אוכל: כשר וחלומי

• כשנעצתי את שיניי בפיצה הים־תיכונית הסקסית, כשהתענגתי על הטורטליני דלעת וערמונים המעלף וכשקינחתי עם מאפי השמרים הנהדרים של השף קונדיטור עידן מימון, הבנתי למה הוא קרא לממלכה החדשה שלו "דרימרי" ((DREAMERIE - הדברים שהוא מנפיק בהחלט חלומיים. אחרי לימודים ב"לה־נוטרה" בצרפת, וקריירה נאה במסעדות היוקרה של תל־אביב, החליט מימון שהגיע הזמן לפתוח מקום משלו. מימון מיקם את הבייקרי־ביסטרו שלו באזור התעשייה של מתחם SIV, השוכן בגבול בין פתח־תקווה לגבעת־שמואל, צעד שמשמח את עובדי המתחם, מה גם שהמקום כשר וחלבי.

 

בבקרים מימון מציע מאפים מעולים, כריכים טריים וסלטים אותם גם ניתן לקחת למשרד. בצהרים ישנה עסקית במחיר מציאה – 66 שקלים, במסגרתה תקבלו סלסילת לחמי מחמצת מעולים, מטבלים טובים, מנה ראשונה (סלט או פטריות ממולאות) ועיקרית. בהיצע של העיקריות תמצאו פיצות מלבניות ואווריריות, המיוצרות במקום בעבודת יד ונאפות בתנורי אבן, מהטובות שאכלתי לאחרונה ופסטות טריות מצוינות (למשל טורטליני תרד בר וגבינות או טורטליני פטריות). מובן שכדאי לחרוג מסד העסקית ולקנח עם יצירות המופת של מימון, וביניהן ברד פודינג ופררו רושה – כדור של גנאש ממולא במוס שוקולד נוגט.

 

המקום פתוח גם בערבים, ובימי שישי מוצע בראנץ' מושקע, מארוחת בוקר (76 שקלים/140 שקלים), ועד שקשוקה (58 שקלים) ואגז בנדיקט (56 שקלים). מימון גם מתקין עוגות מרהיבות ומפתות לאירועים חגיגיים (150 שקל כל אחת), ואלה מככבות בוויטרינה של המקום. חלום, כבר אמרנו?

 

• דרימרי, הערבה 1, גבעת־שמואל / הסיבים 49, פתח־תקווה. 03-9503330

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים