yed300250
הכי מטוקבקות
    דובר צהל
    חדשות • 18.02.2019
    פרישה עלומה
    לראשונה מזה 23 שנה מפקד סיירת מטכ"ל יסיים את הפיקוד על היחידה ויפרוש מצה"ל במקום להמשיך בשירות • למרות שהתפקיד מהווה מקפצה לעמדות הבכירות ביותר בצה"ל, אלוף־משנה ח', שהוביל את היחידה בשלוש השנים האחרונות, ביקש להשתחרר • דובר צה"ל: "קצין מקצועי ומוערך שביקש לממש שאיפות אישיות שאינן בתחום הביטחוני"
    יוסי יהושוע

    מפקד סיירת מטכ"ל, אלוף־משנה ח', יסיים את תפקידו בעוד כחודשיים ובאופן נדיר לא ימשיך לשרת בצה"ל ויפרוש לאזרחות, כך נודע ל"ידיעות אחרונות". מדובר בצעד חריג ביותר, שבו מפקד היחידה המובחרת ביותר בצה"ל לא ממשיך בשירות.

     

    אל"מ ח' גדל ביחידה וביחידות אגף המודיעין המובחרות ולא יצא מהן לתפקידים בצבא הגדול ולכן זהותו לא נחשפה מעולם, בניגוד לכמה מפקדים אחרים שיצאו וחזרו. הוא נחשב לקצין מצטיין ואהוד במיוחד ביחידה. הוא החליף בתפקידו את אל"מ שלומי בינדר, שעבר לפקד על חטיבת גולני, יצא ללימודים, ובשנה הבאה יתמנה למפקד אוגדה 91. במסיבת עיתונאים שנערכה לאחרונה בעזה הציג חמאס את כל המידע שאסף על פעולת צה"ל שנחשפה בחאן־יונס בנובמבר: הכוח שנכנס לעזה היה מורכב מחיילי סיירת מטכ"ל ומטרתו הייתה להתקין מכשיר האזנה על מערכת הקשר של חמאס. עוד אמר הדובר שבכוח לא היו חברים משתפי פעולה פלסטינים. לפי חמאס, סיירת מטכ"ל התכוננה לפעולה בשיתוף שב"כ במשך כמעט שנה, מינואר עד אוקטובר. לטענתם, ביום הפעולה חדרו 15 חיילי מטכ"ל לעזה בחסות הערפל, כשהם מצוידים בתעודות זהות מזויפות ובמסמכים המעידים שהם חברים בארגון הומניטרי כביכול. לפי חמאס, כלי הרכב והציוד הדרושים לפעולה הוכנסו לעזה דרך מעבר כרם שלום. כאשר אנשי הזרוע הצבאית ניסו לעצור את הכוח, החיילים הגיבו באש ונאלצו לסגת. מיד לאחר מכן בוצעה פעולת חילוץ נועזת. אם הדברים של חמאס נכונים, הרי שפרישתו של אל"מ ח' מגיעה כמה חודשים אחרי התקרית בחאן־יונס שבה נהרג סא"ל מ' ז"ל, ששירת ביחידה מיוחדת ושתמונתו לא פורסמה. הפעולה נחשבת בצה"ל לכישלון מבצעי.

     

    לאחר התקרית אמר הרמטכ"ל דאז גדי איזנקוט: "כוח מיוחד של צה"ל פעל במבצע בעל חשיבות גבוהה לביטחון ישראל. הכוח וכוחות חיל האוויר ניהלו קרב אמיץ בקור רוח ובגבורה. צה"ל חייב לסגן אלוף מ' יותר משניתן לספר".

     

    איזנקוט, מינה את אלוף ניצן אלון לעמוד בראש צוות לבחינת אופן השימוש בכוחות המיוחדים. לפי הודעת דובר צה"ל: "הצוות בראשות אלוף אלון בחן את האתגרים והעמדות למענה ברמה המטכ"לית, הרב־זרועית והבין־ארגונית של המערכים המיוחדים".   הצוות התבסס על לקחי התחקיר המבצעי שבחן את נסיבות התקרית. את הממצאים והלקחים שעלו לא ניתן לפרסם, אך ככל הנראה הם יובילו לשינויים משמעותיים.

     

    עד לפרישתו הנוכחית של אל"מ ח', כל מפקדי היחידה ב־23 השנים האחרונות המשיכו עם סיום הפיקוד עליה בשירותם הצבאי, בין אם לתפקיד אחד או שניים ובין אם עד לדרגת אלוף, כמו הרצי הלוי, אלוף פיקוד הדרום הנוכחי, וכמו ראש אגף המבצעים הפורש האלוף ניצן אלון.

     

    כך גם אל"מ שלומי בינדר, קודמו בתפקיד של אל"מ ח'; תא"ל ג', שמכהן בתפקיד בכיר באמ"ן; תא"ל אורי גורדין, וגם אל"מ עודד ראור ז"ל שפיקד על היחידה באירוע שבו נהרג עמנואל מורנו ז"ל והמשיך בשירות כמח"ט. האחרון שפרש מצה"ל לאחר סיום פיקודו על היחידה היה סגן־אלוף (מיל') יובל רחמילביץ' ב־1996.

     

    מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "מפקד סיירת מטכ"ל הוא קצין מקצועי, מסור ומוערך שלאורך 26 שנות שירותו תרם וממשיך לתרום לביטחון מדינת ישראל ואף עוטר בצל"ש ראש אמ"ן על תפקודו בפעילות מבצעית. בשלוש השנים האחרונות שבהן פיקד על היחידה, ביצעה היחידה מבצעים רבים והוענק לה צל"ש הרמטכ"ל. במהלך תפקידו גמלה בליבו ההחלטה להשתחרר עם סיום תפקידו, כדי לממש שאיפות אישיות חדשות שאינן בתחום הביטחוני. בתחילת אוקטובר 2018 כיבד ראש אמ"ן את החלטתו ואישר אותה".

     


    פרסום ראשון: 18.02.19 , 23:55
    yed660100