מסעדה: בר מול נוף ירוק

• אחות מוצלחת נולדה למסעדת ג'וז ודניאל בבני ציון - לירי לאונג' ברשפון. היא שוכנת במבנה של מסעדת גרופר לשעבר, שמשמש בחלל האחורי שלו כספרייה של המושב, כך שניתן לנשנש ולקרוא בספר בו־זמנית (שם המקום בא מהמילה lyric).

 

מחוץ למבנה, ששופץ בנוסח לופט מנהטני, סובבת מרפסת שמשקיפה על נוף ירוק ומרהיב של השרון, ומשרה נינוחות מושבניקיים. השפית היא סיוון אברהם, שהובאה מג'וז ודניאל, אותה הקים אורי יהודאי, המנכ"ל לשעבר של פרוטרום שביצע לאחרונה אקזיט והפך את לירי לנמל הבית השני שלו.

 

את עסקי המסעדות מנהלת בתו נטע לי יהודאי־פאר, שמבחינה: "ג'וז היא יותר מסעדה, לירי הוא יותר לאונג' קליל".

 

ארוחות הבוקר של לירי לא דומות למקובל ברשתות קפה: יש כנאפה גבינות צאן עם פסטו סלק, אבוקדו, שמנת חמוצה וסלט עלים ב־62 שקל, או "בוקר לירי" במגש עמוס ביצים, גבינות, סלמון מעושן, טונה, פסטו סלק, קישואים צלויים, סלט ישראלי ומאפים טובים ב־68 שקל.

 

מ־12:00 מגישים תפריט צהריים. בראשונות יש סלט שורשים, מרק ארטישוק, חציל קריספי, סלט לירי עתיר נבטים ועוד. המחירים: בין 44 ל־54 שקל. בעיקריות יש בין היתר פסטות, דגים, ריזוטו, קארי ירקות וטופו לצמחונים. טעמנו קומבינציית שחיתות של נקניקיות, פירה, בצל מטוגן, כרוב כבוש וחרדל (72 שקל), לינגוויני פירות ים, ברוקלי ורוטב עדין משובח (86 שקל), וכריך בשרים ענק (62 שקל).

 

כשהאורות מתעמעמים, דלפק הבר תופס פיקוד וניתן להזמין לצד האוכל קוקטיילים עם שמות כמו החטא ועונשו, איים בזרם, שם הוורד ועוד (בין 38 ל־44 שקל) או סתם וודקה, להסתכל על השדות המחשיכים ולהרגיש בניו־יורק.

 

• לירי לאונג', הפרחים 12, רשפון, עד סוף החודש פתוח מ־9:00 עד 15:00, ומסוף החודש עד 24:00, בשבת סגור

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים