הסתיימה הדרמה: אושר הסדר הפשרה בעמותה של סטף ורטהיימר

סוף לטלטלה שנחשפה ב"ממון" בעמותה שייסד סטף ורטהיימר, קרן סטף לחינוך ליצירה ויזמות לתעשייה, שנכסיה מוערכים ב־800 מיליון שקל. בית המשפט המחוזי בתל־אביב נתן תוקף של פסק דין להסדר הפשרה שהושג בעמותה, ובקשת הפירוק שלה נמחקה.

 

לפני מספר ימים ביקשה העמותה, בתמיכת ורטהיימר, את פירוקה ומינוי מפרק להבראתה. היא טענה, באמצעות ד"ר דורי קלגסבלד ועו"ד אופיר כץ, שנקלעה למבוי סתום, "אינה מממשת את מטרותיה ולא ניתן לקבל חברים חדשים או למנות חברי ועד, וכך מאות מיליוני שקלים המיועדים למטרות חשובות לא מגיעים ליעדם". ב־2010, בסמוך להקמתה, העביר ורטהיימר לעמותה סכום עתק של כ־200 מיליון דולר.

 

השבוע הוגשה לשופט איתן אורנשטיין בקשה לאשר פשרה בין הצדדים כדי "לאפשר תפעול נכון של העמותה בהתאם לחזונו של ורטהיימר". נקבע כי יתקבלו כחברי עמותה האנשים הבאים שאושרו על ידי ורטהיימר: תמיר פרדו (בעבר ראש המוסד), אוריאל רייכמן (מייסד המרכז הבינתחומי), אליעזר שקדי (בעבר מפקד חיל האוויר), שאול מופז (לשעבר הרמטכ"ל ושר הביטחון), וכן זהבית כהן, קובי הבר, איריס רדאי, אופק מאיר וצפי דניאלי. סוכם כי תוך שבוע מהחלטת הוועד על תרומה כלשהי מטעם העמותה הוא יודיע על כך בכתב לחבר העמותה, עו"ד דן אבי־יצחק, וזה יוכל להתנגד לתרומה אם לדעתו אינה ראויה "בשים לב למטרות העמותה".

 

אם ועד העמותה יבקש לבצע את התרומה למרות ההתנגדות, הוועד רשאי לפנות לשופט בדימוס בעז אוקון, ואם ייבצר ממנו - אז לשופט בדימוס צבי זילברטל, שיקבע אם ההתנגדות מוצדקת.

 

עו"ד דן אבי־יצחק מסר אתמול ל"ממון": "אני שמח שהוכתרו בהצלחה מאמציי הרבים, שנעשו בשיתוף עם כל הנוגעים בדבר, לחידוש מיידי של כל התרומות של העמותה, אשר הופסקו ללא הצדקה, וליצירת מנגנון בקרה שיבטיח כי כספי העמותה ישמשו אך ורק למטרות ראויות לטובת הציבור, ובמסגרת חזונו של סטף ורטהיימר.

 

"אני מקדם בברכה את הרחבת שורת חברי העמותה, בין בחברים שהוצעו על ידי ובין שבידי אחרים, וכולי תקווה שמכאן תורחב גם פעולת העמותה למען הגשמת ייעודה, שהוא בעל חשיבות עצומה לציבור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים