מוכרים בלבד: סקאל נפרדת גם מאמפוריום

על רקע החובות לבנקים: מכירת החיסול של עסקי קבוצת סקאל מתקרבת לסיומה. סולי סקאל הודיע כי הוא מוכר את האחזקה המלאה האחרונה שנותרה לו: רשת אמפוריום למותגי אופנה, המפעילה 11 סניפים, נמכרת תמורת 5 מיליון שקל בלבד ל־SBN, חברה בת של יצרנית הנעליים בריל. SBN מצויה בבעלות משותפת של סקאל ובריל. מעתה סקאל יחזיק רק ב־50% מאמפוריום והוא איבד את השליטה לטובת בריל שתחזיק במניות השליטה בחברה. בשיאה הפעילה אמפוריום 50 סניפים, ביניהם סניף בדיוטי פרי שנסגר בשנה שעברה. בגלל הקשיים הפיננסיים אליהם נקלעה קבוצת סקאל, אמפוריום לא התפתחה ואף נאלצה לצמצם את פעילותה.

 

עד כה מכר סקאל את חברת הדיוטי פרי לאיש העסקים טדי שגיא, איבד את הזיכיון לצעצועי מטאל ופישר פרייס לטובת חברת LDI, ואת מותג האופנה ראלף לורן לטובת קבוצת אירני (פקטורי 54). SBN שותפה עם סקאל בעסקים נוספים שסקאל נאלץ למכור לה כדי להחזיר את חובותיו לבנקים הנושים, כמו רשת נאוטיקה, טימברלנד ו־BRANDz. כעת מתכוונת קבוצת בריל להסב את סניפי BRANDz לסניפי אמפוריום כך שהרשת תחת הבעלות החדשה תמנה 22 סניפים במחזור משותף של 30 מיליון שקל בשנה.

 

שחר תורג'מן, יו"ר בריל, אמר ל"ממון" כי "אמפוריום סבלה בגלל קשייה של קבוצת סקאל. אם לא היינו רוכשים אותה ספק אם הייתה צולחת את התקופה המאתגרת בענף האופנה. אנחנו מתכוונים להרחיבה, לפתוח סניפים חדשים ולהכניס עוד מותגי פרימיום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים