לאכול עם, להרגיש בלי
אנחנו יכולים לדקלם מתוך שינה את ההסבר לחשיבות אכילת הירקות: ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ותחושת שובע ממושכת ומבורכת. ובכל זאת לא תמיד אנחנו מצליחים לשלב אותם בתפריט היומי, בעיקר בחורף, כשהגוף מבקש מזונות חמים. אלא שכשההמלצה היא שילדים יאכלו לפחות חמש מנות ירקות ביום (מנה = ספל ירק חי או 1/2 ספל ירק מבושל) ומבוגרים יאכלו לפחות תשע, אי־אפשר פשוט לדלג עליהן. איך אוכלים ירקות ונהנים מיתרונותיהם התזונתיים בלי להרגיש? הדיאטנית דנה אפריאט מ"זאוס סיטי", ראשון־לציון, מציעה טריקים מנצחים:
מרקים: פתיחת ארוחה במרק עוזרת להשיג שובע מהיר בזכות כמות הנוטריינטים הנאה שהוא מכיל, לכן צריכת מרקים עשירים בירקות עשויה להגביר תחושת שובע בארוחה ולסייע בהפחתת כמות הקלוריות הנצרכת.
פשטידות: אפשר להכין פשטידות המבוססות על ירקות בלבד ולשלבן בארוחה כתוספת דלת קלוריות ועשירה בסיבים ובוויטמינים ומינרלים.
שייקים: השייקים הירוקים למיניהם על בסיס ירקות עליים כמו תרד, קייל, חסה וכדומה מכילים נוגדי חמצון, ברזל, מגנזיום, אשלגן ועוד נוטריינטים רבים שחיוניים לגופנו. השייקים האלה קלים לעיכול ואינם עשירים בקלוריות בהשוואה לשייקים מבוססי פירות.
אפשר גם להוסיף ירקות טחונים לתערובת של קציצות או לעוגות, או לשלב את הירקות בכריך.