קנו מטבח, שלמו כשתקבלו

יצרניות הריהוט מחפשות דרכים להרגיע את הלקוחות נוכח המשבר בענף • בעלי דקור החדש: "כדי לשקם את המותג אנחנו מעבירים את הסיכון אלינו" • גם ביתילי ו–IDdesign הציעו להקטין את התשלום מראש

יצרניות הריהוט מנסות להתמודד עם המשבר בענף: חברת המטבחים דקור, שקרסה ונמכרה לבעלות חדשה, הכריזה כי מזמיני מטבח עשוי בהזמנה ישלמו עליו רק במועד האספקה, ללא כל תשלום מראש – גם אם מחירו עשרות אלפי שקלים. לאחרונה גם הרשתות ביתילי ו־IDdesign הציעו תשלום של 10% מראש בלבד, ותמורת 200 שקל נוספים קבלת ביטוח בנקאי לסכום שכבר שולם.

 

החשש של לקוחות, שגם הביא לירידה במכירות, מתעצם נוכח הקריסות האחרונות, כשלקוחות מצאו סניפים שנסגרו מהיום להיום, כמו רשת ארונות ההזזה הרדור, רשת הספות פרנקו פרי, ורשת פתרונות הזכוכית שבירו. במקרה של הרדור ופרנקו פרי, שפעלו במתחם דיזיין סנטר בבני־ברק, היו צרכנים שהזמינו במקביל משתי הרשתות ונותרו ללא ריהוט, ללא ארונות – ועם הפסד של עשרות אלפי שקלים.

 

ענף הרהיטים מסווג כענף בסיכון גבוה – על פי דן אנד ברדסטריט ברמת סיכון דומה לזו של מסעדות. לאורך השנים היו בו שלל קריסות וסגירות, כדוגמת רהיטי שגם, מטבחי דו איט, חמישה נגרים, הרמוניה לבית, פז מטבחים, קסטיאל ותת־הרשת לצעירים קסטיאל as is, וכן מטבחי דקור עצמה.

 

דקור קרסה לפני כשנה אחרי 40 שנות פעילות, אחרי שצברה חובות של 120 מיליון שקל, ונמכרה בידי נאמני בית המשפט, כשהיא מותירה עשרות לקוחות שהזמינו מטבח, שילמו עליו וטרם קיבלו אותו. הבעלים החדש, יריב קרן, קנה את הפעילות, ההזמנות והמוניטין. את מגרש המפעל בקריית־גת רכשה קבוצת אלבר מימונית.

 

 
יריב קרן | צילום: דנה קופל
יריב קרן | צילום: דנה קופל

 

 

קרן הסביר ל"ממון" את היוזמה החריגה בצורך לשקם את המותג. לדבריו, "לפני חודשיים העתקנו את המפעל מקריית־גת לבית־שמש, ובמקביל, במסגרת התייעלות שאני מיישם בחברה, מכרנו קווי ייצור וקווי הרכבה רובוטיים לכמויות גדולות שלא היו בשימוש, והיו 'גדולים' על המפעל. במפעל החדש בבית־שמש אני מייצר מטבחים ודלתות חוץ באיכות וברמה שהיו מזוהות עם המותג.

 

"מצבר ההזמנות שרכשנו, 30% כבר סופקו למזמינים באמצעות הסדרי תשלום (תוספת מעבר למה ששולם, נ"ז), ו־20% יסופקו השנה. 50% הנוספים ויתרו על ההזמנה והמקדמה ששילמו".

 

יצוין כי במפעל נקלטו 30 עובדים, לעומת 160 בבעלות הקודמת של יוסי אלקובי, שנותר בחברה עם אחזקת מיעוט.

 

קרן אמר ל"ממון": "כדי לשקם את המותג אנחנו מעבירים את הסיכון אלינו – גובים את מחיר המוצר רק בזמן האספקה, ומממנים את עלויות הייצור. זה מה שעושים כשאתה רוצה לשקם מותג שצרכנים נפגעו ממנו. גם מטבח ב־100 אלף שקל לא ידרוש תשלום מראש.

 

"ההצעה הזו שונה מכל חברת רהיטים אחרת, ובימים אלה אנחנו יוצאים בקמפיין דיגיטלי בנושא. מחמישה סניפים השארנו את הסניפים בהרצליה פיתוח ובירושלים, ובהמשך תיפתח חנות מפעל בבית־שמש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים