"כשאני שוטף כלים אני שר בקול רם, עד שהילדים מבקשים שאפסיק"

יו"ר הימין החדש, נפתלי בנט, מה המאכל הביתי האהוב עליך?

 

"אני מאוד אוהב את הרוסטביף שאמא שלי מכינה. מלא בשום ובצל. פעם בכמה חודשים אנחנו אוכלים את זה וזה נחשב חגיגה. ההורים שלי שניהם אמריקאים וימי ראשון היו ממש פסטיבל אוכל משפחתי. אבא שלי ז"ל היה מכין לנו שניצל מרסלה – שניצל עם יין ולימון – וזה היה ממש יום חג. הוא גם היה מכין פנקייק ועד היום אני מתגעגע לפנקייק של אבא שלי".

 

מתי יוצא לך להיות במטבח?

 

"כל בוקר. אני אחראי להעיר את ארבעת הילדים, להכין להם את הסנדוויצ'ים ולפזר אותם בבתי הספר מכיתות א' ועד ח'. כל אחד מבקש סנדוויץ' לפי ההעדפות שלו: מיכל רוצה טונה עם בצל, אבל אם דוד רואה בצל בפנים אז הלך על הסנדוויץ'. מיכל רוצה אחד טונה ואחד נוטלה, ודוד רוצה אחד טונה ואחד חביתה, אביגיל רוצה חומוס וחמוצים, ויוני בכלל רוצה כריך בריאות של חביתה וירקות. אל תשאל, זה סיוט".

 

מה אתה יודע לבשל?

 

"אני בשלן לא רע בכלל ומומחה לעוף. יש לזה גם הסבר: גילת ואני גרנו חמש שנים במנהטן כשהיא הייתה שפית הקינוחים של מסעדה מאוד נחשבת (מבקר המסעדות של 'הניו־יורק טיימס' כתב על גילת 'הקינוח שלה השיב לי את האמון בקרם ברולה'), ובגלל העבודה היא הייתה מגיעה הביתה דקות לפני כניסת השבת. במשך חמש השנים האלה, כשהייתי מנכ"ל בסטארט־אפ שלי 'סיוטה', הכנתי כל יום שישי עוף – כל פעם בטעם אחר. עוף עם שום, בצל, סויה, קוקה־קולה".

 

אז מי הבשלן בבית, אתה או גילת?

 

"גילת. כל שישי היא אופה חלות והיא ממש טובה בזה. בערב שבת התפריט די קבוע: שני מרקים (מרק עוף בסגנון אמא ומרק ירקות), בשר, רוסטביף, פרגיות וסלט חסה אמריקאי עם אגוזי מלך טחונים. גילת גם מכינה את הקינוחים של שבת, אבל אני לא נוגע כי אני בדיאטה".

 

איך היה המעבר של גילת החילונית מהמטבח הלא כשר שכל כך הטריד את נתניהו למטבח כשר בבית דתי?

 

"גילת מעולם לא בישלה אוכל לא כשר במובן של בשר וחלב יחד. היא הייתה בקינוחים. היא גדלה בבית חילוני שלא שמר כשרות, אבל מאז ומתמיד בישלה אוכל כשר.

"הכרתי את גילת כשהייתי חייל משוחרר והיא מש"קית חינוך שאירגנה שיחות של בוגרי צנחנים עם נוער. אני הייתי אחד הלוחמים. הפגישה הראשונה שלנו הייתה בגבעת התחמושת. ראיתי בחורה יפיפייה, מהממת. אבל היא חילונית ואני דתי ואמרתי לעצמי מה מו מי? ואז היא התחילה איתי בצורה אסרטיבית: עוד טלפון ועוד טלפון עד שנפל לי האסימון.

"בסוף החלטתי להזמין אותה לארוחת ערב שבועות בדירה השכורה בירושלים. לא דירה בעצם. זה היה מרתף נטול חלונות שחילקו אותו לשניים עם דיקט, ועל כל חלק שילמו 300 דולר. הכנתי לה פסטה אוליו עם שמן זית ושום. היא באה יפיפייה והביאה שמן זית בתוך בקבוק פלסטיק של קינלי. ואני התלהבתי: מושבניקית עם שמן זית. אחרי שנתיים התחתנו".

 

מה הסגנון שלך יותר באוכל: מזרחי או אשכנזי?

 

"ישראלי. גילת אוהבת יותר מזרחי, אבל לי יותר קשה עם דג מזרחי. אני לא מתחבר לזה".

 

שוטף כלים או מפנה למדיח?

 

"גם וגם. ימי חול זה למדיח. ימי שבת אני שוטף הכלים הבלעדי. בסוף הארוחה זה נוהל: גילת פורשת לנוח ואני אחראי על כל הפינוי והשטיפה. הילדים עוזרים בפינוי, שטיפת הכלים זה נטו אני. בדרך כלל אני שר בקול רם כשאני שוטף כלים, עד שנמאס לילדים ואז הם מבקשים שאני אפסיק".

 

יש לך במטבח איזה פריט עם ערך רגשי או סמלי במיוחד?

 

"יש תמונה שקיבלתי במתנה מההורים של עמנואל מורנו ז"ל. בלידה של הבן הקטן שלי דוד־עמנואל שהיום הוא בכיתה א', הם הכינו לנו תמונה עם הרבה משפטים של דוד המלך".

 

יצא לך לקבל החלטות פוליטיות במטבח?

 

"לגמרי. ה־החלטה להקים את 'הימין החדש' קרתה אצלי במטבח בדיוק בשולחן שבו אנחנו יושבים עכשיו ומדברים. על השולחן ישבו אופיר (בעלה של איילת שקד – י"ק), איילת, גילת ואני. באותה שבת ישבנו משהו כמו 4־5 שעות עד שהחלטנו ללכת על זה".

 

גילת מעורבת בקמפיין ובהחלטות הפוליטיות שלך?

 

"לא. גילת מנהלת את המשפחה שלנו וגם מנהלת קריירה של מדריכת הורים מאוד מוצלחת. אני מעדכן אותה, לפעמים מתייעץ איתה. היא חיה בתוך העם, יש לה שכל ישר והרבה פעמים ראייה שהיא מחוץ לבועת הפוליטיקאים. ואני מאוד אוהב את זה".

 

איזה פוליטיקאים התארחו אצלך במטבח?

 

"איילת שקד ויאיר לפיד. זהו. אחרי בחירות 2013 ראיתי שנתניהו לא מוכן להכניס אותי לממשלה אז יצרתי קשר עם לפיד והברית ביננו נולדה סביב השולחן הזה אצלי במטבח. הייתה לנו סדרת פגישות כאן ולמדנו להכיר אחד את השני".

 

מה חשבת על הנאום של גנץ השבוע?

 

"ההפקה הייתה מושקעת ומוצלחת. ביום שלישי בלילה קם השמאל החדש ולהערכתי הוא יאגד מאחוריו את מצביעי לפיד, גבאי ולבני. הוא נתן מופע שהרשים אותם".

 

הוא יכול להיות מועמד לראשות הממשלה מול נתניהו?

 

"להודיע שאתה מועמד לראשות הממשלה כל אחד יכול. גם לפיד הודיע, גם גבאי הודיע. אני לא רואה שום הבדל בעמדות בינו לבין לפיד. לא הצלחתי לזהות הבדלים ביניהם אפילו במיקרוסקופ. אני רואה שיש בהלה להגדיר את עצמך כשמאל".

 

כי הפכתם את השמאל לקללה?

 

"אני לא חושב שזאת קללה. שמאל ציוני זה דבר לגיטימי וראוי. המבחן הגדול שלנו יהיה ברגע שטראמפ יניח את עסקת המאה שעיקרה מדינה פלסטינית על מרבית שטחי יהודה ושומרון. אם הימין החדש יהיה מספיק גדול נוכל לבלום את זה. אבל אם לצד נתניהו יהיו גנץ, לפיד ולבני אז נראה התקפלות גדולה. זה הימין החדש מול השמאל החלש".

 

למה הימין מתנפל ככה על גנץ? זה נראה כאילו אתם מבוהלים מההצטרפות שלו לזירה הפוליטית.

 

"בני גנץ הוא אדם נחמד שחפץ בטוב, אבל אנחנו לא מדברים פה מי השכן הנחמד אלא מי יהיה שר הביטחון הבא ומי ינהל את מדיניות הביטחון של ישראל. גנץ ובוגי מובילים תפיסה של תיקו מול האויב שלא חותרת לנצח אלא רק לחזור הביתה בשלום. אני מוביל תפיסה של ניצחון והכרעה. ניצחון מול תיקו".

 

אתה עושה לעצמך חיים קלים, כי בסוף יש ראש ממשלה ויש קבינט.

 

"חד־משמעית גם ראש הממשלה שותף לאירוע הזה. מדיניות הביטחון זה שר הביטחון והרמטכ"ל שצריכים ליזום. מי שיזם והציג תוכנית בקבינט להילחם במנהרות היה אני, כשהייתי שר הכלכלה. זה לא הגיוני. לו היו מקבלים את תפיסתי מההתחלה מבצע צוק איתן היה נגמר אחרי חמישה ימים ולא אחרי 50 יום. ולו היו מקשיבים לבוגי וגנץ עד הסוף לא היינו משמידים 30 מנהרות טרור ותושבי אשקלון, שדרות ובאר־שבע היו חוטפים את פיגוע יום הכיפורים עם מאות או אלפי הרוגים".

 

אז פתאום גילית שגנץ הוא בעצם רמטכ"ל כושל?

 

"אני לא נותן לו ציון אלא מדבר על התפיסה שלו. תפיסה ארוכת שנים שאומרת: 'בוא לא נתעסק עם האויב, בוא ננתק ממנו מגע ואולי הוא לא יתקוף'. אבל אנחנו במזרח התיכון ואת האויב צריך לנצח".

 

איך הולך עם "הימין החדש"? זה תופס?

 

"מאוד. אנחנו ימין ערכי, ציוני, ארץ ישראל הטובה ואנחנו מאוד אופטימים".

 

על מה מתבססת השאיפה שלכם לקבל 15 מנדטים? כרגע זה נראה רחוק מאוד.

 

"אנחנו עומדים על 8־9 מנדטים ואנחנו חותרים למספר דו־ספרתי יפה. אנחנו רוצים להיות המפלגה השנייה בגודלה בממשלה".

 

וזה אומר תיק הביטחון לנפתלי בנט?

 

"תלוי במנדטים. אנחנו שואפים להוביל את הביטחון במדינה ואת מערכת המשפט. וגם רוצים השפעה כלכלית משמעותית. אנחנו לא סוציאליסטים".

 

"הימין החדש" שלכם הוא יותר חילוני ופחות דתי, נכון?

"אנחנו מפלגה ישראלית. אנחנו ימין שמחבר בין דתיים לחילונים והמון חילונים ומסורתיים שלא הרגישו שהם יכולים לבוא לבית היהודי כי זו מפלגה דתית, באים אלינו".

 

איך אתה מסביר שבמשך עשור הימין לא הצליח להצמיח מנהיג או יורש לנתניהו?

 

"אחרי עידן נתניהו אני מתכוון להתמודד לראשות הממשלה ולהיות מועמד הימין, ואני מתכוון לנצח".

 

איך תוכל לשבת בממשלה עם נתניהו, אחרי העדויות שהוא ניסה לפגוע בתדמית של אביך ורעייתך?

 

"הגבתי בחריפות גדולה מאוד על אירוע מלפני שש שנים ואני לא מתכוון לדוש בזה היום. מדינת ישראל צריכה היום שיתוף פעולה בין נתניהו לביני".

 

אתה מרגיש בנוח עם הקמפיין האגרסיבי של נתניהו נגד המשטרה, פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה?

 

"אני מכבד ומעריך את היועץ המשפטי לממשלה. אני מכיר אותו הרבה שנים ואני בהחלט אגבה כל החלטה שהוא יקבל. זאת החלטה משפטית ואני מאמין שהיועץ יפעל במקצועיות, בממלכתיות ובשיקול דעת".

 

ולקינוח, מה אתה הכי אוהב לקינוח?

 

"המנה של גילת: עוגת שחיתות של קרמל וקרמים והכל. אבל את זה אני יכול לאכול פעם בשנה".

 

מתכון לשבת: עוף באננס מקופסת שימורים

 

עד היום עוף באננס הוא הגרסה האהובה עליי מימינו במנהטן. זו מנה שמזכירה לי נשכחות. שיהיה בתיאבון.

 

מרכיבים:

אננס מקופסת שימורים

עוף שלם או 4 כרעי עוף (זו ההעדפה שלי)

3 בצלים

1 ראש שום

שמן, מלח, פלפל

3 כפות סויה

 

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים היטב את שלושת הבצלים ואת ראש השום.

 

אחרי שהבצל והשום זהובים, מוסיפים לתוך הסיר את קופסת האננס, עם הסירופ הנלווה, בקוביות או בטבעות.

 

מוסיפים את הסויה ומשאירים את התערובת על אש בינונית עד שהיא נהיית סמיכה. לבחוש כל הזמן.

 

מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור, גרוס או טחון לפי הטעם האישי.

 

במקביל, מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש לטמפרטורה המקסימלית למשך כ־10 דקות, זאת כדי לצרוב אותו.

 

שופכים את התערובת על העוף, מכסים את התבנית ונותנים להתבשל בתנור כ־45 דקות ב־180־200 מעלות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים