גם אחרי המכירה: פעילות מלאנוקס תישאר בארץ

עסקת השנה בהיי–טק הישראלי: החברה מיקנעם נמכרה אתמול לאנבידיה האמריקאית תמורת 6.9 מיליארד דולר • הרוכשת התחייבה שלפחות בשנתיים הקרובות מלאנוקס תמשיך לפעול בארץ • אחד העובדים, שכונסו לאסיפה חגיגית: "זו הצלחה ישראלית. לחלקנו יש אופציות ומניות, אבל הכל תלוי בוותק"

עסקת השנה בהיי־טק הישראלי: חברת מלאנוקס מיקנעם נמכרת ב־6.9 מיליארד דולר לענקית כרטיסי המסך אנבידיה. אתמול ב־5 בבוקר אישרו הדירקטוריונים של שתי החברות לסגור את העסקה, שלפיה אנבידיה תרכוש את כל הון המניות של מלאנוקס במזומן לפי מחיר מניה של 125 דולר. הרוכשת התחייבה להשאיר בישראל את הפעילות של מלאנוקס לפחות בשנתיים הקרובות. ההערכות הן שגם לאחר מכן אין בכוונת האמריקאים להוציא את הפעילות מכאן.

 

על החברה, שמפתחת ומייצרת מוצרים להאצת תקשורת נתונים בין שרתים ושיפור יכולת ההעברה והאחסון של נתונים, התמודדו בקרב צמוד אנבידיה ואינטל, אבל בסופו של דבר העלתה אנבידיה את המחיר, וזכתה בעסקה גם כי המחיר כולו במזומן. איל וולדמן, מנכ"ל ומייסד מלאנוקס, לא שש למכור את החברה, אבל בשלב מסוים הוא התרצה והבין שבעלי המניות מעוניינים במכירת מלאנוקס.

 

אנבידיה הקימה מרכז מו"פ בישראל לפני כחצי שנה, ומעסיקה בו כמה עשרות עובדים. בעקבות הרכישה ייתווספו אליהם 2,000 עובדי מלאנוקס בארץ, שמרוכזים בעיקר ביקנעם. מדובר ברכישה הגדולה ביותר של אנבידיה, והמחיר משקף פרמיה של כ־17% על שווי השוק של מלאנוקס לפי מחיר הנעילה ביום שישי בבורסת נאסד"ק, 5.93 מיליארד דולר.

 

מנכ"ל ומייסד אנבידיה, ג'ן־סאן הואנג, אמר כי הוא "נרגש במיוחד לעבוד בשיתוף פעולה עם המנהיגים בעלי החזון של מלאנוקס ועם האנשים המדהימים שלהם בהמצאת המחשבים של המחר. הופעת האינטליגנציה המלאכותית ומדעי הנתונים, כמו גם מיליארדי משתמשי מחשב בו־זמנית, ממריצים את הדרישות מרקיעות השחקים של מרכזי הנתונים בעולם".

 

מנכ"ל ומייסד מלאנוקס איל וולדמן
מנכ"ל ומייסד מלאנוקס איל וולדמן

 

 

"אנחנו חולקים אותו חזון למחשוב מואץ כמו אנבידיה", אמר איל וולדמן. "שילוב שתי החברות שלנו מגיע כהרחבה טבעית של השותפות ארוכת השנים שלנו והוא מתאים מאוד בהתחשב בתרבות המונעת ביצועים המשותפת שלנו. מצאתי שותף עם תרבות ואופי ניהולי די דומה למה שיש במלאנוקס. אעשה את החלק שלי כדי שהמיזוג יצליח. אין החלטה לגבי העתיד שלי בחברה. אין תכנית לצמצם עובדים, להפך: יש כוונה לגייס כדי להאיץ את צמיחת הפעילות בחברה". מניית מלאנוקס עלתה ב־18% מתחילת 2019 וב־65% מאוקטובר 2018.

 

לאחר ההודעה על העסקה נערכה במפעל מלאנוקס ביקנעם אסיפת עובדים חגיגית. מיכאל, אחד העובדים, אמר ל"ממון": "אנחנו מקווים שזה יהיה לטובה. התחושה מעורבת, מקווים שנהיה שמחים, ובעיקר שהחברה תצליח". עובד אחר הוסיף: "אסור לנו לדבר, אבל זה נראה טוב ואני שמח כמו כולם. לחלקנו יש אופציות ומניות, אבל הכל אישי ותלוי בוותק". עובד אחר ציין כי "זו הצלחה ישראלית". ראש עיריית יקנעם, סימון אלפסי: "זהו האקזיט הגדול ביותר שנעשה בפריפריה, והוא נעשה על ידי מיטב המוחות של מדינת ישראל".

_
_
 

הרכישות הגדולות של חברות ישראליות בשנים האחרונות

1. מובילאיי נמכרה לאינטל ב־15.2 מיליארד דולר (2016)

 

2. פרוטרום נמכרה ל־IFF ב־7.1 מיליארד דולר (2018)

 

3. מלאנוקס נמכרה לאנבידיה ב־6.9 מיליארד דולר (2019)

 

4. ישקר נמכרה לברקשייר האת'וויי ב־6 מיליארד דולר (2006 ו־2013)

 

5. NDS נמכרה לסיסקו ב־5 מיליארד דולר (2012)

 

6. כרומטיס נמכרה ללוסנט ב־4.75 מיליארד דולר (2011)

 

7. מרקורי נמכרה ל־HP ב־4.5 מיליארד דולר (2006)

 

8. פלייטיקה נמכרה לג'יאנט אינטראקטיב ב־4.4 מיליארד דולר (2016)

 

9. אורבוטק נמכרה לקלה־טנקור ב־3.4 מיליארד דולר (העסקה צפויה להיסגר בתקופה הקרובה)

 

10. סודהסטרים נמכרה לפפסיקו ב־3.2 מיליארד דולר (2018)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים