yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאול גולן
    המוסף לשבת • 10.01.2019
    "המומחיות שלי היא ביצה קשה וגם זה לא תמיד מצליח"
    יובל קרני | צילום: שאול גולן

    יו"ר ישראל ביתנו, איווט ליברמן, מה המאכל הביתי האהוב עליך?

     

    "אני אוהב תירס מבושל. פעם היינו עושים הרבה ממליגה רומנית אבל זאת פצצת קלוריות אז ויתרתי על זה. אני מת על תירס וגם על אוכל סיני. יש שני סוגי אוכל סיני שאני מאוד אוהב: בשר בקר עם פלפל ירוק ועוף עם חתיכות אננס. המתנה הראשונה שקניתי לאשתי כשהתחתנו הייתה ספר בישול של רות סירקיס 'המטבח הסיני'. הספר הזה אצלנו עד עכשיו. בשנות ה־70 וה־80 היו בישראל הרבה מסעדות סיניות, אז אהבתי גם מרק עוף סיני כזה".

     

    מתי יוצא לך להיות במטבח?

     

    "בעיקר מוקדם בבוקר. אני מתעורר בשעה שש ויורד למטבח לשתות כוס קפה, ובשישי אחר הצהריים אני מבלה יותר במטבח".

     

    מה אתה יודע לבשל?

     

    "אני לא יודע לבשל. הדבר היחיד שאני כן יודע במטבח, וזאת המומחיות שלי, זה להכין ביצה קשה, וגם זה לא תמיד מצליח".

     

    אשתך אלה יודעת לבשל?

     

    "כן, כמובן. זאת הבעיה אצלנו בבית, כי אם אני שמן זה בגללה. כל השבוע אני עוד מחזיק מעמד, אבל בסוף השבוע הילדים והנכדים בבית ואז היא באמת מבשלת, ואני מרשה לעצמי לאכול יותר. יש אוכל על השולחן, אנחנו מדברים, עושים קידוש, ואת כל העודפים בסוף אני אוכל.

     

    "בארוחת השבת שלנו יש תמיד מרק עוף עם קניידלעך, סלטים, פחות בשר ויותר דגים. פעם היינו אוכלים הרבה דג מלוח עם תפוח אדמה, אבל הסיפור הזה כבר נגמר. מעדיפים עכשיו דגים בתנור, כמו ברבוניות".

     

    אני רואה שיש לך על השיש סמובר.

     

    "זה סמובר אמיתי־אמיתי שהבאתי מרוסיה כשעליתי לארץ. זה כלי שנועד להרתיח מים בשביל להכין תה, אבל האמת שגם ברוסיה הוא היה יותר לקישוט כי להשתמש בו זה ממש פרוצדורה. צריך גחלים ולפמפם... יש לנו במטבח גם פמוט ישן שנשאר מצמד שדוד שלי הביא איתו מרומניה ב־1934. הפמוטים האלה הגיעו לסבתא שלי חווה ליברמן, עם השנים אבד אחד מהם ובסוף היא העבירה לי את הפמוט האחרון שנשאר".

     

    אתה שוטף כלים או מפנה למדיח?

     

    "כשאני שותה קפה ואוכל איזו פרוסה עם גבינה אז את הכלים אני שוטף בעצמי. אני תמיד שוטף אחריי. אני לא מסוגל שיש ערימות של כלים בכיור או להשאיר כלים מלוכלכים במדיח".

     

    יצא לך לקבל החלטה פוליטית במטבח?

     

    "בדרך כלל כשאני שותה קפה אז זה ביחד עם שיחות טלפון עם הצוות שלי בבוקר, אז את ההחלטות מקבלים במטבח. כמעט כל יום השיחה הפוליטית הראשונה זה בשבע בבוקר כשאני במטבח - שומעים כותרות של החדשות, ואז גם מחליטים מה לעשות או איך להגיב".

     

    ראית את ה"ההודעה הדרמטית" של נתניהו השבוע?

     

    "שמעתי את ההודעה אבל לא ראיתי שם שום דרמה. מבחינתו של ביבי הוא מנהל את עניין החקירות שלו בתקשורת בצורה טובה מאוד. ציבור הבוחרים שלו בימין רואים בזה רדיפה, והוא מרוויח קולות. חד וחלק. אין בכלל ספק. בכלל אני לא מבין מה הלחץ הזה להגיש כתב אישום לפני בחירות? מי שמביט מהצד לא מבין מה הצורך הדחוף הזה. מבחינה תקשורתית, ביבי יוצא פה עם היד על העליונה".

     

    איך ראש הממשלה נתניהו יכול לנהל מדינה אם יהיה נגדו כתב אישום?

     

    "זאת המציאות. דין ראש ממשלה הוא אחר מדין של שר. אני הייתי שר חוץ ויכולתי להתפטר, לנהל את המשפט, קיבלתי זיכוי מוחלט וחזרתי למשרד החוץ. ברגע שמתפטר ראש ממשלה הוא כבר לא יכול לחזור, כי כל הממשלה מתפטרת. אין אופציה לחזור אחורה. ולכן הדין של נתניהו תחת כתב אישום זה לא דין ליברמן ולא דין בוזגלו".

     

    אתה מתכוון לדרוש מנתניהו את תפקיד שר הביטחון בממשלה הבאה. אז למה בכלל התפטרת? מה ישתנה?

     

    "זאת תהיה העדיפות שלנו, תיק הביטחון. אנחנו נקבע בקווי היסוד את כל הדרישות שלנו בנושאי מדיניות ביטחון, ולא נסכים להמשיך במדיניות של היום מול חמאס ומול חיזבאללה. אי־אפשר לדבר על מדיניות אבל לא לממש אותה כמו שקורה היום.

     

    "אין ספק שתפקיד שר הביטחון זה התפקיד הכי מרתק. מקבלים שם החלטות של מהות, של חיים ושל מוות. רק במשרד הביטחון אתה יכול לחוש את כובד האחריות על החלטות שמקבלים. אבל אני שלם לגמרי עם ההחלטה שלי. אתה רואה היום איך נתניהו נכנע לטרור ברצועת עזה - כל יום נותנים להם מתנה אחרת, הגדלנו את מרחב הדיג, מעבירים להם סחורות חופשי, נותנים להם יותר חשמל. גם גירשו אותנו מהכפר וגם אכלנו את הדגים המסריחים. גם נתנו להם כסף וגם קיבלנו התפרעויות על הגדר ובלוני נפץ".

     

    מה אתה חושב על המחליף שלך, שר הביטחון בנימין נתניהו?

     

    "אני לא רוצה לחלק לו ציונים בתקופת הקמפיין. המדיניות של נתניהו שגויה גם בצפון וגם בדרום. הנה שלוש דוגמאות של פגיעה חמורה בריבונות הישראלית מצד לבנון: המנהרות שלהם שנכנסו עשרות מטרים בתוך שטח ריבוני ישראלי ואנחנו הסתפקנו בלסתום אותן, ומרוב פחד ובהלה העברנו כל הזמן מסרים שאין לנו עניין לדרדר את המצב למלחמה ואין לנו כוונה לפגוע בריבונות שלהם. פשוט מגוחך. אנחנו לא משלימים את הגדר בצפון ליד ראש הנקרה כי חיזבאללה טוענים שזה בכלל השטח שלהם בניגוד להחלטה של האו"ם. ויתרנו על מאגר הגז 'בלוק 9' בים כי לבנון שמה עלינו קצוץ ואין שום תגובה ישראלית. פעם הבריחו נשק דרך סוריה - היום יש כבר העברות ישירות לביירות. מבחינת ויתורים והבלגה כבר עברנו את הקצה".

     

    מה אתה חושב על הזובור שעבר המזכיר הצבאי אבי בלוט בעקבות פינוי עמונה?

     

    "זה מקרה קלאסי של הפלת תיק על הש"ג. נתניהו בורח מאחריות. חד וחלק. לקחו קצין מצטיין והפכו אותו שעיר לעזאזל. גם אם הוא טעה זה לא סביר לנהוג כלפיו ככה".

     

    בליכוד רוצים לשריין אותך בטענה שאתה עלול שלא לעבור את אחוז החסימה.

     

    "אין שום סרט שאנחנו מצטרפים לליכוד. כמו שביבי המציא בבחירות האחרונות את הסיפור 'הערבים נוהרים לקלפיות' כדי לגנוב מנדטים ממני ומהבית היהודי, עכשיו הוא משתמש בפייק־סקרים. הכל זה שקר וכזב, סילופים ומניפולציות של ביבי. הם פועלים דרך כלי תקשורת מקורבים ועושים סקרי אינטרנט, אבל לפחות שליש מהאוכלוסייה בישראל לא משתמשת באינטרנט בעברית, ואצלי 60% מהבוחרים לא משתמשים באינטרנט בעברית.

     

    "הסקר הכי טוב שלי היה בבחירות המוניציפליות שיצאנו שם עם תוצאות מצוינות. אני עושה פעם בשנה סקר עומק במשך שבוע שלם. בסקר האחרון, שנעשה ממש עכשיו, הליכוד 26 מנדטים ואנחנו שמונה. מה שברור, שהליכוד לא יעבור 25 מנדטים. אני מוכן לחתום על זה. ואנחנו לא נקבל פחות מ־9".

     

    ואם יהיה איחוד בשמאל? גם אז לא יהיה איחוד עם הליכוד?

     

    "אין לי שום כוונה להצטרף לליכוד. אנחנו עם אג'נדה אחרת לגמרי, ובכניסה לממשלה הבאה יהיו לנו תנאי סף: יד חופשית במאבק בטרור, חוק הגיוס, פתיחת מרכולים בשבת וכך הלאה".

     

    תמליץ על נתניהו להקמת הממשלה הבאה?

     

    "יש לנו אופציה אחת: להיות שותפים בממשלת ימין. אבל הכל תלוי בקווי היסוד. אם נגיע לעמק השווה בנושאים שחשובים לנו, נקבל את ההחלטה הנכונה".

     

    מה אתה חושב על בני גנץ?

     

    "לא רלוונטי ולא מעניין. בני גנץ עומד בראש מפלגה של קדנציה אחת. נקודה. כמו שהוא הופיע ככה הוא גם ייעלם".

     

    לקינוח, מה אתה אוהב לקינוח?

     

    "אני משתדל מאוד לא לאכול מנות אחרונות. פה ושם אני חוטף מתוקים קטנים עם קפה, אבל בעיקרון אני כמעט לא נוגע במנות אחרונות. לפעמים במסעדות בירושלים שמים לי על השולחן איזו פלטה של מתוקים אז אני יכול לבלוע משהו בקטנה".

     

    מרק עדשים אורגני חורפי

    מצרכים:

     

    • 2 כפות שמן זית

     

    • 3 כרישות, קצוצות לקוביות

     

    • 1 בצל לבן, קצוץ לקוביות

     

    • 2 גזר, קצוץ לקוביות

     

    • 3 יח' פטריות מלך היער, קצוצות לקוביות

     

    • 1 כוס עדשים (אפשר לערבב כמה סוגים) מושרות במים כ־10 שעות

     

    • 4 עלי דפנה

     

    • 1 כף מרק אורגני

     

    • פלפל שחור

     

    • 1/2 כפית כמון

     

    • כמה ענפי סלרי חתוכים עם העלים

     

    • 1 אריזה של פטריות שימג'י לבנות חתוכות לשתיים

     

    • 1 כף סוכר

     

    • 1 חבילה עלי מנגולד ירוקים

     

    • 1 קופסה עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות אורגני

     

    • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק / 3 קוביות פטרוזיליה קפואה

     

    • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק / 3 קוביות כוסברה קפואה

     

    • 3 שיני שום קצוצות

     

     

    להגשה:

     

    שמנת חמוצה, עירית, כמה טיפות מיץ לימון, זיתי קלמטה קצוצים, כמה טיפות שמן שומשום קלוי

     

    אופן ההכנה:

     

    בסיר גדול מחממים מעט את השמן. מוסיפים את הכרישה, הבצל, הגזר ופטריות המלך, ומטגנים מעט.

     

    מוסיפים מים חמים ואת העדשים ומבשלים עד שהעדשים כמעט מוכנות.

     

    מוסיפים את עלי הדפנה, אבקת המרק והתבלינים, סלרי, שום, פטריות השימג'י, סוכר, את המנגולד והעגבניות המרוסקות. מבשלים עוד כ־15 דקות על אש קטנה ומכבים.

     

    לפני הגשה מוסיפים לתוך הסיר את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

     

    מוזגים לצלחות ומקשטים בשמנת, עירית, מיץ לימון, זיתים ושמן שומשום.

     


    פרסום ראשון: 10.01.19 , 15:25
    yed660100