שבת קטיף

קמתם לשבת יפה? צאו לקטוף ולחבר את הילדים לאדמה במקום למסכים • מדריך לקטיף בכל הארץ

קטופותי, בית לחם הגלילית: ירקות ופירות

 

מה קוטפים: ירקות ופירות משתנים לפי העונה. כל השנה יש עגבניות שרי, מלפפונים ותבלינים. בחורף אפשר לקטוף ירקות חורף, ובהם ברוקולי, קולרבי, כרוב, כרובית, שומר, גזר, צנונית, צנון, חסה, עלי בייבי, תות שדה, אפונה ואפונת שלג.

 

באביב מפציעים ארטישוק, תפוחי אדמה, שום, בצל וירקות נוספים. ואילו בקיץ מגיעים תירס, פלפלים, חצילים, עגבניות, מלפפונים, קישואים, ענבים, גויאבה ועוד.

 

מתי: לאורך כל השנה. ו' 9:00-־14:00, שבת 9:00־16:00. כניסה שעה וחצי לפני סגירה.

 

יש גם סיור בטרקטור. משק 77 , תקומה
יש גם סיור בטרקטור. משק 77 , תקומה

 

 

כמה עולה: 40 שקל מעל גיל שנתיים. 25 שקל לסלסילה משפחתית לקטיף בין 6 ל־8 קילו של פירות וירקות. יש פינת יצירה ופינת האכלת עיזים.

 

לפרטים: רמי, 054-5507480.

 

רוח שתות, גן שמואל: תותים ופטל

 

מה קוטפים: תותים ופטל שחור הגדלים בהדברה ביולוגית.

 

בכל עונה קוטפים ירק אחר. קטופותי, בית לחם הגליגית
בכל עונה קוטפים ירק אחר. קטופותי, בית לחם הגליגית

 

 

מתי: מנובמבר ועד סוף מאי, בתיאום מראש. א'־ו' 9:00־15:00, שבת 9:00־14:00.

 

כמה עולה: 35 שקל לאדם בימי חול, 45 שקל בשבת, כולל סלסילה הביתה, צפייה בסרט קצר, הדרכה על הדברה ביולוגית, קטיף ואכילת תותים חופשית בשדה ועוד.

 

לפרטים ותיאום סיור: 058-5010111,

 

www.ruachshtut.co.il.

 

 
הפירות גדלים עם הדברה ביולוגית. אגרונן, גדרה
הפירות גדלים עם הדברה ביולוגית. אגרונן, גדרה

 

 

בית הראשונים, ביתן אהרן: פירות הדר

 

מה קוטפים: תפוזים וקלמנטינות מזנים שונים.

 

מתי: מדי שבת מנובמבר עד מארס, 10:00־16:00, תלוי במזג אוויר.

 

כמה עולה: התשלום הוא החל מגיל שלוש ואפשר לבחור כמה פרי לקחת הביתה. ניתן לשלם 20 שקל לאכילה חופשית בשטח וסחיטת מיץ, או 30 שקל ־ מחיר הכולל גם שק מיוחד לקטיף של 7 ק"ג פרי לקחת הביתה. לפרטים: אורית, 052-8841629.

 

עד התות האחרון. סתלבתות, הוד השרון
עד התות האחרון. סתלבתות, הוד השרון

 

 

משק הלברכט, ביתן אהרן: ירקות ועשבי תיבול

 

מה קוטפים: גינת האוכל של משק הלברכט הוקמה מתוך חזון לגדל מגוון רחב של ירקות ועשבי תיבול ולהיות מרכז ללימוד, גידול ובישול של מזון טבעי ומגוון. במקום יש עשרות גידולים המשתנים בהתאם לעונות השנה, ובהם עגבניות שרי, מלפפונים, תירס, גזרים, עשבי תיבול.

 

מתי: שבתות ‭ .15:00־9:30‬

 

כמה עולה: המחיר משתנה ותלוי בפעילות שמזמינים.

 

בדרום חזקים בירקות. קטיף פלפלים בערבה
בדרום חזקים בירקות. קטיף פלפלים בערבה

 

 

לפרטים: ‭ .054-2000635

 

משק 6, מושב גאולים: תות שדה

 

מה קוטפים: תות שדה.

 

מתי: תחילת דצמבר עד סוף מאי. בשבתות מ־9:00 עד התות האדום האחרון. תלוי במזג האוויר ובמלאי התותים. באמצע השבוע בתיאום מראש.

 

 

 

כמה עולה: 22 שקל לאדם מגיל שנתיים ומעלה, כולל אכילה בשדה. סלסילה הביתה בעשרה שקלים.

 

לפרטים: אודי/אהוד, 050-4679823.

 

קטיף עצמי בכפר נטר: פירות הדר

 

מה קוטפים: פירות הדר.

 

 

 

מתי: מתחילת נובמבר עד סוף ינואר. שבת, 10:00־15:00.

 

כמה עולה: כניסה + שקית קטיף: 25 שקל לאדם (במזומן בלבד, כניסה חינם עד גיל שלוש ללא שקית). פעילויות נוספות לילדים (מפעיל חיצוני, בתשלום): רכיבה על סוס, איפור/ציורי פנים.

 

לפרטים: אביב, 052-9770490.

 

משוך בגזר, צופית: ירקות ותותים

 

מה קוטפים: ירקות ותותים.

 

מתי: ו' 9:00־14:00, שבתות וחגים 9:00־16:00. באמצע השבוע בתיאום מראש.

 

כמה עולה: קטיף ירקות — 40 שקל מגיל שלוש, כולל סיור עם מדריך ואמצעים לקטיף, ו־35 שקל לסל המכיל עד 10 ק"ג לקחת הביתה, אם רוצים. קטיף תותים – 25 שקל לאדם מגיל שלוש, לקטיף עצמאי (הדברה ביולוגית) ואכילה במקום. תותים הביתה בקופסה – 20 שקל. בשבתות יש הפעלות לילדים, רחבת פיקניק, תצוגת כלים חקלאיים וטרקטורים.

 

לפרטים: ערן, 054-5288335.

 

סתלבתות, הוד־השרון: תות שדה

 

מה קוטפים: תות שדה.

 

מתי: עד סוף מאי, בשבתות מ־9:00 עד התות האחרון.

 

כמה עולה: 40 שקל לילד כולל אכילה במקום וסלסילה הביתה (20 שקל ללא סלסילה). 20 שקל להורה לאכילה חופשית בשדה.

 

לפרטים: 052-6178857.

 

הפרדס הקסום, כפר מעש: פירות הדר

 

מה קוטפים: פרי הדר עם הדרכה. יש גם פינת ליטוף, פינת יצירה, אפיית פיתות בטאבון, משחקייה, פינת ישיבה ומזנון.

 

מתי: מאוקטובר ועד שבועות, שבתות וחגים 10:00־15:00, בתיאום מראש: 050-2660206.

 

כמה עולה: ילד מגיל שנה וחצי 35 שקל, מבוגר 25 שקל. תוספת לשק משפחתי של פרי הדר — 25־35 שקל.

 

לפרטים: www.pardes-kasum.co.il.

 

מסלולים בפרדס, נס־ציונה: פירות הדר

 

מה קוטפים: מנובמבר ועד מאי קוטפים תפוזים ופירות הדר לפי העונה. ממאי ועד אוקטובר קוטפים מיני ירקות.

 

כמה עולה: 25 שקל לילד וחמישה שקלים למבוגר. אופציה לכרטיס משולב טרקטור ועגלה ב־35 שקל לילד ועשרה שקלים למבוגר. אטרקציות נוספות בתשלום רק בשבת: אפיית פיתות בטאבון, מתנפחים, רכיבה על סוסי פוני, סחיטת מיץ. מתי: כל השנה. מכירה ישירה בשישי־שבת בשעות 9:00־17:00.

 

לפרטים: רונן, 054-4345160. עדכונים שוטפים בעמוד הפייסבוק כיף בפרדס.

 

אגרונן, גדרה: תות ופטל

 

מה קוטפים: מגוון פירות, כמעט כל השנה. במהלך ספטמבר, במיוחד לקראת חגי תשרי, אפשר לקטוף רימונים, ואילו מנובמבר ועד תחילת יולי מתמקד הקטיף בתותי שדה מסוג פיטנגו ובפירות יער, ובהם פטל אדום. הפירות גדלים עם הדברה ביולוגית מפוקחת, כלומר ניתן לקטוף ולאכול ללא שטיפה.

 

כמה עולה: 30 שקל כניסה מגיל שלוש ומעלה, כולל פינת חי, פינת משחקים ופינת קפה. סלסילה – 20 שקל.

 

מתי: שישי־שבת מ־9:00 עד שהפרי נגמר.

 

לפרטים: רונן, 052-6536341.

 

משק 77, מושב תקומה: תותים

 

מה קוטפים: תותים תלויים, ויש גם סדנאות יצירה, סיור לימודי בחממות המשק, שוק פירות וירקות של תוצרת המשק, סיור בטרקטור ועוד.

 

מתי: ו' 9:00־14:00. מומלץ להתעדכן באתר לפני.

 

כמה עולה: 25 שקל לקטיף תותים וסלסילה הביתה. 50 שקל לחבילה הכוללת קטיף תותים, סלסילה הביתה, סיור מודרך בטרקטור בחלקות האננס ופינת ישיבה הכוללת קפה ועוגיות. קניית כרטיסים דרך האתר: www.mesheq77.co.il.

 

לפרטים: 077-7295896.

 

שביל הסלט, תלמי יוסף: ירקות ופירות

 

מה קוטפים: עשרות סוגים של עגבניות, מלפפונים, גזר צבעוני, תפוזים, לימונים סיניים, פסיפלורה, תפוחי אדמה, תותים ותבלינים.

 

מתי: מסוכות עד שבועות בתיאום מראש.

 

כמה עולה: 50 שקל למשתתף.

 

לפרטים: 08-9982225.

 

אורי תותים, משק פטקין, מושב ישע: תות שדה

 

מה קוטפים: תות שדה הגדל במצע המנותק מהקרקע למניעת מזיקים ומחלות ולהקלה במלאכת הקטיף, בהדברה ביולוגית.

 

מתי: כל שישי ושבת 9:00־16:00.

 

כמה עולה: ‭ הרשע‬שקלים מגיל שנתיים, סלסילת תות: ‭ 20‬שקל.

 

לפרטים: ‭ .077-7295757

 

חוות בין השיטין, מושב חצבה: ירקות

 

מה קוטפים: חמישה סוגי פלפלים, חצילים, מלפפונים, קולרבי סגול ועוד. יש גם סיור בחווה והתנסות בעבודת השדה – שתילה, סידור טפטפות, אריזת התוצרת וטעימת הירקות ישר מהשיח.

 

כמה עולה: 27 שקל מגיל שלוש ומעלה.

 

מתי: ימי ו' בשעות 9:30 ו־12:30. משך הסיור כשעה וחצי.

 

לפרטים ותיאום סיור: 050-7965887.

 

מלוא הטנא, עין יהב: פלפלונים ועגבניות שרי

 

מה קוטפים: עשרות זנים של פלפלונים ועגבניות שרי.

 

כמה עולה: קטיף מלווה בהסברים: 25 שקל לכניסה, אכילה במקום וסלסילה קטנה הביתה. ניתן לרכוש כמויות נוספות.

 

מתי: מסוף אוקטובר עד סוף מאי, כל השבוע בשעות האור, בתיאום מראש.

 

לפרטים: תומר, 052-3666606.

 

קטיף אצל רמי שדה, עין יהב: ירקות

 

מה קוטפים: רמי שדה, אגרונום בעל תואר מוסמך מהפקולטה לחקלאות, מזמין לסיור חקלאי במושב, הכולל ביקור בחממות הירקות, קטיף עצמי והסברים על החקלאות המתוחכמת. הסיור מתחיל מעמדת תצפית על הערבה ומשם ממשיכים לביקור בחממות פלפל, עגבנייה, חציל, מלון, תמרים ועוד, כולל טעימות.

 

מתי: כל יום, בתיאום מראש בלבד.

 

כמה עולה: מחיר למשפחה (זוג + ילדים) - 250 שקל.

 

לפרטים ותיאום סיור: 052-3666078.

 

 

מומלץ להתעדכן באתרי האינטרנט ובדפי הפייסבוק של המקומות טרם היציאה לקטיף, כדי לבדוק אם יש פעילות בכל מזג אוויר, וכן לגבי שינוי במחירים.

 

 

ויש גם ספר: החקלאים שמאחורי קערת הסלט

החקלאים מחפשים דרכים יצירתיות להגיע ללב הציבור, לא רק דרך קטיף עצמי: ספר ילדים חדש, "מי הכין את הסלט שלי?" שכתוב בחרוזים ומיועד לכל המשפחה, לוקח את הקוראים למסע היכרות עם מגדלי הירקות וחושף אותם לעולם החקלאות על שלל אתגריו.

 

סופרת הילדים מיכל זגון־רוגל כתבה את הספר, העוסק בשלושה ילדים שרצו לדעת מי עומד מאחורי קערת הסלט הססגונית המוגשת להם יום־יום לשולחן. במסע הגילוי הם למדים שקערת סלט אחת מורכבת מאין ספור ידיים עובדות ממקומות רבים ושונים בארץ.

 

מיכל זגון־רוגל, שזהו ספרה הרביעי, גדלה במושב והאהבה לחקלאות ליוותה אותה משחר ילדותה. שנים רבות של עבודה השקיעו הוריה בגידול הפרדס שמאחורי ביתם, והמאבק והקשיים בדרך להבשלת הפרי וקטיפתו זכורים לה היטב. פגעי מזג האוויר, הקשיים במציאת ידיים עובדות, הייאוש, התקווה והאהבה לאדמה התערבבו זה בזה בכל שנות קיומו של הפרדס.

 

להוצאת הספר שותפה התאחדות האיכרים בישראל, וניתן לרכוש אותו דרך האתר של מיכל: www.michalzagonrogel.com/book2

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים