yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: יובל חן
    חדשות • 05.02.2019
    רוב הציבור היהודי: לתקן את חוק הלאום
    סקר חדש שנערך בקרב הציבור היהודי בישראל, על רקע המחאה לתיקון חוק הלאום, קובע: 52.7% אומרים כי יש להוסיף לו את המילים "דמוקרטיה ושוויון זכויות לכל האזרחים" • 75.2% סבורים: השוויון האזרחי חייב להיות מעוגן בחוק יסוד
    גואל בנו

    סקר שנערך על רקע מחאת הדרוזים קובע: יותר מ־50% מהציבור היהודי בישראל מתנגד לחוק הלאום או חושב שיש מקום לערוך בו תיקונים.

     

    הסקר נערך ביוזמת המטה לתיקון חוק הלאום, ובוצע על ידי מנו גבע ומינה צמח ממכון המחקר "מדגם" בשיתוף "אייפנל". השתתפו בו 509 בני אדם בגילאי 18 ומעלה, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל.

    אמאל אסעד, מיוזמי המחאה לתיקון חוק הלאום | צילום: מוטי קמחי
    אמאל אסעד, מיוזמי המחאה לתיקון חוק הלאום | צילום: מוטי קמחי

     

    נתונים נוספים: 75.2% מהציבור היהודי חושב כי השוויון האזרחי חייב להיות מעוגן בחוק יסוד; 42.6% סבורים שהעיגון צריך להיות במסגרת חוק הלאום הנוכחי, וכי יש לתקן אותו. 32.6% חושבים שהשוויון האזרחי צריך להיות מעוגן במסגרת חוק נפרד. רק 10% מהציבור סבורים שהשוויון האזרחי אינו צריך להיות מעוגן בחוק.

     

    נתונים נוספים: יותר מ־50% מהציבור היהודי בישראל מתנגד לחוק הלאום או חושב שיש מקום לתקנו. 52.7% אמרו כי יש להוסיף לחוק הנוכחי את המילים "דמוקרטיה ושוויון זכויות לכלל אזרחי המדינה". כחמישית מהציבור, 22.4% בלבד, מתנגדים להוספת מילים אלו לחוק. ל־25% אין עמדה מובהקת בנושא.

     

    הסקר מראה בנוסף כי 61% מהציבור היהודי בישראל מאמינים שזהותה הדמוקרטית של המדינה צריכה להיות בקנה אחד עם זהותה היהודית.

    40%

     מהציבור היהודי בישראל מאמין שהשוויון האזרחי בחוק צריך לחול על כלל המיעוטים במדינה, ולא רק על מיעוט מסוים דוגמת העדה הדרוזית. רק 13% חושבים שלא צריך לבצע שינוי.

     

    תא"ל (מיל') אמל אסעד, מראשי המטה לתיקון חוק הלאום, אמר: "אנו רואים כי גם הציבור היהודי במדינה מבין את החשיבות בתיקון החוק, והצורך בשמירה על דמותה הדמוקרטית של המדינה לצד צביונה היהודי. כפי שחזרנו ואמרנו, אנו לא מתנגדים לחוק הלאום ואנו בעד הגדרתה של המדינה כמדינת הלאום של העם היהודי. עם זאת, לצד זה חייבים לעגן גם את השוויון האזרחי לכלל האזרחים במדינה ברוח מגילת העצמאות".

     

    פעילי המטה לתיקון חוק הלאום פעלו בשבועות האחרונים מול ראשי המפלגות ומול מועמדים בולטים לכנסת בדרישה שיתחייבו לתיקון חוק הלאום מיד אחרי הבחירות הקרובות, ויוסיפו לחוק את המילים "דמוקרטיה ושוויון לכלל אזרחי המדינה ברוח מגילת העצמאות".

     

    הפעילים ערכו הפגנת מחאה ליד ביתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בקיסריה, וכן נפגשו עם שר האוצר משה כחלון ועם שרת המשפטים איילת שקד - ודרשו מהם לתקן את החוק. הם זכו להצהרת תמיכה מצד יו"ר חוסן לישראל, הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ - שהכריז כי יפעל לתיקון החוק. יו"ר יש עתיד יאיר לפיד, יו"ר מפלגת העבודה אבי גבאי, יו"ר גשר אורלי לוי־אבקסיס, יו"ר התנועה ציפי לבני, יו"ר תל"ם משה בוגי יעלון ויו"ר אחי ישראלי עדינה בר־שלום התחייבו גם הם לפעול לתיקון החוק. 

     


    פרסום ראשון: 05.02.19 , 00:03
    yed660100