פסטיבל: אוכל בעמק
• מדי שנה בסביבות ט"ו בשבט, כשאזור עמק יזרעאל נצבע בפריחת מטעי השקד ונהנה ממרבדי הכלניות, הרקפות, הסביונים ושאר פרחי החורף, מגיע פסטיבל "טעמים בעמקים". במרכז הפסטיבל עומדות מסעדות האזור, המציעות תפריט מיוחד במחיר של 79־119 שקל למנה ראשונה, עיקרית וקינוח או כוס יין: בין המסעדות המשתתפות תמצאו את אוקטגון נהלל, בלה בית שערים, גוסטינו ולימוזין רמת ישי, גרוב קפה טבעון, חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה (כשר) יקנעם המושבה, ללה צומת כפר ברוך, מרינדו יקנעם, השף תומר בן מאיר רמת ישי ותשרין קניון עופר נצרת־עילית. לצד הארוחות במסעדות, יתקיימו במסגרת הפסטיבל הופעות אמנים, סדנאות בשר, סדר ט"ו בשבט, מופע פייטנות, ערב שיפודים ומוזיקה, ערב בוקרים בשר, מוזיקה לייב ועוד.
בחמישי הקרוב (24 בינואר) תתקיים תחרות מלך המרק בקניון G יקנעם, ולמחרת יתקיים טיול בוקר מודרך של קק"ל בשביל הרקפות ויער בלפור במגדל העמק. לאחריו ייערך בוקר של טעמים במתנ"ס מגדל העמק וב־11:00 יתקיים מופע של חנן בן ארי. בשבת (26 בינואר) יינעל הפסטיבל באירוע שבת ירוקה ברמת ישי.
• מידע מלא ומפורט באתר הפסטיבל teamim-baamakim.hafaka-ivrit.co.il

