שתף קטע נבחר

מליבה ועד חוק צהר: מאזן הניצחונות וההפסדים של החרדים

קצבאות הילדים שקוצצו בכנסת ה-19 עודכנו, תקציב הישיבות הגיע לשיא של כל הזמנים - והתנאי לתקצוב בלימודי ליבה בוטל. לצד זה, רשמו החרדים גם כמה כשלונות במקוואות וברישום לנישואים

צילום: shutterstock
החרדים לא הצליחות לבטל את מיזם "צהר" (צילום: shutterstock)

 

לא רק יחסי הדת והמדינה עמדו במוקד הדרישות הקואליציוניות של המפלגות החרדיות בראשית הקדנציה, אלא גם רווחת המגזר (ואגב כך, לעתים, גם אוכלוסיות נוספות), כאשר אחד המהלכים הראשונים היה עדכון קצבאות הילדים שקוצצו על ידי לפיד כשר אוצר.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >> 

 בתחילה דרשו ש"ס ויהדות התורה את העלאתן לגובה המקורי, אך לבסוף התפשרו על תוספת של כמה עשרות שקלים בלבד, בתמורה לכך שהמדינה תפתח תוכנית חיסכון לכל ילד שבה תופקד יתרת הסכום שקוצץ. החרדים אף דאגו כי הכספים יועברו להורים רטרואקטיבית מתאריך הקמת הממשלה.

 

ניצחו בליבה, הפסידו ב"צהר"

כ"תרופה" לגזירה נוספת של לפיד, זינק תקציב הישיבות והגיע לשיא של כל הזמנים - כ-1.2 מיליארד ש"ח בשנה בתקציב המדינה לשנים 2017-2018. זאת ועוד: באוגוסט 2016 תוקן חוק לימודי חובה - גם הוא מתקופת ממשלת "ברית האחים", בנט ולפיד - כך כך שבתי הספר לא יידרשו עוד ללמד מתמטיקה, מדעים ואנגלית כתנאי לקבלת תקציבים מהמדינה, אלא שר החינוך יוכל לקבוע בעצמו קריטריונים לתקצוב המוסדות.

 

ביטול חובת לימודי הליבה כתנאי לתקצוב (באדיבות ערוץ הכנסת)

 

לעומת זאת, את "חוק צהר" שאושר גם הוא על ידי הכנסת ה-19 והביא לפתיחת אזורי הרישום לנישואים, ולהגברת התחרות לרבנות הראשית - לא הצליחו החרדים לבטל.

 

גם הניסיונות למנוע בחקיקה טבילה של נשים במקוואות הציבוריים שלא בנוכחות בלנית מטעם המועצה הדתית לא צלחו. בעקבות מחאת "תנו לטבול בשקט" של כמה ארגונים דתיים-ליברלים והתייצבות היועמ"ש לצדם, נאלץ מנכ"ל המשרד לשירותי דת לפרסם הנחיה האוסרת על המועצות להתנות את הטבילה בפיקוח מפעילת המקווה, ובכנסת נבלמה הצעה להתיר זאת בחוק.

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיזם החתונות של "צהר" לא נפגע
מיזם החתונות של "צהר" לא נפגע
צילום: shutterstock
מומלצים