yed300250
הכי מטוקבקות
    שמר על פנים חתומות. עו"ד אפי נוה בדיון בית המשפט, אמש | צילום: ראובן קסטרו
    חדשות • 17.01.2019
    שלא כדין
    עו"ד אפי נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין וחבר הוועדה למינוי שופטים, נחשב לאחד האנשים החזקים במערכת המשפט בישראל — מי שיכול לבדו לקבוע גורלות • אתמול הוא מצא את עצמו על ספסל החשודים • המשטרה טוענת כי הוא קיבל שוחד מיני בתמורה לקידום בשני מקרים שונים • נוה מכחיש בתוקף • אמש הוא נשלח למעצר בית במשך תשעה ימים
    מאיר תורג'מן

    אחרי שבועיים של שמועות סוערות ושלל רמזים ברשתות החברתיות, סמוך לשעה 19:00 אמש, נכנס עו"ד אפי נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין, לאולם המעצרים בבית משפט השלום בתל־אביב והתיישב על ספסל החשודים. לאורך כל הדיון שמר נוה, אחד האנשים המקושרים ורבי העוצמה במערכת המשפטית, על פנים חתומות. הוא לא הניע שריר גם כאשר נציג היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433 הקריא בקול שקט את החשדות נגדו: שוחד, מרמה והפרת אמונים. נוה מכחיש בתוקף את החשדות נגדו.

     

    על פי החשד, נוה קיבל שוחד מיני בתמורה לקידום תובעת משטרתית מצטיינת בדרגת רפ"ק למעמד של שופטת בית משפט שלום בישראל. בנוסף הוא חשוד כי ניסה לקדם את בעלה של עורכת דין מוכרת, פעילה בלשכת עורכי הדין ובעל קשרים ענפים בליכוד, מתפקיד שופט שלום לשופט מחוזי, גם כן תמורת מין. המהלך לא צלח בסופו של דבר, והאיש עדיין מכהן כשופט שלום. השתיים נחקרו אתמול במשך שעות ארוכות במשרדי יאח"ה בלוד.

     

    נציג המשטרה בדיון, סגן ניצב אסף וולפיש, ביקש להאריך את מעצרו של נוה בשלושה ימים. "בלב כבד אנחנו עומדים פה", אמר, "ההחלטה התגבשה על מעצר החשוד בזהירות רבה. על פי החשד יו"ר לשכת עו"ד ניצל את רום מעמדו להליכי מינוי שופטים תוך ניגוד עניינים. בשלב זה מדובר ביחס לשני אירועים נקודתיים ולא חלילה כלפי המערכת כולה".

     

    סניגורו של נוה, עו"ד בועז בן צור, שאל את נציג המשטרה מדוע יש אפליה ורק לקוחו יושב "בדד" על ספסל החשודים. "אם יש מקבל שוחד יש נותן שוחד", חידד ותהה מדוע שתי הנשים החשודות במתן השוחד שוחררו בסיום החקירה לביתן. נציג המשטרה טען כי במקרה של נוה קיים חשד ל"שיבוש הליכי החקירה".

     

    עו"ד בן צור אמר בתגובה: "זאת חקירה שבמשך שבועיים נמצאת בכותרות כשכל עשר דקות אני מקבל צלצול עם שאלה האם נוה נחקר. אם היה רוצה לשבש היה עושה זאת בשבועיים האחרונים". בסיומו של הדיון החליטה השופט עלאא מסארווה לשחרר את עו"ד נוה למעצר בית בתנאים מגבילים.

     

    התכתבויות מפלילות

    החקירה החלה לאחר שכתבת גלי צה"ל, הדס שטייף, העבירה חומרים למשטרה. בהמשך הגיעו לידי החוקרים הודעות רבות בטלפון שהעלו את החשד לשוחד מיני ולעבירות נוספות. במהלך החקירה נערכו חיפושים ונתפסו מסמכים, מכשירים סלולריים וחומרי מחשב. בידי המשטרה התכתבויות מפלילות בין נוה לבינן. עו"ד בן צור טען אתמול כי "החומר שהועבר למשטרה על ידי כלי התקשורת (הכוונה לגלי צה"ל) הושג בדרך של עבירה על ידיה פריצה לסלולרי של נוה".

     

    היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט פסל את עצמו מעיסוק בפרשה בשל היכרותו עם החשוד המרכזי. לאור זאת פרקליט המדינה שי ניצן הוא זה שאישר אישית את ביצוע המעצרים והחקירות. גם המשנה ליועץ המשפטי, רז נזרי, מלווה את החקירה. "כל פיפס בחקירה קיבל את אישור פרקליט המדינה", אמר סגן ניצב וולפיש בדיון.

     

    לטענת עו"ד בן צור, בזמן שהשופטת זכתה במינוי שלה, ביוני 2016, נוה כלל לא היה חבר בוועדת לבחירת שופטים. "רק בספטמבר 2017 הוא נבחר לוועדה", אמר. "איך הוא יכול להשפיע על חברי הוועדה?". על כך השיב נציג המשטרה: "רוחו נחה עליה, יש לו השפעה גם בלי להיות בוועדה על מנת לקבוע מינויים", מרמז בכך על עוצמתו נוה, שנחשב לאיש כל יכול בלשכת עורכי הדין, מי שגורלם המקצועי של שופטי ישראל נתון בידיו.

     

    "מעמד מביך"

    לגבי שאלת השוחד המיני אמר עו"ד בן צור: "נניח שיש קשר של יחסים בין שני אנשים", והדגיש שהוא לא מאשר את קיומו של קשר כזה אלא רק מעלה את האפשרות לצורך הטיעון. "השאלה האם בקשר הזה היתה ציפיה לקבל תמורה לקשר האינטימי. גם אם היה קשר אינטימי הוא לא התקיים בציפייה לקבל משהו".

     

    בסיום הדיון קיבל השופט מסראווה את בקשת עו"ד בן צור והורה על שחרורו של עו"ד נוה למעצר בית אצל אחיו למשך תשעה ימים והרחקה של חודש ממשרדו ומלשכת עורכי הדין. השופטת החשודה במתן שוחד מיני שוחררה למעצר בית של חמישה ימים אחרי 12 שעות חקירה. "זה היה מעמד מביך לראות שופטת נכנסת לחדר החקירות", אמר גורם במשטרה.

     

    גם עורכת הדין רעיית השופט שוחררה בסיום חקירתה למעצר בית של חמישה ימים. כל אותן שעות המתין לה בעלה בציפיה דרוכה עד שהחוקרים יסיימו את עבודתם והיא תוכל לחזור לביתה.

     

    ח"כ נורית קורן (הליכוד), החברה בוועדה למינוי שופטים, זומנה למתן עדות בלהב 433 וכמוה אילנה סקר, חברת הוועדה לבחירת שופטים מטעם לשכת עורכי הדין, מסרה עדות. לפי הערכות של בכירים במערכת המשפט, חברי הוועדה לבחירת שופטים — בהם יו"ר הוועדה, שרת המשפטים איילת שקד, שר האוצר משה כחלון ונשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות — יזומנו לעדות. כמו כן, ההערכה היא שגם חברי הוועדה לבחירת שופטים בעבר — הנשיאה מרים נאור והמשנה שלה לשעבר אליקים רובינשטיין — ייקראו למסור עדות כיוון שכיהנו בוועדה בעת שהשופטת המדוברת מונתה לתפקידה.

     

     

    yed660100