חגיגה בשווארמה

איך הפכה מסיבת השישי בצהריים של שווארמייה במרכז תל־אביב למוקד עלייה לסלבס כמו אייל ברקוביץ', עומר אדם, דנה פרידר ואדל בספלוב. הכל קרה במקרה, כשהבעלים של שווארמת "נורמן" מחוץ לקניון גינדי התחילו לנגן מוזיקה שמחה שתלווה את הניקיונות של סיום השבוע. לאט־לאט הנוהל הזה הפך לחפלה שמלווה בחלה מתוקה, מטבוחה, חצילים, שניצלים וכמה דרינקים. גם הלקוחות הקבועים הצטרפו לחגיגה והתוצאה: קבלת שבת אותנטית בלב העיר הגדולה

שישי בצהריים, אני נכנסת ל"נורמן" - שווארמייה ממותגת במיוחד, אבל מה שמצחיק הוא שאני לא מבחינה במוט השווארמה השגרתי, וגם לא בסועדים שידיהם אוחזות בפיתה לבל תתפקע. מה שכן, יש כאן המון פרצופים שכולנו מכירים מתוכניות הריאליטי ומהביצה: דנה פרידר, אדל בספלוב, אייל ברקוביץ', עומר אדם בדיוק עזב (אני צריכה לעבוד על הטיימינג שלי) ועדי לאון נעדר מסיבות מובנות. אז מה בעצם קורה כאן?

 

לפני כחצי שנה נפתחה מחוץ לקניון גינדי תל־אביב שווארמיית בוטיק מפונפנת כיאה ללוקיישן. מאחורי השווארמייה עומדים שני חברי ילדות — איתן חנייא וזיו אסולין, שחלמו על עסק משותף.

 

"עד לפני מספר שנים גרתי בחו"ל וחזרתי לארץ בגלל החמרה במצבי הבריאותי. כאשר הגעתי לבדיקות, נאמר לי שאני זקוק להשתלת כליה, זה רגע שאתה מרגיש שהעולם שלך מתהפך, כל החיים משתנים מבלי שיש לך אופציה לבחור. אז עברתי השתלה ולאחר מכן שיקום לא קצר, ואז התחלתי לחשוב מה אני רוצה לעשות בחיים שלי. כשהייתי ילד, היה לי חלום לפתוח שווארמה, והחלטתי שזה הזמן ללכת על זה, כי החיים קצרים. קניתי זיכיון של שווארמה ידועה בראש פינה ופתחתי מקום משלי", מספר חנייא. אבל אז, הוא אומר, הבין שזה לא באמת החלום שלו. מה שהוא רוצה לעשות זה להמציא את הסיח, שווארמייה שעדיין לא קיימת — "משהו עם קונספט שונה מאשר רק בשר, טחינה וסלטים זולים בתוך פיתה", הוא אומר.

 

למשימה גויס חבר הילדות זיו אסולין, ויחד החליטו שני הצעירים בני ה־33 לייצר ממלכת שווארמה בסטייל. "חשבנו המון על האוכל שיוגש, על חומרי הגלם שבהם נשתמש ועל עיצוב המקום. המטרה הייתה ליצור 'שווארמה בוטיק', שתגיש אוכל מהיר, אבל כזה שמתאים לאוכלוסייה של אנשי עסקים וסלבריטאים", אומר חנייא ומוסיף שגם בגלל שעות הפעילות הם שברו את הסיסטם, שהרי לשווארמייה שלהם אפשר לבוא גם בשעות הערב, ממש כמו למסעדה. "בלי לצאת עם ריח של עמבה וטיפת טחינה על החולצה".

 

צילום: גל זהבי, חברת מדיה פיפל
צילום: גל זהבי, חברת מדיה פיפל

 

 

כדי להצליח לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהצבתם, דרושה השקעה כספית לא מבוטלת ביחס לשווארמייה סטנדרטית.

 

"נכון מאוד. רק עיצוב המקום עלה לנו כמעט מיליון וחצי שקל, ומדובר במסעדה של 60 מטרים בלבד, וזה עוד לפני שהתחלנו לשלם שכירות בלב תל־אביב, אבל רצינו מקום מרכזי שייראה יוקרתי וירגיש ללקוחות כמו מסעדה. ולא פחות חשוב, השקענו בכך שריחות האוכל והטיגון יישארו אצלנו ולא ילכו עם הלקוחות להמשך היום שלהם".

 

גם את התפריט המאפיין דוכני שווארמה הם שידרגו, "שלא יהיה מצב שמישהו יגיע ולא ימצא מה לאכול, אז אנחנו מגישים שווארמת הודו ועגל, פרגיות, חזה עוף, שניצל ופלאפל, לצד 25 סוגי סלטים מיוחדים, כולל סלט שווארמה שהמצאנו! וכמובן יש צ'יפס וצ'יפס בטטה, והכל מגיע ברמת הגשה הכי גבוהה, בצלחת, בבאגט, בפיתה. המגוון הוא רחב אבל מדויק מאוד ללקוחות שלנו".

 

אחרי ההצלחה הראשונית, חנייא ואסולין החליטו שלסובב את הסיח זה לא מספיק, וצריך גם לתת בראש, ולכן התלבשו על ימי שישי. כן, השווארמה שלהם, הופכת כל שישי בצהריים (המקום כשר, הזמן קצר) למוקד עלייה עבור היפים והנכונים של העיר הגדולה, שמחפשים טעמים של בית. על השולחנות עולים סירים מלאים באוכל אמיתי, חלה של שבת במילוי מטבוחה, שניצל וחצילים מטוגנים. גם המוזיקה מתחלפת בהתאם ל"מוזיקת ניקיונות של יום שישי". או בקיצור, חפלה.

 

הבעלים איתן חנייא לא מוותר על סלפי עם הלקוחות המפורסמים. בתמונה: עם דנה פרידר
הבעלים איתן חנייא לא מוותר על סלפי עם הלקוחות המפורסמים. בתמונה: עם דנה פרידר

 

 

כמו הרבה דברים אחרים, הליין המיוחד של ימי שישי, התחיל לגמרי במקרה. "אני אדם חולה ניקיון", מעיד חנייא על עצמו," אז כמובן שכל בוקר וכל ערב המקום עובר ניקיון יסודי, אבל גם זה לא הספיק לי. החלטתי שבכל יום שישי המסעדה תיסגר לטובת ניקיון יסודי שבועי, והזמנתי את כל הצוות להשתתף במבצע. ניקיון יסודי ממש כמו שעושים בפסח. ככה היה למשך כמה שבועות, ואז בשישי אחד החלטנו לפנק את עצמנו באוכל ביתי, לפני שאנחנו מתחילים את הניקיונות", הוא מספר. "קנינו חלות והכנו מטבוחה, שניצלים וחצילים מטוגנים וזה יצא חלומי, אז הפכנו את זה להרגל — בכל שישי פינקנו את עצמנו בארוחה כיפית, ואת מה שנשאר היינו מחלקים לעוברים ברחוב, לחברים קרובים ולמשפחה. ואז זה פשוט קרה, אנשים התחילו להגיע לעסק ולשאול האם יש את המנה עם החלה, סיפרו שהם ראו בתיוגים באינסטגרם ושמעו מחברים. עשינו אחד ועוד אחד והבנו שיש ביקוש, ואנחנו כאן כדי לענות עליו".

 

תוך זמן קצר, הגיעו גם המפורסמים וכוכבי הביצה, שהפכו את שישי בצהריים לליין מיוחד של שווארמיית הבוטיק הזו. אז מה תקבלו כאן? חלה מתוקה או רגילה של מאפיית לחמים, במילוי מטבוחה שמבושלת במשך שמונה שעות על הגז, שניצל עם תיבול מיוחד וחציל מטוגן וקריספי - בשתי שכבות, לצד תוספות ושלל חמוצים. ויש גם מנה מושחתת שמיועדת לחבר'ה שמגיעים לפתוח שולחן ולחלוקה של עד חמישה סועדים.

 

"הקונספט של ימי שישי בצהריים מצליח יותר מכל ציפייה שהייתה לנו, ורק ממשיך לעלות בכל שבוע. בשישי האחרון מכרנו כמעט חמש מאות מנות בשעתיים בלבד. אנחנו מרגישים שיצרנו חוויה קולינרית שלא הייתה קיימת בארץ. היום אני יכול להגיד חד־משמעית שבן־אדם שאוכל אצלנו פעם אחת, בוודאות יחזור".

 

טל פרידמן
טל פרידמן

 

וכמה כל הטוב הזה יעלה לנו?

 

"צלחת שווארמה עולה 58 שקלים, וזה כולל לחמים וסלטים חופשי ותוספת אחת מבין ארבעת האופציות. שווארמה בפיתה עולה 38 שקלים. לגבי שישי, חלה במילוי נעה בין 34־28 שקלים ומגיעה עם חמוצים ותוספת, והמנה המושחתת שמתאימה לעד חמישה אנשים עולה 150 שקלים וכוללת סלטים ושתי תוספות".

 

והחלום?

 

"אנחנו כל הזמן חושבים כיצד להשתדרג ולהתפתח. עוד מעט נתחיל משלוחים ויהיו גם קינוחים, ואנחנו כבר מקבלים פניות לגבי זכיינות, ומתבלטים מתי הזמן הנכון עבורנו לגדול. הכי חשוב לנו לשמור על הרמה, אנחנו לא ממהרים לשום מקום".

 

אייל ברקוביץ'
אייל ברקוביץ'

יואב אליאסי (הצל)
יואב אליאסי (הצל)

עדן סבן
עדן סבן

ישראל קטורזה
ישראל קטורזה

אדל בספלוב־עבד
אדל בספלוב־עבד

עדי לאון
עדי לאון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים