yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: יובל חן
    24 שעות • 29.01.2019
    "בחורות מכל העולם רוצות שאני אבשל להן, אני עונה שאשתי לא תאהב את זה"
    תכירו את כוכב האינסטגרם הכי מפתיע בישראל. לראובן מייסלוס, איש היי־טק שפוטר מעבודתו, אין שום רקע מקצועי בבישול. אבל יש לו 300 אלף עוקבים (!) שמכורים לתמונות העסיסיות של נתחי הבשר נוטפי השומן שהוא מעלה לרשת. אז איך זה קרה? איך הוא הצליח להשיג יותר עוקבים משפים מפורסמים שמככבים בריאליטי? גם לו אין מושג. "אני עדיין בהלם. אני פאקינג נובדי עם מאות אלפי עוקבים, איש מחשבים שלמד מאבא שלו להכין בשר ופתאום נהיה בום!"
    אמיר קמינר

    לראובן מייסלוס, איש היי־טק בדימוס וכיום בלוגר ואושיית רשת קולינרית, יש 300 אלף עוקבים בחשבון האינסטגרם, אבל כשהוא מתבונן איך סלבריטאים ישראלים, שפים מקומיים, כוכבניות בגדי ים לרגע ושאר וואנביז מתהדרים בנתונים מרשימים של מאות אלפי עוקבים ואף יותר, עף לו הפיוז הארגנטינאי.

     

    "אני יודע מי מרמה", הוא רוטן וזועף, אבל מסרב לחשוף שמות. "אני לא אוהב אנשים שמרמים ויש הרבה כאלה".

     

     

    איך הם עושים את זה?

     

    "חלק קונים עוקבים, חלק מייצרים פרופילים מזויפים כדי לייצר נפח ורעש. לא מעט סלבריטאים ואנשי אינסטגרם מתפרנסים מזה, וככל שיש להם יותר עוקבים, אמיתיים או מזויפים, הם מתוגמלים יותר. יש כאלה שקונים צפיות ביוטיוב ויש כאלה שקונים לייקים בפייסבוק ובאינסטגרם. כל יומיים אני מקבל פניות מאנשים שמציעים לי לרכוש לייקים וצפיות תמורת כמה דולרים".

    וקנית? אתה יודע לאנשים יכולות להיות תהיות איך הגעת ל־300 אלף עוקבים.

     

    "נראה לך שקניתי? באינסטגרם עלו על זה, ולפי תחושת הבטן שלי נותנים עונש למי שנתפס. אני בן אדם מאוד ישר ובנוסף אני גם קמצן וחסכן, ובחיים לא אשים שקל על קניית עוקבים, אבל יש אנשים שאין להם בעיה לעשות את זה. אני פאקינג נובדי, אבל עם מאות אלפי עוקבים, והכל אצלי חוקי. אני בהלם מההצלחה שלי כי אני לא טבח, אני לא שף, אלא רחוק מזה. אני איש מחשבים ומתמטיקאי שלמד לבשל ניוקי ופסטה וכל מיני תבשילים מאמא שלו, ומאבא למד להכין בשר, ופתאום — בום!".

     

    חצי קילו בשר לראש

     

    הבום שהוא מדבר עליו נולד מתוך משבר תעסוקתי. אחרי 20 שנה בתחום ההיי־טק הוא נבעט מהסיסטם והחליט לקחת שנת חופש, כדי ללקק את הפצעים ולבלות יותר עם המשפחה. אז גם התחיל לבשל, וכיאה לארגנטינאי גאה, הבשר היה תרתי־משמע, במרכז הפריים, כאשר נטע, רעייתו, שהיא צלמת, מתעדת את המנות שהוא מכין.

     

     

     

    צילום : ידיעות אחרונות
    צילום : ידיעות אחרונות

     

    "העליתי את הצילומים לסטורי ולפיד באינסטגרם, אבל שום דבר לא תפס", הוא משחזר. "אחרי חודשים שבהם המספרים לא זזו לשום מקום, התחלתי ללמוד את פלטפורמת האינסטגרם וגיליתי איך אפשר לקדם את עצמך — למשל איך לצלם את האוכל ולכתוב את התוכן בצורה שתגרום לקהל לענות לך ולפתח איתך דיאלוג. בחנתי גם פרופילים של אנשים מצליחים בתחום הקולינרי — שפים שמעלים סטייקים שהלסת נפלה לי מהם. רציתי לדעת איפה אני יכול להשתפר, ולמדתי מתכונים חדשים. סגרתי את הפרופיל הכללי שלי באינסטגרם, ופתחתי פרופיל נישה ייעודי".

     

    לפרופיל החדש הוא קרא Meat Curator (אוצֵר בשר). "אנחנו הארגנטינאים צורכים חצי קילו בשר לראש. גדלתי ליד האסאדו, וכילד, הבילוי היה ללכת עם ההורים לקצבים בבאר־שבע כדי למצוא את הנתחים הארגנטינאיים". מייסלוס גייס את זיכרונות הילדות והפך את הקרניבוריות ללב העשייה שלו, ומהר מאוד הנתונים החלו להמריא.

     

    "תוך חודשיים אנשים מכל העולם התחילו לתייג אותי. זה קרה בשוונג, יש לי אפילו עוקבים מארצות מוסלמיות. אחת התמונות שלי — כבש בתנור — קיבלה מיליון צפיות. והיו גם כאלה שהיו להן שתי מיליון כניסות. ההצלחה קרתה גם בזכות זה שהפעלתי את המוח המתמטי שלי והייתי מאוד מתודולוגי — שמתי תמונות בשעות מסוימות, בצורה מסוימת ובזוויות מיוחדות. מאחר שמדובר בפלטפורמה ויזואלית, הכי חשוב זה הפרזנטציה — איך התמונה נראית. אני מאוד פדנט ולוקח ברצינות כל מה שאני עושה, ובזכות זה אנשים נהנים להיות בפיד שלי והתפתחה אצלי קהילה. אנשים מבקשים מתכונים והבהרות לדברים שהעליתי. אני עונה לכולם. ואם אני מעלה משהו שבישלתי ולא נראה טוב, יורדים עליי ואני חוטף בראש. מכסחים אותי. מלא כותבים לי איך זה שיש לי כל כך הרבה עוקבים, למרות שאני לא יודע לבשל. יש גולשים אנטי־ישראלים, שמאשימים אותנו שגנבנו את האוכל מהערבים. הרשתות החברתיות מלאות באנשים שעשו לעצמם ספורט — להציק לאחרים. אני משתדל להיות חיובי".

     

    מתי הבנת שאתה סיפור הצלחה?

     

    "יצאנו למסע של ברביקיו בארה"ב, והסתובבתי חמוש בכובע שעליו מודפס הלוגו של הבלוג שלי. בכמה מקומות אנשים זיהו אותי והתחילו להוציא לי מנות".

     

    מייסלוס נתקל בהתנגדויות גם בגלל סגידתו לבשר. "בקרב החסידים שלי לא תמצא צמחונים", הוא מחייך. "אבל הצמחונים והטבעונים לא מתעלמים ממני. אני כל הזמן נתקל באלימות מילולית. עוד לא הגיעו אליי הביתה, אבל אני מקבל תגובות זועמות: 'מסכנה החיה הזאת והזאת', 'הלובסטר מסכן'. אפילו שאני מכין סושי, כותבים לי: 'זה משהו חי'. אני לא מתייחס יותר מדי לקללות ולנאצות. גידלתי עור של פיל".

     

    ומה עמדתך לגבי טרנד הטבעונות והצמחונות?

     

    "מותר להם. יש לטבעונים את הפּאשן הזה, ואני לא אצא נגדם. אני לא מחפש ריב עם צמחונים. כשבא אלינו צמחוני הביתה הוא תמיד ימצא מה לאכול", הוא אומר, אבל מודה שהממלכה שלו היא לגמרי קרניבורית. על מרפסת הבית באור־יהודה, שם מארחים המייסלוסים את החברים לגריל, ניצבים גריל אסאדו, גריל גז, מעשנות וטאבון שבנה לבד, ממנו הוא שולף פיצות נפוליטניות דקות מחד ורגלי כבש מאידך.

     

    אני לא אקדוחן להשכרה

    למייסלוס אין אמנם כוונות לפתוח מסעדה ("זה נראה לי עבודה מאוד קשה. לעמוד הרבה שעות על הרגליים"), ומסתפק באירוח ("אני משקיע את הלב בכל מנה. מכין אפילו קובות, מפרום וקוסקוס. אני בחור רגשי ולוקח קשה אם האורחים לא נהנים") ובהנפקת מוצרים: מייסלוס מתקין בירה בעצמו, מעשן בשרים, ואפילו מייצר יין יחד עם אחיו, שזכה לשם "שאטו מריוס", על שם מסעדה בריו שבה ביקורו במהלך המונדיאל האחרון.

     

    איפה אני יכול לרכוש את היין המשפחתי?

     

    "אני לא מוכר כולם, אני עושה הכל רק בשביל הכיף. אני גם לא עושה באינסטגרם תוכן שיווקי. אני אמנם מקבל כעת שלל מוצרים, מסכינים ועד מתקני גריל, אבל אם זה מוצר לא טוב, ואני לא מתחבר אליו, אני לא אציג אותו. אני לא אקדוחן להשכרה. לפעמים מזמינים אותי לאכול בחינם במסעדות בשר והמבורגרים, אבל אני לא רץ אליהן. מעדיף לאכול בבית".

     

    עכשיו הוא גם מתכנן לעבוד עם חברות מזון ולפתח להן מתכונים, כולל רטבים ותבלינים שקשורים לבשר, "ואשתי ואני אף עומדים לפתוח חברת מדיה, ונעזור למותגים להתנהל נכון באינסטגרם", הוא אומר.

     

    בכלל, חלק גדול מההצלחה שלו הוא זוקף לזכות רעייתו, נטע. "אני כלום בלעדיה. הכרנו במקרה בשינקין, בחנות של חברים משותפים. רדפתי אחריה כמה חודשים עד שהיא נפלה בפח. היא התאהבה דבר ראשון בפאות הלחיים הארוכות שלי, ותזרוק אותי אם אגלח אותן". לדבריו היא לגמרי העזר כנגדו, ולצד הצילום, התפקיד שלה בכוח זה "קניות, לסדר לפני הצילומים, לנקות אחרי".

      

    צילום : ידיעות אחרונות
    צילום : ידיעות אחרונות

    נטע יודעת שבגלל הצילומים שלה נשים מתחילות איתך?

     

    "בחורות מכל העולם מוכנות לטוס כדי לאכול אצלי, ואני עונה להן שאשתי לא תאהב את זה. נטע צוחקת ושואלת: 'הן יודעות לעשות כלים?'. ככה זה, ברגע שאתה סלב באינסטגרם, נשים מתחילות איתך. אמרתי לאשתי שתפתח פרופיל מקביל אליי, כדי שיירדו ממני", הוא צוחק.

     

    אתה בעניין של טלוויזיה?

     

    "יכול להיות שארצה לעשות גם טלוויזיה. בכל מקרה, אני לא רואה תוכניות ריאליטי ולא יודע אם אלך לאחת כזאת. בפרופיל שלי יש אפס שליליות. אני מנסה לשמור על תדמית נקייה וחיובית ולא מתווכח, מקלל, משמיץ או רב עם אנשים. הציעו לי לעשות תוכנית ריאליטי ידועה, בגלל שאני מותג חזק. אבל סירבתי. אני מפחד מריאליטי, שם אוהבים לייצר דרמות ומניפולציות. הרי אני לא אוכל לשלוט על מה שישודר, וכשאני מבשל יש רגעים שאני משתגע, אשתי עדה לכך. אני לא רוצה שיראו אותי ככה, אבל אם יציעו לי לשפוט, בהחלט אסכים להופיע".

     


    פרסום ראשון: 29.01.19 , 19:51
    yed660100