סלט גריסים איטלקי עם גבינה צפתית, עגבניות ובזיליקום

מה צריך?

 

3 כוסות גריסי פנינה

 

9 כוסות מים

 

200 גרם גבינה צפתית 5% או 9% חתוכה לקוביות קטנות

 

20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות

 

3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות

 

1 בצל סגול קצוץ דק

 

1/4 כוס שמן זית

 

1 שן שום קצוצה

 

1 לימון סחוט

 

מלח ופלפל לפי הטעם

 

 

מה עושים?

 

1. מרתיחים בסיר 9 כוסות מים עם מעט שמן ומלח, מוסיפים את הגריסים ומערבבים מעט. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום, מבשלים כ־20 דקות או עד שהגריסים מוכנים. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.

 

2. מעבירים את הגריסים לקערה ומוסיפים להם את קוביות העגבנייה, עלי הבזיליקום, בצל קצוץ, שום קצוץ, ואת קוביות הגבינה הצפתית. מתבלים במלח, בפלפל, בלימון ובשמן זית ומערבבים.

 

(באדיבות השף צ'רלי פדידה של חברת סוגת)

 

ערכים תזונתיים למתכון באדיבות הדיאטנית ד"ר רלי אבל משירותי בריאות כללית: 3,403 קלוריות, 116.5 גרם חלבון, 100 גרם שומן, 505 גרם פחמימות ו־5.2 גרם סיבים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים