המלחמה על ההוסטלים לנערות בסיכון

חמישה הוסטלים לנערות בסיכון עומדים בפני סגירה • כעת מתגייסים אנשי צוות, עובדות סוציאליות ובוגרות המסגרות למאבק ברוע הגזרה: "חייהן ועתידן של נערות בסיכון נמצאים בסכנה"

"בדרך כלל יש המתנה של חודשים כדי להכניס נערה להוסטל, ופתאום חמש מסגרות עומדות כמעט ריקות ומונעים מאיתנו להפנות אליהן נערות חדשות בלי שום הסבר". כך אמרה ל"ידיעות אחרונות" עובדת סוציאלית שמשתתפת בקמפיין "מסיכון - לסכנה" בניסיון למנוע סגירת חמישה הוסטלים לנערות בסיכון.

 

עובדי ההוסטלים, עובדות סוציאליות ונערות בוגרות המסגרות נאבקים נגד סגירת ההוסטלים. שלושה מהם: בית אריאל, בית הצברית ואורנים, נמצאים בירושלים, ושתי מסגרות נוספות באזור בית־שאן. מדובר ב"מסגרות פתוחות" אשר בכל אחת מהן חיות כ־15 נערות בגילאי 13 עד 23. אלו הנמצאים בבית־שאן משמשים לשיקום בני נוער מכורים לסמים.

 

אחת העובדות סיפרה: "אנחנו שואלים את משרד הרווחה ולא מקבלים תשובות. רק תשובות מתחמקות כדוגמת נערך בירור על מיפוי ההוסטלים, להבנתנו יש במשרד הרווחה מגמה של סגירת המעונות הפתוחים ומעבר למעונות נעולים בלבד".

 

בהודעה שנשלחה לצוות אחד מההוסטלים נכתב: "חייהן ועתידן של נערות בסיכון נמצאים בסכנה. לפני כשבוע נודע לנו שככל הנראה גם את ההוסטל היקר שלנו עומדים לסגור, יחד עם מסגרות נוספות. כמו כן הופסקו הפניות של נערות שזקוקות לבית. נותרנו עם שאלות רבות וחוסר ודאות".

 

לי חי, בוגרת "בית אריאל", סיפרה: "בגיל 16 נכנסתי להוסטל במצב 'לא טוב' בלשון המעטה. הייתי אבודה לחלוטין, במדרון תלול שלא נגמר. אחרי שנתיים בהוסטל עדיין היה קשה, עדיין היו אינספור מלחמות לצלוח, אבל הקרקע מתחת לרגליים כבר הייתה יציבה. ההוסטל היה נקודת מפנה, צוות של אנשים מיוחדים כל כך, שמתפקדים כמשפחה, שיש להם כלים לטפל בי, שיש להם לב ענק, וטובתי וטובת שאר הנערות זה מבחינתם מעל הכל. בית אריאל זה בית בשבילי, והוא עומד להיסגר בצורה הכי מכוערת והכי לא כנה, בצורה שלא מגיעה לא לצוות ובטח שלא לבנות. אף אחד לא נותן תשובות. זה כואב בכל כך הרבה רמות אבל הכי כואב על הנערים והנערות במצוקה".

 

ממשרד העבודה והרווחה נמסר בתגובה: "הטענות כי המעונות קיבלו הוראה לא להפנות חוסים אינן נכונות. רשות חסות הנוער מפעילה 9 מעונות ממשלתיים ומעל ל־60 מסגרות פתוחות, כאשר מרבית הפניות הינן למעונות הממשלתיים הנעולים. במסגרת הרפורמה הכללית ברשות, שהחלה לפני למעלה משנה, מתבצע מיפוי נרחב של כל מסגרות חסות הנוער והמעונות הממשלתיים, כך שנוכל לגבש את המענים המתאימים ביותר הנדרשים לטובת בני הנוער המופנים אל הרשות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים