סלמונלה כן, נזק לא: נדחתה ייצוגית נגד טחינה הנסיך
כשנתיים וחצי אחרי שהתגלו חיידקי סלמונלה במוצרי טחינת הנסיך - נדחה הסדר פשרה בתביעה הייצוגית, וזאת למרות שהיועמ"ש הודיע שאינו מתנגד להסדר. "שוכנעתי שזו תובענת סרק ואישור הסדר הפשרה לא יועיל לציבור", כתבה שופטת המחוזי ד"ר מיכל אגמון־גונן.
בדיון שהתקיים אוחדו לא פחות מתשע תביעות ייצוגיות, שהוגשו ארבעה ימים בלבד אחרי הפרסום על החיידקים במוצרים. עוד בטרם הגיבה החברה לבית המשפט על התביעה, סוכמה פשרה בינה לבין התובעים - שאותה סירבה השופטת לאשר, בטענה שלא הוכח נזק. הכי קרוב שהצליח אחד התובעים להציג לבית המשפט היה תור שנקבע לבדיקה.
בהיעדר נזק, אפשר לזכות בפיצוי בעילות כמו "עשיית עושר ולא במשפט" (שאינה רלוונטית שכן הנסיך הפסידה כסף) או "פגיעה באוטונומיה" - סוגיה שמלווה תביעות מהסוג הזה מאז פרשת הסיליקון בתנובה, אך לא התקיימה במקרה הנוכחי. בנוסף, לא הוכח כל מניע שלילי מצד טחינת הנסיך, שפעלה לפי הנחיות משרד הבריאות ומיהרה לתקן את התקלה.
"אישור בית המשפט להסדר פשרה בתביעת סרק שכזו עשוי לשדר מסר שגוי לציבור ולעודד הגשת תביעות בלי יסוד עובדתי או משפטי, שכל מטרתן להפעיל לחץ על הנתבע להתפשר", סיכמה אגמון־גונן.

