yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    חדשות • 22.01.2019
    אוצר בלום
    "אנחנו מעבירים לכם 150 מיליון שקל, תבזבזו אותם עכשיו" - את הדרישה התמוהה הזו קיבלו אנשי רשות המסים ממשרד האוצר שבועות ספורים לפני תום 2018 • בכיר ברשות המסים חושף: משרד האוצר פונה לרשויות ולמשרדים לקראת סוף שנת התקציב כדי שיוציאו כספים בדחיפות - במקום להשקיע אותם בשירותים חברתיים • משרד האוצר: "כל ההעברות התקציביות נעשו תוך עמידה בהוראות החוק"
    איתמר אייכנר ויהודה שוחט

    האם משרד האוצר מייצר העברות כספים מיותרות ואף פיקטיביות לכאורה לגופים ממשלתיים שונים? גורם ברשות המסים חשף בפני “ידיעות אחרונות” מידע חמור שמוכיח כי אנשי משרד האוצר פנו לרשות המסים שבועות ספורים לפני סוף שנת הכספים 2018 בדרישה שנשמעה תמוהה למדי: "אנחנו מעבירים לכם 150 מיליון שקלים - תבזבזו אותם עכשיו".

     

    הבכיר שחשף את הדברים סיפר כי ההוראה לבזבז את הכסף הגיעה ללא שום צורך תקציבי מצד רשות המסים וכי שיטה כזו נהוגה בעוד מספר רשויות ומשרדים שאליהם פונה משרד האוצר, כדי שיוציאו בדחיפות כספים בתום שנת התקציב וזאת במקום להשקיע את הכספים הללו בשירותים חברתיים, רווחה, בתי חולים ועוד.

     

    ברשימת הרכש שהגישה רשות המסים למשרד האוצר בעקבות הבקשה המוזרה לבזבז 150 מיליון שקל מופיעים שלל סעיפים שחלקם מופרכים למדי למראה. למשל, ארבעה וחצי מיליון שקל לדואר, חצי מיליון שקל לנייר, 55 אלף שקל לכוסות, יותר משלושה מיליון שקל לניקיונות, יותר ממיליון לספרינקרים ועוד. למרות ההשקעה המרובה, הצליחו לבסוף אנשי רשות המסים להגיע לסכום בקשות כולל של 107 מיליון שקלים בלבד.

     

    גורמים בשני משרדים ממשלתיים נוספים הציגו תמונה דומה, גם אם ללא הפירוט. עובד באחד המשרדים סיפר: "למרות שיש אצלנו ספרייה ענקית, פתאום בסוף השנה אמרו לעובדים שיש עודף תקציב ורוצים להוסיף מיני־ספרייה בכל קומה, ולכן ביקשו מהעובדים הצעות לרכישת ספרים ועוד". גורם במשרד אחר סיפר כי אצלם התבקשו העובדים לרכוש ציוד משרדי בסכומים מופרכים.

     

    סתיו שפיר | צילום: יואב דודקביץ'
    סתיו שפיר | צילום: יואב דודקביץ'

     

     

    החשיפה הזו באה על רקע דו"ח חמור של מבקר המדינה שלימד כי משרד האוצר מייצר "רזרבות סמויות" לדבריו, שהן רזרבות תקציביות בסך 20 מיליארד שקל בשנה שאותן הוא מסתיר מהכנסת ולא מוציא לשימוש המשרדים והרשויות שאמורים לשרת את אזרחי ישראל.

     

    ח"כ סתיו שפיר, שנפגשה עם חושף המסמך, הגיבה בזעם ופנתה בעקבותיה ליועץ המשפטי של הכנסת בדרישה שההעברה הרלוונטית לא תאושר בוועדת הכספים. יועמ"ש הכנסת סירב לפתוח בחקירה בנושא, ולאחר אישור ההעברה והתגלית על השימושים הלא־חיוניים שנעשו בכסף אמרה שפיר כי "זו הוכחה נוספת למה שאני אומרת כבר שנים - האוצר מחביא תקציבי עתק מעין הציבור במטרה לצמצם שירותים חברתיים. הסכומים שמדובר עליהם בדו"ח מבקר המדינה ואלה שנחשפים היום היו יכולים להספיק לבנייה ושיפוץ של בתי חולים, שיפור מערכות הרווחה והעלאת השכר למדריכים העובדים עם אנשים עם מוגבלות, צמצום הפערים בחברה הישראלית וטיפול ראוי בנכים וקשישים. במקום זה מתקשרים פקידים אנונימיים ודורשים לבזבז את הכסף הזה כאילו היה כספם הפרטי".

     

    משרד האוצר מסר בתגובה: "כל ההעברות התקציביות נעשו בהתאם לסיכומים תוך עמידה בהוראות החוק. העברות התקציב נעשו בתיאום עם רשות המסים במטרה לאפשר לרשות לממן הוצאות שוטפות, וכן לאפשר לצאת להתקשרויות תקופתיות במטרה שלא לעצור את פעילותה של הרשות. מוטב היה אילו לא היו מוצגים נתונים מטעים ולא מדויקים".

     


    פרסום ראשון: 22.01.19 , 22:54
    yed660100