דרוש: האיש שירפא את בכירי המדינה
ד"ר יצחק ליפשיץ, רופא הכנסת, היה מעורב כמעט בכל אירוע רפואי של בכירי מדינת ישראל ב־32 השנים האחרונות ושותף לרגעים היסטוריים • עכשיו הוא יוצא לגמלאות
בעיצומה של עונת השפעת, ובעוד בתי החולים עולים על גדותיהם - כנסת ישראל מחפשת רופא. הסיבה: ד"ר יצחק ליפשיץ, רופא הכנסת המיתולוגי, יוצא לגמלאות אחרי 32 שנות שירות, והכנסת מחפשת לו מחליף שיצליח להיכנס לנעליו הגדולות.
אם אתם חושבים כי תפקידו של רופא הכנסת מסתכם בחבישת שריטות, או בטיפול בכאבי הראש השגרתיים שמלווים את נבחרינו, תופתעו לשמוע כי מדובר באחד התפקידים החשובים ביותר במדינה. הוא אולי מוגדר כרופא הכנסת, אבל בפועל הוא גם האחראי על בריאותם של כלל נבחרי העם, כולל נשיאים, ראשי ממשלה, שרים, יושבי־ראש הכנסת, חברי הכנסת ועובדיה, וכן אלפי המבקרים הפוקדים מדי שנה את המשכן.
ואכן, מאז נכנס ליפשיץ לתפקידו בראשית 1987, ולפני הימים שבהם ראשי ממשלה מינו לעצמם רופא אישי, שימש ד"ר ליפשיץ גם כרופאם האישי של נשיאי המדינה וראשי הממשלה, ובסך הכל חמישה נשיאים, שבעה ראשי ממשלה, שמונה יושבי־ראש ולמעלה מ־500 חברי כנסת. הוא פינה חברי כנסת ושרים שהתעלפו במליאה, נקרא בבהילות לבית החולים איכילוב מייד לאחר ההתנקשות ביצחק רבין, ליווה את הטיפול באריאל שרון לאחר האירוע המוחי שעבר, והיה מעורב כמעט בכל אירוע רפואי של בכירי מדינת ישראל בכל אותן השנים.
"מדובר בתפקיד רגיש מאוד, טעון ומורכב שמתבסס על אמון, עבודה קשה ואינטנסיבית סביב השעון", אומר ד"ר ליפשיץ. "נדרשת כוננות וזמינות אינסופית. מרבית העבודה הכרוכה בו לא תסופר לעולם משום שצנעת הפרט של המטופלים היא הראשונה במעלה".
בזמן הקרוב אמורה ועדת האיתור לבחור את מחליפו של ליפשיץ מבין שמונה רופאים שעלו לשלב המיון הסופי. לדברי מנכ"ל הכנסת, אלברט סחרוביץ', המפקח על הליך המכרז לתפקיד, "רופא בית המחוקקים שייבחר חייב להיות בעל שיעור קומה ומומחיות מקצועית ברפואת משפחה או ברפואה פנימית, בעל היכרות מקיפה של מערכת הבריאות בארץ, ועוד. ולא פחות חשוב - עליו להיות בן אדם רגיש, דיסקרטי ואנושי".

