשיר הינשוף 290 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף, בעוד נהג צעיר או מקצועי מוגבל ל־50 מיקרוגרם. ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "נהיגה בשכרות היא אחת מהעבירות הקשות והחמורות שיש. המשטרה חייבת למקד את האכיפה כנגד נהגים שיכורים בכל השנה ולא רק בליל הסילבסטר".

