ספייס, יזע ודמעות

להקת הבנות ספייס גירלס המתאחדת הובילה קמפיין העצמת נשים שמכר עשרות אלפי חולצות — עד שנחשף שהן מיוצרות בסדנאות יזע בבנגלדש בתנאים של ניצול קשה והטרדה מינית של העובדות

הקאמבק המטורף של הספייס גירלס, להקת הבנות המצליחה בהיסטוריה, נראה מושלם: הכרטיסים אזלו מראש, החזרות למופעי האיחוד בעיצומן והבנות אף התגייסו לקמפיין מיוחד להעצמת נשים. אלא שעתה מתברר כי מאחורי הקמפיין שניהלו הבנות בשיתוף עם קרן צדקה בריטית מסתתרות סדנאות יזע מחפירות, בהן עובדות נשים בתנאים מזעזעים.

 

ארבע בנות הספייס גירלס, שהתאחדו לאחרונה (מינוס ויקטוריה בקהאם), הצטלמו בחולצות עליהן נכתב: “אני רוצה להיות ספייס גירל", כחלק מקמפיין משותף עם קרן הצדקה הבריטית "קומיק רליף". החולצות נמכרו במחיר של כ־100 ש"ח האחת וכל ההכנסות ממכירתן אמורות להיות מופנות לטובת פרויקטים לצמצום פערים מגדריים ולהעצמת נשים ובנות נוער צעירות. הקמפיין נחל הצלחה גדולה, ועשרות אלפי חולצות נמכרו, אולם למרבה המבוכה תחקיר של "הגרדיאן" הבריטי חשף כי המפעל בו מיוצרות החולצות בבנגלדש מצוי בבעלות אחד השרים במדינה ומשלם לפועליו שכר יומי בסך כשקל וחצי ליום. התחקיר עוד חשף כי נשים המועסקות במפעל במשמרות של 16 שעות ביממה חוות התעללות מתמשכת, ומנהלי המפעל מטיחים בנשים קללות, מרביצים להן ומטרידים אותן מינית כדרך קבע.

 

הדוברת של הספייס גירלס אמרה בתגובה כי הן "המומות ומזועזעות עד עמקי נשמתן" והלהקה הודיעה כי תממן חקירה עצמאית של תנאי העבודה במפעל המדובר. גם בארגון "קומיק רליף" אמרו כי הם המומים לנוכח הממצאים. הלהקה והארגון סיפרו כי חתמו על הסכם עם מפעל אחר בבנגלדש, שמקפיד על תנאי עבודה נאותים וחוקיים, אולם הקמעונאית של החולצות בבריטניה, חברת "רפרזנט", החליפה את המפעל ללא ידיעתן. ב"רפרזנט" אמרו כי הם נוטלים אחריות מלאה וכי ישיבו לצרכניות את כספן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים