yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאול גולן
    חדשות • 20.02.2019
    מחיר ההסתה נגד האב הגרוש
    14 שנה הסיתה אם את בנה נגד אביו, ולא איפשרה להם להיפגש • עכשיו קבע בית המשפט שהיא תפצה אותו ב־250 אלף שקל: "פעלה להכחיד כל זכר לאב"
    יורם ירקוני

    במשך 14 שנה סירבה אישה לאפשר לבנה להיפגש עם בעלה לשעבר. הילד שילם על כך מחיר, האבא סבל גם הוא. כעת קבע בית המשפט באופן יוצא דופן שהיא תשלם לגרוש שלה פיצוי בסך 250 אלף שקלים.

     

    מדובר באם יהודייה ובאב בן דת אחרת. הורי האישה התנגדו לקשר, אבל הם נישאו ונולד להם תינוק. אחרי שנה התגרשו. האם עברה לגור עם בנה בנפרד, ובמקביל התלוננה במשטרה שבעלה לשעבר נהג כלפיה באלימות. מאותו יום סירבה לאפשר לו להיפגש עם בנו.

     

    המחלוקת הגיעה לבית המשפט. האב יוצג על ידי עו"ד רונן דליהו. ב־14 השנים האחרונות קבע בית המשפט כמה פעמים כי על האישה לאפשר לאב להיפגש עם בנו, אבל היא לא איפשרה זאת ולא ננקטו נגדה צעדים מרתיעים. רשויות הרווחה קבעו גם הן שעליה לאפשר את המפגשים, וכשהילד היה בן חמש הם הוציאו חוות דעת: "האם פועלת למנוע כל קשר בין בנה לאביו. היא פוגעת בבנה עד כדי התעללות וגרימת נזק רגשי, תוך זלזול בהחלטות בית המשפט ואי שיתוף פעולה עם גורמי מקצוע".

     

    השנאה והזלזול שהביעה האם כלפי האב, בפני בנה, עשו את שלהם. הילד נקרע בין ההורים, ובשלב מסוים השתכנע מסיפורי האם. המפגשים הספורים שהיא איפשרה ביניהם הסתיימו במפח נפש.

     

    האב סיפר ל"ידיעות אחרונות": "הפעם האחרונה שבה ראיתי את הילד הייתה לפני ארבע שנים. רציתי לחבק אותו אבל הוא התפרץ באלימות ועזב את החדר".

     

    עו"ד דליהו
    עו"ד דליהו

    המחלוקת הגיעה לבית המשפט לענייני משפחה בתל־אביב, שם, בצעד יוצא דופן, קבעה השופטת איריס ארבל־אסל כי על האם לפצות את האב ברבע מיליון שקלים. בפסק הדין נכתב: האם התחרטה על בחירתה להינשא לאב ולכן אימצה נרטיב שלפיו הייתה קורבן לאלימות. מתוך כך פעלה בכל האמצעים על מנת להכחיד כל זכר לאב ולנתק אותו מבנם - החליפה את שם הקטין, העתיקה את מגוריה פעם אחר פעם וסירבה לשתף פעולה עם הגורמים המטפלים. המצב שבו הילד מבוצר בסירוב לראות את האב הוא תוצאה של התנהלות האם שפעלה באופן שיטתי למנוע אפשרות לקשר בינו לבין אביו, לבזות את האב בעיני הקטין ולבסס אצל הקטין רתיעה ודחייה מפניו.

     

    לצד זאת ציין בית המשפט שהאב שיתף פעולה עם גורמי הרווחה. הוא סיפר ל"ידיעות אחרונות": "זה אמנם סוג של ניצחון, אבל היא גנבה ממני את הנשמה של הילד וגנבה ממנו את החיים שלו. את כל הכסף שאקבל אשמור בשבילו. הוא תמיד יהיה בנשמה שלי כי הוא הבכור שלי והוא מאוד דומה לי. אני מת לשלוח לו מתנות ולדעת איך הוא בלימודים, אבל זה לא מתאפשר. אני בטוח שבגיל 18 או 30 הילד ירצה לדעת את האמת ולראות מי הוא אבא שלו - ואז הכל יתהפך".

     

    עו"ד דליהו: "בית המשפט מעביר מסר ברור שלכל קטין יש זכות בסיסית להיות בקשר עם שני הוריו, ללא קשר אם הם גרושים וללא קשר לשאלת הדת או הלאום".

     

    פרקליטתה של האם, עו"ד ציפי פיק: "השופטת נקטה עמדה חד־צדדית תוך התעלמות מתסקירים של אנשי מקצוע, ולכן נגיש בקרוב ערעור".

     


    פרסום ראשון: 20.02.19 , 22:57
    yed660100